Frejagatan 5A

Låt mig presentera denna trivsamma tvåa högst upp i huset i ett av vår stads mest omtyckta och eftertraktade kvarter, Bremerlyckan. Utanför dina fönster stoltserar vacker bebyggelse och du bor med kort promenadavstånd till centrum, havet och badplatser, Kalmar slott, samt lummiga strövområden. På Frejagatan 5A blir du bortskämd med en generös takhöjd och ett fantastiskt gavelläge med fönster i tre väderstreck. Detta tillsammans ger dig en bostad med både härlig rymd och ljusinsläpp!

Kök och badrum har renoverats mycket smakfullt på senare år och vardagsrummet bjuder på fantastiska umgängesytor. Från allrummet nås även en väl tilltagen balkong i sydostligt läge som garanterat kommer sätta guldkant på din tillvaro från tidig vår till sen höst.

I huset finns fina mervärden såsom hiss, tvättstuga och två tillhörande källarförråd. Föreningen har även en trevlig gemensam uteplats på den nyanlagda gröna gården med grill och möblemang med plats för många. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och tv-kanaler via Telia. Här bor du i ett lugnt område och i kvarteret finns välsorterat livs. Du har heller inte långt till större matbutik. Med ett efterfrågat läge, fina attribut och en tilltalande planlösning är detta helt klart en bostad med alla rätt.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

Via hiss från markplan nås bostaden som är belägen högst upp i huset på våning tre. Välkommen upp till denna välplanerade bostad! Stig på och låt dig mötas av den ljusa och rymliga hallen. Väggarna pryds av en fin tapet och på golvet vilar klassisk ekparkett vilket återfinns i resten av bostaden.

Till vänster om hallen öppnar det nyligen renoverade och smakfulla köket upp sig. Nuvarande ägare har valt att ta bort en del av väggen för att bredda öppningen. Helt rätt val enligt mig! Detta ger en luftig känsla och ett fint samspel med vardagsrummet samtidigt som hallen berikas med dagsljus.
Köket totalrenoverades så sent somt 2017 och resultatet blev minst sagt stilrent. Här är allt väl genomtänkt. Vita släta luckor kombineras med ett marmorliknande kakel och en mörkgrå bänkskiva. En fin detalj är den mattsvarta diskhon och blandaren. Förvaringsmöjligheterna är goda i flertalet lådor och skåp. Här finns även ett praktiskt städskåp som stilrent och diskret har integrerats i väggen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, diskmaskin, kombinerad kyl och frys, fläkt samt ugn i vitt som smälter in fint i skåpinredningen.

Vi fortsätter till bostadens verkliga hjärta – vardagsrummet. Det första som möter dig är ett otroligt charmigt och fint burspråk med utblickar över Bremerlyckas vackra bebyggelse. Tack vare gavelläge bjuds du i detta rum på ljusinsläpp från två håll. Rummet är generöst och erbjuder fantastiska umgängesytor för dig och dina nära och kära. Här kan du med enkelhet möblera med både soffgrupp och matsalsgrupp för middagsgästerna. Eller varför inte göra som dagens ägare och låta ena delen bli en loungedel för läsning och livsnjutning. Från detta rum nås även den härliga balkongen som vetter mot sydost. Här njuter du av solens värmande strålar från morgon till eftermiddag. Balkongen är försedd med både vindskydd och ett skyddande tak som dessutom är försett med infravärme vilket gör att du kan sitta här och njuta av din kopp kaffe långt in på höstens kant. Något som nuvarande ägare verkligen har uppskattat!

Sovrummet är rymligt och erbjuder förvaring i inbyggda och platsbesparande garderober. Väggarna är tapetserade i vitt och dina fötter placeras även här på ett fint parkettgolv i ek. Här ryms dubbelsäng och nattduksbord på vardera sida.

Vi avslutar i badrummet som även det genomgått en totalrenovering på senare år. Vitt kakel med mosaik som bryter av snyggt på väggar och en fin våtrumsmatta på golvet. Stilrena färgval som passar alla! I badrummet finns handdukstork, rymlig dusch med vikbara väggar, toppmatad tvättmaskin, spegelskåp med belysning och eluttag, kommod med praktisk förvaring och tvättställ samt ett vägghängt högskåp.

Byggnad

Byggnadsår:
1942
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
Det finns tvättstuga, cykelförråd, källarförråd och matkällarförråd - allt bekvämt i huset!
Renoveringar:
2017
Badrum: Installation av tvättmaskin, ny wc och dragning av el samt uttag för elapparater.

Kök: Totalrenovering samt breddning av öppningen till köket.

Uteplats

Generös balkong i uppskattat läge (sydost) med vindskydd, skyddande tak och infravärme mot föreningens innergård.

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
120 kWh/m2 år
Energiklass:
E

Ekonomi

Månadsavgift:
4 382 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband (fiber) samt tv-kanaler via Telia.
Andel i föreningen:
2.93117%
Andel av årsavgift:
2.93993%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
60 kr
Summa
410 kr

Föreningen

Namn
HSB Brf Vega i Kalmar
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0657
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta HSB.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
36 st
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet till boendeparkering via kommunen finns i området.
TV/bredband
Tv via Telia (fiber), grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telia (fiber).
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga och cykelförråd.
Allmänt om föreningen
Byggår 1942.

1991 Totalrenovering:
Nya fönster, stammar, balkonger och elnät, ny puts och isolering av fasader, installation av hissar
2004 Byggnationer av cykelförråd på Vegagatan
2010/2011 modernisering av hissar 2 & 3
2014 Fiberanslutning
2018 Ombyggnad/renovering och försäljning av tre lägenheter. Omplanering av innergård.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 15
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Adress:
Frejagatan 5A
Område:
Bremerlyckan
Boarea:
57 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1942
Månadsavgift:
4 382 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband (fiber) samt tv-kanaler via Telia.
  • Josefine Eriksson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703713823
  • Skicka e-post