Sjöbergs gata 66

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
112/7 kvm
Område:
Färjestaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 890 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkomna till trivsamma kvarter På uppskattat och lugnt läge i Färjestaden finner vi detta radhus om 112 kvm fördelat över två plan. Från Sjöbergs gata 66 har du kort avstånd till allt som kan önskas; service, skola/förskola och havet när du vill svalka dig med ett dopp. Här bor du bekvämt i bostadsrättsform utan att gå miste om den härliga villakänslan. Föreningens bilfria område lämpar sig perfekt för barn.
Stig på Bostadens entréplan inrymmer en stor hall med gott om förvaringsmöjligheter, tvättstuga, nyrenoverat badrum, ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till stor uteplats samt ett totalrenoverat kök med plats för hela familjen. Under årets kallare månader värmer du dig framför vardagsrummets kamin.

På bostadens övre plan är de mer privata umgängesdelarna belägna i form av ett större sovrum och två mindre. Här finns även ett helkaklat badrum.

De två uteplatserna gör att du kan njuta av solens strålar under såväl förmiddag som eftermiddag. På bostadens baksida finns en stor härlig terrass i soligt söderläge, delvis under tak och med utgång till föreningens gräsyta. På framsidan finns en stensatt uteplats med tillgång till förråd samt en bastu. Carport ingår i avgiften.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sjöbergs gata 66
Postadress
386 30 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Lgh.nr
27
Bo & biarea
112 + 7 m² (Areauppgifter enligt bostadsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
4 890 kr/mån. I avgiften ingår vatten (10 kbm/mån), grundutbud kabel-TV samt carport med eluttag.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Du parkerar bekvämt bilen i carporten och endast ett fåtal steg bort ligger Sjöbergs gata 66. På framsidan möts du av en stensatt uteplats med tillgång till förråd och egen bastu.

När du kliver in genom dörren välkomnas du in i en rymlig hall med gott om plats för förvaring. Här finns både förvaringsmöjligheter under trappan i litet förråd, två platsbyggda garderober samt hatthylla och plats för skoställ. Dina fötter möter nytt LVT-golv. Där LVT-golvet slutar tar ett parkettgolv vid. Likadana golv sprider sig vidare in i sällskapsrummet.

Från hallen når du hemmets tvättstuga samt det första av två badrum. Badrummet är totalrenoverat 2019 och utrustat med toalett, handfat med undersittande förvaring och dusch. Öppningsbart fönster gör det lätt att vädra.

Bostadens kök är placerat med delvis öppen planlösning mot vardagsrum och hall. Här finns plats för större matgrupp samt gott om förvaringsmöjligheter. Köket är nytt sedan 2019 i lantlig stil. Vita, profilerade luckor med inslag av vitrinskåp som matchar fint med stenbänkskivorna. Den maskinella utrustningen består av två kombinerade kyl/frys, diskmaskin, extra bred häll, inbyggd ugn och micro samt fläkt.

Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier mot söder. Här ryms med enkelhet hela familjen i soffan eller vid matsalsbordet. I ena delen av rummet finns en kamin som värmer under årets kallare månader och sänker dina uppvärmningskostnader.

Från vardagsrummet har du utgång till den stora terrassen i söderläge som bjuder på sol under större delen av dagen. Önskar du skugga tar du plats under den del som är belägen under tak. Från terrassen tar du dig ut på föreningens gemensamma gräsyta – perfekt när barnen vill leka.

På bostadens övre våning finns tre sovrum, alla i bra storlek. Genomgående för övre plans alla rum (ej badrum) är nya golv. Ett snyggt parkettgolv. I det större sovrummet som är lugnt beläget mot föreningens grönområde finns stilrena skjutgarderober.

På övre plan finner vi också badrum nummer två som är helkaklat och utrustat med wc, dusch med vikbara väggar i glas samt tvättställ.

Byggnadsår
1989
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
1. Hiss finns ej.
Renovering
2022
Ny torktumlare.
Nytt badkar.

2021
Ny trall på baksidan.

2020
Nytt staket mot framsidan.
Nytt tak över uteplatsen på huset baksida.

2019
Nya parkettgolv i samtliga rum.
Nytt klinkergolv i hall.
Totalrenoverat kök.
Totalrenoverat badrum.

2018
Ny tvättmaskin

2017
Ny kyl/frys
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Uteplats
Stor uteplats på baksidan i soligt söderläge, delvis under tak. Här ryms matmöblemang och solstolar. Från uteplatsen tar du dig ut på föreningens gemensamma grönyta.
Stensatt uteplats på framsidan i norrläge.
Bilplats
En carportplats ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-18)
Primärtenergital
163 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Sjöbergs Hage Nr 1
Om föreningen
Bostadsrättsföreningens bildades 1987. Sjöbergs Hage Nr 1 har 12 bostadsrätter på 2 rum och kök på vardera 58 kvm och 20 bostadsrätter på 4 rum och kök på vardera 112 kvm.

Carport med eluttag ingår till alla lägenheter. Utöver detta finns 16 st parkeringsplatser.

Vatten ingår med 5 kubikmeter (hus 58m2) respektive 10 kubikmeter (hus 112 m2) varje månad. Föreningen bekostar ytterbelysning, snöröjning och yttre underhåll. Föreningen har fastighetsförsäkring med kollektivt tillägg för bostadsrätt.

Bostadsrätterna har uppvärmning med vattenburet system kopplat till elpanna. Flera bostadsrättsinnehavare har på egen bekostnad kompletterat med luft/luft värmepump. Bostadsrättsinnehavaren står själv för kostnader för uppvärmning och sophämtning.

Gräsklippning av gemensamma ytor utföres av boende. Gemensam vår-och höststädning av området. Området är bilfritt, endast nödvändigt tillfällig trafik förekommer.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://brfsjobergshagenr1.se
Byggnadsår
1989
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716404-4211
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
32 st
TV/bredband
Tv och bredband via fiber (öppen).
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Parkering
Carport med eluttag ingår till alla lägenheter. Utöver detta finns 16 st parkeringsplatser

Ekonomi

Månadsavgift:
4 890 kr/mån I avgiften ingår vatten (10 kbm/mån), grundutbud kabel-TV samt carport med eluttag.
Andel i föreningen:
3.6911%
Andel av årsavgift:
3.69%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
1 200 kr/mån
Hushållsel
400 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Summa
1 700 kr/mån
Uppgifter enligt säljaren.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning