Långa Vägen 27

Välkommen till Vimpeltorpet, ett av Kalmars mest växande bostadsområde, i norra Kalmar cirka 4 km från den centrala stadskärnan, mitt bland skog, park och gröna strövområden.

Framför dig har du ett parhus i bostadsrättsform. Och vad innebär det för dig som köpare? Ett bekymmersfritt och lättskött boende med villakänsla! 55 kvadratmeter har fördelats på 2 rum och kök. Läget på huset är ett av områdets bästa – fritt på hörnan med baksidan fördelaktigt skyddad. Tänk dig glädjen (och bekvämligheten) att köra in bilen i din egen carport och utan ett enda trappsteg nå ytterdörren. Din uteplats och trädgård huserar du fritt över. Interiört möts du av kök från Ballingslöv, helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Tilltaget sällskapsrum med utgång till en helt fantastisk uteplats och sovrummet är stort med förvaringsmöjligheter i världsklass.

Din extremt låga avgift är väl värd att nämna. 2 406 kr i månaden och inkluderar carport, kallvatten, kabel-tv och fiberbredband. På husets tak finns solpaneler som du som bostadsrättsinnehavare får dra fördelar av. Här finns möjlighet till väldigt låga boendekostnader.

Som boende i Brf Vimpelgläntan får du uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll.
1 675 000 kr

Rumsbeskrivning

Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lugna och familjära bostadskvarteret. Vimpeltorpet växer så det knakar. Bilen parkerar du smidigt i carport precis intill huset. Framsidan är stensatt och rymmer mindre utemöblemang. Tack vare hemmets placering – på eftertraktad hörntomt njuter du av en stor grästäppa på gaveln. Som du säkert förstår är läget ett av områdets bästa.

Innan vi tar klivet in i detta nya hem vill jag att vi rundar husets gavel och tar en titt på baksidan. Hemmets dragplåster om du frågar mig. En stensatt uteplats under tak och en trädgård som du fritt huserar över. Det är svårt att inte bli förtjust. I anslutning till uteplatsen finns kallförrådet som tillhör bostaden.

Nu är vi redo att ta klivet in. Det blir ett ljust mottagande med en hall. Att uppskatta är fönsterpartierna placerade intill och över ytterdörren. En ljus hall är en trevlig hall! Fötterna har du hunnit placera på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ekparkett vid. Parkettgolv och golvvärme är återkommande i kök, sällskapsrum och sovrum. Hallen bjuder på goda förvaringsmöjligheter och plats för avhängning av ytterkläder och skor. Förvaring i garderob. Vita väggar är genomgående för bostaden.

Till vänster om hallen ligger det hemtrevliga och välutrustade köket från Ballingslöv. Det första som fångar vår uppmärksamhet är det charmiga gavelfönstret. Ger rummet fint ljus och karaktär. Vita skåpluckor, mörk bänkskiva och vitt kakel. Klassiskt och tidlöst! Köket bjuder på generösa ytor. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, induktionshäll, inbyggnadsugn och micro samt en diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida.

Från köket, rakt över hallen, till badrummet. Helkaklat med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Gott om svängrum! Här finns handfat med kommod, spegelskåp med ljusramp, toalett, handdukstork och dusch med platsbesparande vikväggar. Fönstret är öppningsbart och gör det lätt att vädra. Här får du en tvättavdelning som heter duga! Egen tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk. Ovanför hittar du förvaringsskåp.

Med öppning från hallen ligger sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Ljusinsläpp från stora fönsterparti skänker behagligt dagsljus. Från sällskapsrummet når vi den fantastiska uteplatsen.

Sovrummet vetter mot husets baksida. Ett lugnt läge som garanterar en god natts sömn. Generös golvyta med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring i fem garderober.

Byggnad

Byggnadsår:
2018
Övriga byggnader:
Kallförråd är i anslutning till uteplatsen på baksidan.

Uteplats

På husets framsida finns en stenlagd uteplats. Perfekt för ett litet utemöblemang. På husets baksida med utgång från sällskapsrummet finns en stenlagd uteplats under tak. Härifrån tar du dig vidare ut på en gräsmatta. Uteplatsen gör sig exemplariskt för lata dagar i solen och grillkvällar. Här kan du också roa dig med planteringar i mindre skala. Extra fördelaktigt att bo på hörnan - med tillgång till en större täppa. Här finns plats för sommarens kubbturnering.

Energideklaration

Status:
Ej utförd

Ekonomi

Pris:
1 675 000 kr
Månadsavgift:
2 409 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, sophämtning, kabel-TV, fiberbredband, förråd och carport.
Andel i föreningen:
2.02%
Andel av årsavgift:
2.02%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
400 kr
Hushållsel
300 kr
Försäkring
70 kr
Summa
770 kr

Observera att driftkostnaden kommer sänkas tack vare solpanelerna på hustaket. Hur mycket det handlar om är i dagsläge svårt att fastställa.

Föreningen

Namn
Brf Vimpelgläntan
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769633-1474
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
28 st
Parkering
Carport ingår i avgiften.
TV/bredband
Alla lägenheter är anslutna till fiber. I avgiften ingår kabel-TV och fiberbredband.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Totalt 28 bostadsrätter enligt följande fördelning;
Ett parhus med 2 stycken lägenheter om 5 rok (2-plan). 18 kedjehus om 5 rok (2-plan) samt 8 lägenheter om 2 rok (1-plan).

NÄSTA VISNING

Tor 31 Oktober Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Sön 3 November Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr L104
Våningsplan:
Våning 1 av 1. Hiss finns ej.
Adress:
Långa Vägen 27
Område:
Vimpeltorpet
Boarea:
55 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Byggår:
2018
Pris:
1 675 000 kr
Månadsavgift:
2 409 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, sophämtning, kabel-TV, fiberbredband, förråd och carport.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post