Fjölebrovägen 32

Tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne. Att se naturens alla skiftningar under året samtidigt som centrala Kalmar ligger på bekvämt avstånd. Välkommen till Fjölebro, ett av Kalmars mest växande bostadsområde, i norra Kalmar, mitt bland skog och gröna strövområden.

Framför dig har du ett bostadsrättsradhus i tre plan fördelat på 140 kvm. 6 rum och kök har noggrant planerats och utformats. Allt för att passa den moderna familjen. Läget på huset är ett av områdets bästa med takterrassen fördelaktigt vänd mot eftermiddags- och kvällssolen. Ja, du läste rätt. Takterrass. Uteplatser finns det gott om. Den soldränkta takterrassen på våning tre har jag redan nämnt. Utöver den finns en tilltagen uteplats med trädäck och gräsmatta på husets baksida. På baksidan finns även ett rymligt förråd. På husets framsida finns plats för mindre möblemang samt plats för bilen. Tänk dig glädjen (och bekvämligheten) att parkering bilen precis utanför och från markplan låsa upp ytterdörren. Villakänslan gör sig påmind!

Interiört möts du av ett kök från HTH. Ett kök som nuvarande ägare lagt allt krut på. Midnattsblått, mässing och rostfria vitvaror. Vad som upplevs som milslånga arbetsytor och vackra, upplysta vitrinskåp. Sällskapsrummet på entréplan ligger med en modern, öppen planlösning till kök. Tre (!!) helkaklade badrum – ett på varje plan. På våning två finns tre välplanerade sovrum och ytterligare ett sällskapsrum. Allra högst upp finns friheten bland trädtopparna och friheten för familjen att avgöra hur utrymmet ska nyttjas. Genomgående för bostaden är trägolv och vitmålade väggar. Bekvämligheter såsom goda förvaringsmöjligheter, gott om svängrum och separat tvättrum.

Här bor du med ett perfekt läge i Fjölebro. Förskola tvärs över gatan, promenadavstånd till Fjölebro IP och cykelavstånd till Lindsdals centrum med stort serviceutbud. Bra kommunikationer in till Kalmar centrum.
2 595 000 kr

Rumsbeskrivning


Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lummiga kvarteret. Fjölebro växer så det knakar och familj efter familj flyttar in. Äntligen börjar området komma i ordning och snart är det helt klart. Vi passerar villakvarteret, svänger förbi gästparkeringen och parkerar bilen precis framför huset. Bakom oss, på den obebyggda plätten finns planer på att göra en parkliknande mötesplats.

Framsidan är stensatt och rymmer mindre utemöblemang.

Innan vi tar klivet in i detta nya hem vill jag att vi rundar husets gavel och tar en titt på baksidan. Ett av hemmets många dragplåster om du frågar mig. Uteplatsen bjuder på en lagom stor täppa, ett tilltaget trädäck och ett rymligt kallförråd. Det går fint att installera markis, om så önskas. Häckarna som angränsar till grannarna kommer med tiden att växa sig stora.

Första intrycket är allt! Redan när du tagit klivet in i hallen får du en härlig känsla. Nytt, fräscht och tilltalande. En annan känsla är hemtrevligt. En känsla som inte är helt självklar i ett nybyggt hem. En stor eloge till nuvarande ägare som lyckats. Tid, kärlek och eftertanke har varit receptet för detta hem.

I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Fötterna har du placerat på slitstarkt klinkergolv och vidare in i hallen ligger ett parkettgolv som är genomgående i hela bostaden. På hela nedre plan njuter familjen av behaglig golvvärme. Goda förvaringsmöjligheter i förrådsutrymme under trappen.

Till vänster om hallen ligger det påkostade och välutrustade köket. Köksluckor i färgen midnattsblå. Modernt men samtidigt tidlöst. En vacker blå färg inspirerad av den djupa nordiska natten. Detta i kombination med trämönstrade bänkskivor och vitt kakel som slingrar sig runt köksfläkten – svårslaget! De upplysta vitrinskåpen mjukar upp de mörka nyanserna och framhäver den klassiska känslan. Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, induktionshäll, inbyggnadsugn och micro samt en integrerad diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida.

Vi fortsätter vidare på entréplan. Med öppning från både hall och kök ligger sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Här får alla plats. Extra tacksamt för köksön som på ett fint sätt binder samman kök och sällskapsrum. Köksön blir den perfekta platsen för mingel och tapasservering! Från sällskapsrummet når vi den fantastiska uteplatsen.

På entréplan finns det första av tre badrum. Helkaklade väggar och grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns handfat med kommod, spegelskåp med ljusramp, toalett och dusch med platsbesparande vikväggar. Öppningsbart fönster gör det lätt att vädra.

Vägg i vägg med badrummet ligger tvättrummet. Bekvämt med egen tvättmaskin och torktumlare. Goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Här finns dessutom fina arbetsytor och tvättho.

Vi tar trätrappan upp till våning två.

Allrummet på övre plan är högt uppskattat av alla i familjen. Medan sambon tittar på fotboll på nedre plan njuter du av en bra bok våningen över. Kanske vill familjens tonåring ha lite lugn och ro med kompisarna som är på besök? Eller blir det hemmets nya sovrum? Som sagt, ett uppskattat och användbart rum.

De två rummen som vetter mot husets baksida, helt fria från insyn med en ljuvlig utsikt över området är båda i bra storlek. Det ena rummet används idag som walk-in-closet. Vita väggar och parkettgolv.

Det stora sovrummet vetter mot husets framsida. Generös golvyta med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring i skjutgarderober.

Ovanvåningens badrum är också helkaklat med klinkergolv och underliggande golvvärme. Här finns badkar, toalett, handfat med kommod och spegelskåp.

Redo för ytterligare ett våningsplan? Dags att äntra våning tre. För varje trappsteg blir det ljusare och ljusare.

Rummet är stort och berikat med charmiga vinklar och vrår. Ett härligt takfönster släpper in rikligt med ljus, likaså de helglasade dubbeldörrarna ut till takterrassen. Vilket rum! Till höger om trappen finns en mysig kontors- eller läshörna. Till vänster finns en generös golvyta som lämpar sig för det mesta. Ett master bedroom? Eller kanske ytterligare ett sällskapsrum? Låt familjens behov få avgöra. Goda förvaringsmöjligheter i praktisk klädkammare.

Det som kanske överraskar mest på detta våningsplan är att det finns ett tredje badrum. LYX! Helkaklat och smakfullt inrett. Takfönstret gör rummet ljust och trivsamt. Badrummet är utrustat med dusch med infällbara väggar, spegelskåp, kommod med underliggande förvaring och toalett.

Vi avslutar vår rundvandring på den alldeles unika takterrassen. Wow, blev mitt första ord. Vad blir ditt? Vilken frihetskänsla och vilken terrass! Insynen är nära nog noll, men utsikten maximal mot skogen och stjärnhimlen.

Byggnad

Byggnadsår:
2019
Fönster:
3-glasfönster isoler
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
På husets baksida finns ett rymligt kallförråd.

Uteplats

På framsidan har man en plattsatt uteplats med eftermiddags- och kvällssol. Insynsskydd mot grannen i form av spaljé. På baksidan finns altan i österläge med belysning och spaljé mot grannen. Tillhörande gräsmatta omgärdad av buskar mot granne och tomtgräns. Takterrassen är placerad i väster. Här möts du av eftermiddags- och kvällssolen. Fritt, insynsskyddat och med rogivande utsikt. Möjligt till markis om så önskas. Marken ägs av föreningen, men sköts av bostadsrättsinnehavaren.

Ekonomi

Pris:
2 595 000 kr
Månadsavgift:
4 916 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, förråd och parkering.
Andel av årsavgift:
5.51685%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
470 kr
Hushållsel
830 kr
Vatten/avlopp
430 kr
Renhållning
150 kr
Summa
1 880 kr

Beräknade uppgifter enligt ekonomisk plan.

Föreningen

Namn
Brf Fjölebro Ett
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769634-3602
Hemsida
brffjolebro.se
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se ekonomisk plan.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
22 st
Parkering
Varje radhus har egen asfalterad uppfart på framsidan med plats för en bil. Gästparkeringar finns i området.
TV/bredband
Tv och bredband via fiber, ingår ej i avgiften.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningens hus är färdiga för inflyttning i april/maj 2019 och består av fyra radhuslängor med totalt 22 bostadsrättsradhus.

NÄSTA VISNING

Tis 19 November Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns ej.
Adress:
Fjölebrovägen 32
Område:
Fjölebro
Boarea:
140 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
6 rum varav 4 sovrum.
Byggår:
2019
Pris:
2 595 000 kr
Månadsavgift:
4 916 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, förråd och parkering.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post
Entréplan
Våning 2
Våning 3