Stagneliusgatan 24D

Det är svårt att avgöra om vi ska börja med mjuka värden såsom stilen och känslan eller om vi ska gå rakt på den hårda ekonomiska faktan. Eller varför inte det fantastiska läget? Oavsett start utlovas en behaglig lässtund.

Välkommen till Stagneliusgatan 24D, en central adress i en stabil och välmående förening. Perfekt placerad med fri sikt, på våning två. Bostaden är genomgående uppfräschad och pedantskött. Förvänta dig noggrant utvalda färg- och materialval. Vi pratar parkettgolv, ljusa färger och goda förvaringsmöjligheter. Köket är hemtrevligt, välutrustat och tidlöst! De båda sovrummen är bra i storlek och placerade i varsin ände av bostaden. Med fönster på två håll utlovas härligt ljusinsläpp.

70 kvadratmeter i omtyckt och stabil förening med mycket låg avgift. Kan det bli bättre?! Ja, den inglasade balkongen med eftertraktat söderläge är helt klart ett plus likaså övernattningslägenheten som finns i föreningen. För oss kalmariter är Norrgård välkänt. Kalmars centrala mittpunkt, med direkt närhet till precis allt! City, stormarknad, natur och bad. Föreningens innergård är välskött med grillplatser, grönytor och två nya lekplatser.
1 995 000 kr

Rumsbeskrivning


I välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran 24D på dörren. På våning två välkomnas vi in i denna fina trerummare. I hallen sätter du fötterna på parkettgolv i ekutförande från Kährs. Likadant golv löper enhetligt vidare i samtliga rum. Hallen är L-formad och möblerbar. Till höger finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Rakt fram från hallen gömmer sig ytterligare förvaringsmöjligheter, närmare bestämt i en tilltagen klädkammare! Rena drömmen om du frågar mig. Vitmålade väggar i kombination med ljusinsläpp från två håll gör hallen ljus och härlig.

Första svängen till vänster leder oss in i det hemtrevliga och välutrustade köket. Vita luckor, ekbänkskiva och rostfria vitvaror – ett vinnande koncept! Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, häll, diskmaskin, fläkt och integrerad kyl/frys. Intill fönstret finns naturlig plats för matbordet.

Bostaden bjuder på två sovrum. Det första rummet ligger vägg i vägg med köket. Nymålade, vitmålade väggar i kombination med det fina ljusinsläppet gör rummet riktigt trivsamt. Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel.

Sovrum nummer två ligger till höger om hallen. En sober, grå färg pryder fondväggen. En perfekt sovrumsfärg som inger en känsla av lugn och harmoni. Rummet är tilltaget och ger plats för allt du kan tänkas behöva i ett sovrum. Förvaring i skjutgarderob och enkelgarderob. Rummet är placerat med ett lugnt och insynsskyddat läge.

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av rummet har vi det inglasade uterummet i söderläge. Du njuter från tidig vår till sen höst. Här finns skjutbara fönsterpartier, rullgardiner och gott om plats. Jag kan lova många soltimmar och trivsamma stunder. Detta är helt klart ett rum att umgås och trivas i!

Badrummet är helkaklat och fräscht. Fötterna möter klinkergolv. Här finns handfat med kommod, toalett, spegelskåp med belysning, duschväggar och handdukstork.

Byggnad

Byggnadsår:
1961
Övriga byggnader:
Till bostaden följer ett källarförråd och matkällare. I huset finns cykelförråd och tvättstuga. I föreningen finns föreningslokal samt övernattningslägenhet.
Renoveringar:
2019
Ny diskmaskin

Uteplats

Inglasad balkong med skjut- och öppningsbara fönsterpartier. Balkongen är utrustad med nålfiltsmatta och rullgardiner. Placerad i fritt söderläge innebär sol stora delar av dagen!

Energideklaration

Status:
Utförd
Prestanda:
109 kWh/m2 år

Ekonomi

Pris:
1 995 000 kr
Månadsavgift:
2 986 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer 165 kr i månaden avseende fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.4526%
Andel av årsavgift:
0.45302%
Reparationsfond:
354 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
Renoveringar
2018 Nya låssystem
2018 Utemiljön
2019 Fasadputsning
2021 Tvättstugeutrustning
Parkering
Parkeringsplats går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
TV/bredband
Ansluten till kabelnät. Com Hems grundutbud ingår i månadsavgiften ca 15 kanaler! Fiberbredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större, föreningslokal och tvättstuga. I föreningen finns dessutom en ny gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.

NÄSTA VISNING

Tis 7 April Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 90
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3. Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Stagneliusgatan 24D
Område:
Norrgård
Boarea:
70 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
1961
Pris:
1 995 000 kr
Månadsavgift:
2 986 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer 165 kr i månaden avseende fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post