Enighetens väg 99

Att utforma en bostadsbeskrivning brukar aldrig vara några svårigheter. Som mäklare kan jag snabbt plocka fram godbitarna och i rätt turordning presentera dem. Men så ibland kommer hem som just detta. Där de unika egenskaperna är alldeles för många och precis lika prioriterade.

Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta. Cirka 82 välplanerade kvadratmeter, högt upp i huset med tillgång till hiss, intill skogsbrynet med fri sikt över Kalmarsund. Som sagt, en möjlighet som inte kommer allt för ofta.

Förvänta dig en fantastisk utsikt över vatten och natur. Interiört bjuds vi på fina ytor och en attraktiv planlösning. Nuvarande ägare har sett över stora delar av bostaden, förbättrat och förnyat. Köket är något alldeles speciellt. Ett rum som du med lätthet hamnar och fastnar i. Mest för att det är så trivsamt, smakfullt renoverat och för att det nästan vore oförskämt att inte nyttja de fantastiska arbets- och förvaringsytorna. Långkok har aldrig varit roligare! Sällskapsrummet är väl tilltaget och förlängs ytterligare med en solig balkong. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Brf Havsörnen är en aktiv förening med god gemenskap och fina faciliteter. Här finns gästlägenhet, gym, pingisrum och fina lekplatser. Plus i kanten för elstolpar och hjärtstartare. Och för att inte glömma den ständiga närvaron av havet, badplatser, stora grönområden, löparspår, närhet till golfbana och du har ett läge utöver det vanliga! I den låga månadsavgiften om 4 377 kr ingår värme, vatten och bredband!
1 850 000 kr

Rumsbeskrivning

Välj själv om du vill ta hissen eller trapporna upp till bostaden som är belägen på andra våningen. Innanför dörren möts du av en ljus, nymålad hall och fötterna placeras på lättstädat klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ett parkettgolv vid och sprider sig vidare in i sällskapsrum och de båda sovrummen. Ta ett par steg in och häng av dina ytterkläder på hatthyllan till vänster. Förvaring i överskåp.

Direkt till vänster från hallen är det första av de två sovrummen belägna. Wow, vilken utsikt! Här får vi den första av många utblickar ut över natur och vatten. Vilken syn och vilken harmoni! Rummet är väl tilltaget och ger plats för dubbelsäng, extra förvaringsmöbel samt nattduksbord. På väggarna pryder smakfulla tapeter. Har du mycket kläder? Perfekt! Här finns en klädkammare som slukar säsongens alla kläder. Vägg i vägg finner vi sovrum nummer två som även det är mycket rymligt och lämpar sig utmärkt som kontor, gäst- eller barnrum. Även här är det nytapetserat och vyn är minst lika härlig.

Vi tar oss vidare till köket som är beläget mitt emot, på andra sidan hallen. Här var det ljust! En obruten fönsterrad med utsikt mot innergården är placerad intill matplatsen vilket skänker rummet ett otroligt fint ljusinsläpp. Köket totalrenoverades av nuvarande ägare 2018/2019. En grå, sober ton på luckorna med svarta beslag. Den maskinella utrustningen är, precis som skåpinredningen, helt ny. Integrerad diskmaskin, kyl och frys. I övrigt finns fläkt, induktionshäll samt varmluftsugn. Flera lådor och skåp ger dig gott om förvaringsutrymme. På golvet vilar nylagd, ljus parkett.

Från köket och hallen nås sällskapsrummet. Fönster på två håll och fri vy över natur och hav. I rummet finns plats för både soffgrupp och matsalsbord. Väggar och tak är nymålat. Härifrån nås även den härliga balkongen med utsikt över innergården och ljuvlig eftermiddags- och kvällssol.

Badrummet är delvis kakel och rymligt. Här finns handfat med undersittande förvaring, spegelskåp, handdukstork och dusch. Bekvämt med egen tvättmaskin och torktumlare. Fönstret gör det lätt att vädra.

Byggnad

Byggnadsår:
1991
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader:
Till lägenheten hör ett förråd i separat förrådslänga på gården. I föreningen finns övernattningslägenhet, samlingslokal, gym, tvättstuga, pingisrum, egen brygga samt båtplats (mot avgift). Lekplatser, boulebana, basketplan.
Renoveringar:
2018/2019

KÖK
Inredning (IKEA)
Nya vitvaror (IKEA): kyl, frys, mikrovågsugn och diskmaskin.
Parkettgolv
Tapetserat
Målat taket
Ny spiskåpa

SÄLLSKAPSRUM
Målat väggarna
Målat taket
Nätverksuttag

BALKONG
Trall

LILLA SOVRUMMET
Tapetserat
Målat taket

STORA SOVRUMMET
Tapetserat
Målat taket

HALL
Målat väggarna
Målat taket

BADRUM
Nya eluttag
Ny torktumlare

ÖVRIGT
Installerat jordfelsbrytare
Nya lampknappar
Nya jordade eluttag/lamputtag
Nya ventilationsdon

Uteplats

Balkong i utmärkt västerläge med fin vy över innergården och eftermiddags- och kvällssol.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
116 kWh/m2/år

Ekonomi

Pris:
1 850 000 kr
Månadsavgift:
4 377 kr/mån. i avgiften ingår värme, vatten, bredband och grundutbud tv. I samband med byte av fönster våren 2021 kommer avgiften att höjas med cirka 134 kr.
Andel i föreningen:
0.869%
Andel av årsavgift:
0.96557%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Försäkring
100 kr
Summa
600 kr

Föreningen

Namn
Brf Havsörnen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769614-4166
Hemsida
www.brfhavsornen.se
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktinfo.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
107 st
Renoveringar
Föreningen planerar att byta samtliga fönster och balkongdörrar (inkl hela fönsterkarmen) med start våren 2021. Det kommer bli vändbara treglasfönster, trä på insida och aluminium på utsida. Fönsterna kommer få ett snarlikt utseende som de nuvarande.
Parkering
Föreningen har 110 parkeringsplatser, vissa under tak och vissa med el. Carport kan hyras för 195 kr/månad och parkeringsplats för 95 kr/månad. Fri laddning av elbilar.
TV/bredband
Tv via Bredbandsbolaget, grundutbud ingår i avgiften. Fiber via Bredbandsbolaget 100/100 Mbit/s, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gårdsplats
Mycket härligt område med bl a planteringar, lekplatser, stora grönområden, boulebana och basketplan.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tillgång till pingisrum, gym, gästlägenhet, samlingslokal och grovtvättstugor.
Övrigt
Föreningen disponerar även ett antal båtplatser (ca 199 kr/år) som kan hyras av medlemmarna. I föreningen finns hjärtstartare.
Allmänt om föreningen
Byggår 1991
Ombildad 2007

Föreningens hus är uppdelade i 6 gårdar.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Budgivning pågår
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 9
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns.
Adress:
Enighetens väg 99
Område:
Bergavik
Boarea:
82 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
1991
Pris:
1 850 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 377 kr/mån. i avgiften ingår värme, vatten, bredband och grundutbud tv. I samband med byte av fönster våren 2021 kommer avgiften att höjas med cirka 134 kr.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post