Folkungagatan 11

Folkungagatan är en lugn och välbevarad gata i ett av stadens äldre kvarter. På omtyckta Söder, i vackert hus från 1930-talet, väntar en unik vindslägenhet. Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta.

Från bostaden har du utsikt över intilliggande, vackra bebyggelser och trädgård. Det är något alldeles speciellt med ett så centralt läge som fortfarande kan ge en känsla av lugn och harmoni. Föreningens gemensamma trädgård är privat och alldeles ljuvlig. Stor gräsyta med plats för lek, grill och umgänge.

Interiört kommer du uppskatta de charmiga vinklar och vrår, träbalkarna, de smakfulla färgvalen och de mörka fina trägolven. Kombinationen av bostadens etageutförande och föreningens gemensamma härliga uteplats gör att man många gånger glömmer att man bor i lägenhet. ”Bada i ljus” är en återkommande klyscha men här stämmer det på pricken! Stora fönster på två håll med fri sikt och inga andra hus som skymmer resulterar i fantastiskt ljusinsläpp. Köket är nyrenoverat och välutrustat. Badrummet är rymligt och utrustat med egen tvättmaskin och torktumlare – vardagslyx när den är som bäst!

Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar. Här har du lika nära till lugnet som till stadskärnans utbud av restauranger, shopping och nöje! Kalmarsund, slottet och dess vackra omgivning , fina strövområden och direkt närhet till välsorterad matbutik gör läget oemotståndligt. Enligt Hitta.se är det mindre än 600 meter till en av Kalmars finaste stränder, Kalmarsundsparken.

Välkommen på visning. Jag lovar, du kommer bli förälskad.

1 995 000 kr

Rumsbeskrivning

Det gula huset med rött tak och vita knutar ligger längs med Folkungagatan, närmare bestämt Folkungagatan 11. Vi går längs med husets kortsida, kanske förbi din framtida parkeringsplats och in på gården. Visst är innergården mysig? Den prunkande trädgården och lugnet fångar vår uppmärksamhet. Knappa in portkoden och ta klivet in. Högst upp i huset ligger denna söderpärla. Välkommen till ett boende utöver det vanliga.

En inre trappa visar oss vägen upp till våningen. För varje steg upp på den vitmålade trappa blir det ljusare och ljusare. Halvvägs upp finns en naturlig avhängningsyta för ytterkläder och skor. Häftigt att bostaden ligger ytterligare en våning upp. Det ger en känsla av trygghet men också bekvämlighet. Att få slippa stök från trapphuset och inte ha någon över sig. Fönsterpartier i två väderstreck sprider dagsljuset i hela bostaden. Den öppna ytan breder ut sig över många kvadratmeter.

Lägenhetens nav, sällskapsrummet välkomnar oss med öppen famn. Fötterna har vi hunnit placera på mörkt, vackert trägolv. Hemmets charmiga träbalkar går också i mörka toner. I rummet möblerar du enkelt för umgänge. Gott om plats för soffa och TV. Rummets generösa golvyta ger även plats för en kontors- eller läshörna. Rummet omges av ljusa väggar. Full takhöjd med inslag av snedtak och spännande vinklar. Ac:n ingår och svalkar fint under sommarens heta dagar.

Från hallen, till vänster, ligger hemmets sovrum. Rummet är tilltaget och ljust. Precis som i hallen möts du här av fint parkettgolv och vita väggar. Rummet vetter mot föreningens trädgård och bjuder på fina utblickar. Det är här vi får det bekräftat! Hur unikt och mysigt det är att bo i en vindslägenhet. Alla dessa vinklar och vrår - charm i överflöd! I rummet får du plats med dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring i rejäl skjutgarderob. Här får du plats med alla säsongens plagg och lite därtill.

Från hemmets ena ände till den andra - det hemtrevliga och nyrenoverade köket. Det är svårt att inte förälskas. Hatten av till nuvarande ägare. Helt rätt i tiden, praktiskt och galet snyggt! Stilsäker interiör och en välutrustad maskinpark. På väggen, ovanför arbetsbänken pryder 15x15 kakel som passar i alla lägen och med ett bäst-före datum som ligger minst hundra år bort. Med goda arbetsytor kommer goda förvaringsmöjligheter. Detta är ett kök perfekt för dig som gärna hackar lite här och skivar lite där. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, häll, ugn, micro, fläkt och diskmaskin. Matmöblemanget gör sig fint intill fönstret med vy ut över kvarterets takåsar.

Badrummet är delvis kaklat och smakfullt inrett. Här finns dusch med platsbesparande vikväggar, toalett, handfat med undersittande förvaring och spegelskåp. Öppningsbart takfönster sprider ljus och gör det lätt att vädra. Egen tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen.

Byggnad

Byggnadsår:
1931
Övriga byggnader:
Fräsch tvättstuga och väldigt stort förråd.
Renoveringar:
2019:
Renoverat köket med nya bänkskivor, restaurerat och förfinat luckorna, nya handtag, kaklat om och målat.
Ny spishäll
Ny ugn

2017:
Målat om samtliga väggar (ej i badrum)
Målat om alla balkar och trappräcke
Ny skjutgarderob i sovrum

Uteplats

Föreningen har en gemensam, mysig innergård. Under vår, sommar och höst finns utemöblemang, uteplats med trätrall och tält samt en grill som föreningens medlemmar nyttjar fritt. Gräsmatta som bjuder in till kubbspel, grillkvällar och lata dagar i solen.

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
101 kWh/m2 år

Ekonomi

Pris:
1 995 000 kr
Månadsavgift:
3 853 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
7.92541%
Andel av årsavgift:
7.92568%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
60 kr
Summa
360 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Melrose
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769620-5686
Föreningens ekonomi
Riksbyggen har hand om den ekonomiska förvaltningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Dennis Israelsson 0732675788.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
14 st
Parkering
Utmed kringliggande gator finns kostnadsfri parkering. I föreningen finns parkering- och garageplatser. Separat kö.
TV/bredband
Fiberbredband. Ingår ej i avgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Fräsch tvättstuga och till varje bostad följer ett förråd.
Allmänt om föreningen
Byggår 1931

Ombildad 2010

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Budgivning pågår
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 1307
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 3. Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Folkungagatan 11
Område:
Södercentrum
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1931
Pris:
1 995 000 kr
Månadsavgift:
3 853 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post