Kaptensgatan 7B

Äntligen, en eftertraktad tvåa på Getingen med det lilla extra! Här har inget lämnats åt slumpen. Såväl färger som material är väl valda. Nuvarande ägare har förnyat och förfinat så gott som varenda kvadratmeter.

Första klivet in och du märker genast hur dagsljuset får plats precis överallt! Detta tack vare den genomgående planlösningen. Köket är nyrenoverat och välutrustat. Sovrummet ligger precis där det ska, med ett fritt och insynsskyddat läge. Precis som köket, är badrummet totalrenoverat. Påkostat, smakfullt och med egen tvättmaskin. Att uppskatta är nuvarande ägares känsla för detaljer. Höga, vackra golvlister, framtaget plankgolv och helt perfekta färg- och materialval. Stort, inglasat uterum i uppskattat västerläge som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Komplettera med infravärme så garanteras året-runt-trivsel!

På Kaptensgatan 7B bor du i lugna villakvarter med närhet till natur- och grönområde, bad, livsmedelsbutik och universitet. Kalmar city nås på noll och ingenting med cykel! I föreningen finns bastu, träningsrum och övernattningslägenhet. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

I trivsamma kvarter, på Kaptensgatan 7A hittar du en smakfullt renoverad tvårummare. Högst upp i huset välkomnas du in och möts av den ljusa hallen. Fötterna placeras på parkettgolv i ekutförande. Väggarna är målade i en grå, sober ton. Något som du kommer uppskatta är hallens storlek och utformning. Inte för trång men inte heller sådär onödigt stor. Möblerbar och välplanerad!

Rakt fram i hallen hittar du hemmets klädkammare. Här får du plats med säsongens alla plagg, städattiraljer och lite därtill.

Från hallen, till vänster, ligger det nyrenoverade badrummet. Neutrala vita toner, fint ljusinsläpp och nyinköpt inredning. Här finns handfat med underliggande förvaring, toalett och dusch. En alldeles egen tvättmaskin underlättar vardagslivet. Det öppningsbara fönstret gör det lätt att vädra, golvvärmen är behaglig och spotlighten lyser upp även de mörkaste dagarna.

Köket är ett kapitel för sig själv! Det första du möts av är en varm och ombonad känsla. Det vackra plankgolvet fångar din uppmärksamhet. Detta är ett rum att trivas i! Vita, profilerade luckor med inslag av fina vitrinskåp och vackra handtag. Grå bänkskiva och infälld diskho. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, spisfläkt, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och inbyggnadsmikro. Dina gäster placerar du vid matbordet intill fönstret som vetter mot husets framsida.

Vardagsrummet hittar vi på andra sidan, till höger från hallen. Parkettgolv, höga golvlister och fina tapeter i klassisk stil. Stort fönsterparti släpper in rikligt med dagsljus. Öppna ytor möjliggör flertalet möbleringar. Från vardagsrummet tar vi oss ut på den inglasade balkongen. Från tidig vår till sen höst njuter du här av fria vyer. Solen gör dig sällskap under eftermiddag och kväll.

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger sovrummet. Återigen golvas vi av vackra plankgolv. Fondtapeten är helt magisk. Rummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Förvaring i tre garderober.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Byggnad

Byggnadsår:
1948
Övriga byggnader:
Till bostaden följer stort vindsförråd och matkällare. I huset finns tvättstuga och cykelförråd. Övernattningsrum, bastu, gym och festlokal i föreningen.
Renoveringar:
2019
Kök
Totalrenoverat med nya stommar, luckor, ny fläkt (kolfilter) och nya vitvaror. Nydragen el för häll, ugn och micro. (3 fas).

Badrum
Totalrenoverat.

Övrigt
-Slipat golv i sovrum och kök samt satt in nya höga golvlister i sovrum, kök och vardagsrum.
-Målat och tapetserat i samtliga utrymmen förutom klädkammaren.
-Lackat om samtliga dörrar.
-Byggt om garderoben i sovrummet.
- Nya strömbrytare och elkontakter.

Uteplats

Inglasat uterum med skjut- och öppningsbara fönsterpartier. Nålfiltsmatta, rullgardiner och platsbyggd soffa. På den inglasade balkongen njuter du av eftermiddags- och kvällssol.

Energideklaration

Status:
Ej utförd

Ekonomi

Månadsavgift:
3 865 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende fiberbredband.
Andel i föreningen:
1.64231%
Andel av årsavgift:
1.65832%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
80 kr
Summa
380 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 6
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2109
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
57 st
Antal lokaler
5 st
Parkering
Garageplats finns. Till garageplatserna är det separat kö. Parkeringsplats finns. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Fri parkering utmed Kaptensgatan.
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Allmänt om föreningen
Stammarna byttes och badrummen renoverades 1996.
Balkongerna inglasades och fasaderna renov. 1998.
Fönsterbyte samt takrenovering 2011/2012.
Uppgraderat el, jordfelsbrytare, 3-fas 2014
Ommålning av källaren 2014

Det finns bastu, träningsrum och övernattningsrum i föreningen.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 36
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Kaptensgatan 7B
Område:
Getingen
Boarea:
56 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1948
Månadsavgift:
3 865 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post