Södra Långgatan 15

På historiska Kvarnholmen stoltserar vackra fastigheter vart du än vänder dig. Tänk privilegiet att bo granne med vår stads vackra bebyggelse. Du som länge drömt om ett centralt boende vet att listan över kriterier oftast snabbt får minimeras och omvärderas. Men - inte denna gång! Här får du det bästa av två världar - du blir en del av det anrika kvarteret utan att behöva tumma på komfort och kvalitet. Komfort i form av hög standard, praktiska lösningar och tilltagna ytor. Kvalitet i form av ett centralt, oslagbart läge, renoverat kök och vackra originaldetaljer.

Tänk dig 20-talets charm med plankgolv, högt i tak (3,6 m), pampiga fönsterpartier och spegeldörrar - allt i fint, välbevarat skick! Låt tankarna vandra vidare till 2000-talets moderna form och stil. Kombinationen är oslagbar. Stora delar av hemmet har fått sig en uppfräschning. Här är det hemmets hjärta och själ som fått komma i första hand när alla beslut tagits. Förvänta dig smakfull inredning, vackra attribut och noggrant utvalda färg- och materialval.

Sällskapsrummet stoltserar med två pampiga fönsterpartier som skänker rummet ett otroligt ljus. Som du säkert förstår är rummet unikt i sitt slag med ytor som aldrig tycks ta slut, vackra golv och en svårslagen vy över Kalmars paradgata. Köket är minimalistiskt, yteffektivt och renoverat till perfektion. Duschrum med tvättpelare.

Här bor du till låg månadskostnad. I avgiften om 3 638 kr ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband. I föreningen finns gemensam innergård med gräsyta och plats för möblemang, grill och planteringar. På samma våningsplan som bostaden finns också föreningens gemensamma terrass. Ett perfekt ställe för umgänge, skratt och skönt häng.

Hemmet är attraktivt beläget mitt i hjärtat av Kvarnholmen. Du får direkt kontakt med vår vackra stads fulla utbud av nöje, kultur, shopping och restauranger. Med en kort promenad når du havet, badplats och lummiga grönområden.
1 990 000 kr

Rumsbeskrivning


Med Södra Långgatan i ryggen passerar vi grinden och tar trappan upp till våning 2. Välkommen till ett finputsat 20-tals hem. Ytterdörren är alldeles precis renoverad och ommålad. Framför dig väntar ett hem där vacker charm möter det nya moderna.

Redan vid tröskeln kommer du, precis som jag, stanna upp för att njuta. Hall, kök och sovrum i fil. En sträcka som upplevs milslång. Här tar du klivet in och placerar fötterna på vitlutat plankgolv i originalutförande. Likadana golv är återkommande i kök, sovrum och sällskapsrum.

I hallen sparar vi på kvadratmeterna. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Otroliga 3,6 m upp till tak, något som är genomgående för hela bostaden. Toalett till vänster och dusch med tvättmaskin och torktumlare till höger från hallen.

De fina plankgolven visar vägen in till köket. Väggarna är målade i vitt. Det moderna och nyrenoverade köket är ritat för att passa hemmet. Ledorden har varit: tidlöst, funktionellt och snyggt! Vita, släta luckor med diskreta handtag och bänkskiva i ljusgrått. Den maskinella utrustningen består av häll, integrerad diskmaskin, fläkt, ugn och kyl/frys. Intill de pampiga fönsterpartierna som vetter mot föreningens innergård finns ett platsbyggt frukostbord.

Sovrummet är ett rum att trivas i! Spegeldörrar och platsbyggda garderober som löper golv till tak. Ett luftigt rum med fint ljusinsläpp. Med fönster mot innergården garanteras du en god natts sömn – mitt i city! I rummet får du med enkelhet plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Kanske väljer du att ge plats för mer förvaring? Ytan och möjligheten finns.

Sällskapsrummet är placerat helt perfekt, med utblickar mot Kaggensgatan. Ett pampigt rum med ett fantastiskt ljusinsläpp från två ståtliga fönsterpartier. På väggarna pryder en sober, grå nyans. Den generösa golvytan tillåter plats för soffa, TV och matmöblemang.

Byggnad

Byggnadsår:
1929
Övriga byggnader:
Det finns källarförråd.

Uteplats

Gemensam innergård med gräsyta med plats för möblemang, grill och krukor med planteringar. En gemensam takterass med loungemöblemang. Innergården och terrassen nyttjas genensamt och enligt överenskommelse med samtliga medlemmar.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
177 kWh/m2/år

Ekonomi

Pris:
1 990 000 kr
Månadsavgift:
3 638 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
9.8633%
Andel av årsavgift:
12.90499%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
80 kr
Summa
330 kr

Föreningen

Namn
Bostadsrättsföreningen Hattmakaren 7(oäkta)
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769625-8727
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
9 st
Antal lokaler
4 st
Renoveringar
2016 Fönster mot innergården nymålade
2017 Fiber indraget
2017 Trapphuset målat
2017 Relining gjord
TV/bredband
Kabel-Tv (Telias tv-paket Lagom) ingår i avgiften. Fiberbredband från Telia ingår i avgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Ja
Övrigt
Föreningen är en sk "oäkta bostadsrättsförening". För att ses som en äkta bostadsrättsförening måste åtminstone 60 procent av intäkterna komma ifrån bostadsrätter som ägs av privatpersoner. Detta innebär att så länge intäkter från exempelvis lokaler inte överstiger 40 procent så anses bostadsrättsföreningen vara en äkta bostadsrättsförening. I detta fall har föreningen goda inkomster från sina attraktivt belägna lokaler med långtidsavtal. För mer information fråga ansvarig mäklare alternativt läs mer på https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/svarpavanligafragor/forsaljningavbostadochuppskovmedvinst/andelioaktabostadsforetag/vilkaskattereglergallerformigsomharenbostadsrattiettoaktabostadsforetag.5.10010ec103545f243e8000806.html
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2015.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 3
Våningsplan:
Våning 2. Hiss finns ej.
Adress:
Södra Långgatan 15
Område:
Kvarnholmen
Boarea:
64.2 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1929
Pris:
1 990 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 638 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post