Utrustningskajen 11

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
81 kvm
Område:
Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 202 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Det blir inte mer havsnära än så här. Fönster som pekar åt såväl öster som väster och knappt 50 meter från Kalmarsund. På Utrustningskajen 11 möts du av en inglasad och en helt öppen balkong, båda fint kalibrerade mot utsikten och vattnet. Åt ena hållet blickar du ut över charmiga sjöbodar, Ängö och några av stadens landmärken. Och åt andra hållet har du istället Varvsholmens liv och rörelse, Kalmarsund och Öland.

Hemmet och balkongerna fullkomligt badar i solljus! Du bor högst upp i huset, på våning fyra, utan att tappa kontakten med vattnet. Framför dig har du himlen, vågorna och det klara ljus som bara finns nära stora vatten. Interiört överraskas du av golvvärme i samtliga rum, påkostade materialval och en väldisponerad planlösning. 81 kvadratmeter stort och med två riktigt bra sovrum. Ditt vardagsrum sträcker sig från öster till väster, med utgång till en balkong i båda väderstreck. Köket, från Ballingslöv, ligger i öppen planlösning till nyss nämnda rum och är extrautrustat med utsikter som imponerar även på de mest bortskämda gästerna.
Föreningen och omgivningen Föreningen bjuder på bekvämligheter såsom garageplats (förberedd för laddstolpe), hiss och en stabil ekonomi. Din månadsavgift är låg och inkluderar värme, vatten, förråd och garageplats. Med ett tillägg om 300 kr ingår dessutom kabel-TV och fiberbredband från Telia.

Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt och vidsträckt vatten alldeles utanför fönstret. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter. Ovan nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 11
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
B2401
Boarea
81 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 202 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kronor.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett hem utöver det vanliga. Hela lägenheten välkomnar med dagsljus och ett lugn. I hallen sätter du fötterna på slitstarkt stengolv. Där stengolvet slutar tar ekparkett vid. Givetvis med underliggande golvvärme. Likadana golv löper vidare i samtliga rum. Direkt innanför dörren finns en platsbyggd hallmöbel. Perfekt skapad för avhängning av ytterkläder och skor. Generöst med förvaringsmöjligheter i inredd skjutdörrsgarderob.

Vi följer ljuset och stiger in i sällskapsrummet som ligger med delvis öppen planlösning till köket. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten.

Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! På en helt perfekt höjd med känslan av att vi går på vatten. Här skymmer inga väggar i onödan. Den öppna planlösningen maximerar både ljusinsläpp och utsikt. Kanske viktigast av allt öppnar den också upp för umgänge där man helst samlas. Addera soffgrupp, matmöblemang och ditt allra bästa sällskap för att njuta av havets skådespel. Känn ingen begränsning vid middagssittningen. Här omges du och dina gäster av stora fönsterpartier med vackra utblickar mot vattnet. Med direkt access från sällskapsrummet ligger den stora, inglasade balkongen. Den bildar en länk med den omgivande naturen och bjuder på ljuvlig kvällssol.

I köket från Ballingslöv möts vi av en stilsäker inredning med materialval som slår det mesta. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl, frys och diskmaskin. Inbyggnadsugn och micro, fläkt och induktionshäll (2022). Från köket tar vi oss ut på den andra balkongen. Öppen och fri. Utsikten är svår att beskriva. Blicken passerar liv och rörelse på Varvsholmen, Kalmarsund och som kuliss stoltserar Öland. Säljaren beskriver sagolika soluppgångar.

Hemmets två sovrum hann vi passera på vägen in till sällskapsdelarna. Gemensamt för båda sovrum är att när du slår upp ögonen väntar utsikten på dig. Den finns där varje dag. Den bjuder på variation, överraskningar och meditation. Här finns inget dåligt väder, bara storslagna scenerier. Det första rummet ligger med en vänstersväng från hallen. Rummets storlek möjliggör namn såsom kontor, barn- eller gästrum. God förvaring i inredda garderober.

Vägg i vägg med nyss nämnda rum ligger det stora sovrummet. Placerat med ett lugnt läge mot husets baksida. Rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Längs med ena väggen löper garderobsvägg med skjutdörrar.

Det helkaklade badrummet imponerar! Här dominerar vackra och gedigna material. Toaletten är vägghängd för bra funktionalitet. Den infällda belysningen skapar en ombonad känsla. Behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch med glasväggar, kommod med handfat och handdukstork. Här finns även fönster som släpper in härligt ljus. Här finns även tvättavdelningen. Tvättmaskin, torktumlare, avlastningsyta och förvaring i överskåp.

Byggnadsår
2017
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.
Renovering
2022: Ny induktionshäll.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten följer ett förråd på första våningen.

I huset finns garage, cykelparkering och miljörum.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor, inglasad balkong i västerläge med fantastisk vy. Njut av kvällssol, otroliga solnedgångar och en magisk utsikt över vatten, båtliv och Ängö. Inglasningen bidrar till en förlängd säsong. Addera infravärme så njuter du av balkongen året om.

Balkongen i öster bjuder på soluppgång, förmiddags- och lunchsol! Härifrån blickar du ut mot vattnet, Öland och mot Kvarnholmen. Helt klart en favoritutsikt från Varvsholmen!
Bilplats
1 garageplats, ingår i månadsavgiften. (Ingen viktbegränsning).
Förberett för laddstolpe.
Namn
Brf Riggen 1
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2017/2018. Hemsida: brfriggen.se
Byggnadsår
2017
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-4672
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och miljörum.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 202 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kronor.
Andel i föreningen:
0.0166%
Andel av årsavgift:
0.0148%
Indirekt nettoskuldsättning
1 191 358 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]