Kaptensgatan 7A

I attraktivt villaområde på Getingen ligger den perfekta tvårummaren! Vad är då definition av perfektion? Välplanerade kvadratmeter, genomgående fräscha och ljusa ytskikt och ett perfekt läge.

Optimalt placerad i huset, på våning 2, lagom högt upp för att slippa besvärande insyn. Första klivet in och du märker genast hur dagsljuset får plats precis överallt! Detta tack vare den genomgående planlösningen. Köket ligger öppet och socialt mot hall och sällskapsrum. Köksön med bardel fulländar köket och förstärker bostadens sociala karaktär. Sovrummet ligger precis där det ska, med ett lugnt och insynsskyddat läge. Helkaklat badrum med ny inredning och tvättmaskin. Stort, inglasat uterum i uppskattat västerläge som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Komplettera med infravärme så garanteras året-runt-trivsel!

På Kaptensgatan 7A bor du i lugna villakvarter med närhet till natur- och grönområde, bad, livsmedelsbutik och universitet. Kalmar city nås på noll och ingenting med cykel! I föreningen finns bastu, träningsrum och övernattningslägenhet. I avgiften ingår värme och vatten. För 165 kr i månaden adderas kabel-tv och fiberbredband! Den perfekta tvåan helt enkelt!
1 395 000 kr

Rumsbeskrivning

I trivsamma kvarter, på Kaptensgatan 7A hittar du en smakfullt renoverad tvårummare. Lagom högt upp i huset, på våning två, välkomnas du in och möts av den ljusa hallen. Fötterna placeras på mörkt klinkergolv som sedan övergår i vacker enstavsparkett i ek. Samma typ av golv löper enhetligt vidare i kök, vardagsrum och sovrum. Något som du kommer uppskatta är hallens storlek och utformning. Inte för trång men inte heller sådär onödigt stor. Möblerbar och välplanerad! Väggarna i hallen är vita och fick sig en omgång ny färg 2017. Förvaring i två garderober.

Rakt fram i hallen hittar du hemmets klädkammare. Här får du plats med säsongens alla plagg, städattiraljer.

Från hallen, till höger, via en passage, når vi det helkaklade badrummet. Neutrala toner, fint ljusinsläpp och nyinköpt inredning. Här finns handfat med underliggande förvaring, toalett och dusch. En alldeles egen tvättmaskin underlättar vardagslivet. Det öppningsbara fönstret gör det lätt att vädra.

Köket är ett kapitel för sig själv! Öppet och socialt! Detta är ett rum att trivas i! Den vackra fondtapeten fångar snabbt vår uppmärksamhet. Vit skåpinredning, ekbänkskivor, nedsänkt diskho och spotlights. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spisfläkt, häll, mikro och inbyggd ugn. Medan du förbereder middagen placerar du ditt sällskap runt köksön som definitivt förstärker lägenhetens sociala karaktär. Aldrig tidigare har matlagning varit så roligt som nu!

Vägg i vägg med köket ligger sovrummet. Lagom stort med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Fritt från insyn och lugnt placerat. Här sover du gott om natten.

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av rummet har vi det inglasade uterummet i väster. Du njuter från tidig vår till sen höst. Här finns skjutbara fönsterpartier, rullgardiner, trall och gott om plats. Jag kan lova många soltimmar och trivsamma stunder.

Byggnad

Byggnadsår:
1948
Övriga byggnader:
Stort vindsförråd och matkällare. Tvättstuga, cykelrum, övernattningsrum, bastu, gym och festlokal i föreningen.
Renoveringar:
- 2012 Tidigare ägare totalrenoverade hela bostaden (ej badrum)
- 2015 kommod och spegelskåp i badrum
- 2015 målat om i vardagsrum
- 2015 hyllor i skafferiet
- 2017 tapeter i kök
- 2017 målat om i hallen
- 2018 ny toastol
- 2019 ventilation
- 2019 målat om taket i köket

Uteplats

Uterum, inglasat med soligt västerläge. Här finns trätrall och skjutbara fönster.

Energideklaration

Status:
Utförd

Ekonomi

Pris:
1 395 000 kr
Månadsavgift:
3 890 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.
Andel i föreningen:
1.65281%
Andel av årsavgift:
1.66908%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
80 kr
Summa
330 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 6
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2109
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
57 st
Antal lokaler
5 st
Parkering
Garageplats finns. Till garageplatserna är det separat kö. Parkeringsplats finns. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Fri parkering utmed Kaptensgatan.
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Allmänt om föreningen
Stammarna byttes och badrummen renoverades 1996.
Balkongerna inglasades och fasaderna renov. 1998.
Fönsterbyte samt takrenovering 2011/2012.
Uppgraderat el, jordfelsbrytare, 3-fas 2014
Ommålning av källaren 2014

Det finns bastu, träningsrum och övernattningsrum i föreningen.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 28
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Kaptensgatan 7A
Område:
Getingen
Boarea:
56.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1948
Pris:
1 395 000 kr
Månadsavgift:
3 890 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post