Linnégatan 14A

På Linnégatan 14A vilar en av stans bäst bevarade hemligheter. Belägen i vacker fastighet anno 1903 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör denna etta till en ren dröm.

Allra högst upp i huset med en fantastisk utsikt över kringliggande kvarter. Interiört bjuds du på en öppen och ljus etta, eller som det så fint heter ”en-och-en-halva”. Mycket nytt har fått flytta in. Köket fick sig en rejäl omgång för några år sedan, likaså väggar och golv. Det gamla och vackra har varsamt bevarats och förfinats. Charmiga detaljer såsom en fullt fungerande kakelugn, snedtak, synliga balkar och runda fönster. Tack vare den öppna planlösningen upplevs bostaden betydligt större än 52 kvadratmeter. Här hittar du rätt antal kvadratmeter på rätt plats!

Läget är ett av Kalmars bästa, lugnt belägen men ändå med direkt närhet till centrum, universitet, stormarknad, Kalmarsundsparken, hav och promenadstråk. Den vackra fastigheten som bostaden ligger i är väl värd att skryta om!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning


På Linnégatan, en anonym och välbevarad adress, stoltserar en vacker och pampig fastighet med byggår 1903. Vi öppnar den ståtliga röda porten. Entrén och trapphuset speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Breda trappor och vackra detaljer visar oss vägen upp till våning fyra.

Varmt välkommen in. Dagsljuset möter oss redan i dörröppningen. Ljusa golv och vita väggar är återkommande i samtliga rum. I anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Från hallen, direkt till höger, finns en tilltagen klädkammare. Så rymlig och stor att du till och med skulle kunna nyttja rummet som kontor eller liknande.

Vi följer ljuset. Hallen öppnar upp sig mot kök och vardagsrum. Här finns det gott om svängrum. Du hittar snabbt en naturlig plats för såväl soffa som matmöblemang. Fyra fönsterpartier på raken. Två runda och två stora i mitten. Rummet badar i ljus.

Köket från Sentens sattes in av tidigare ägare. Vita luckor med infällda grepp. Bänkskiva i trälaminat och mörkt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av inbyggd ugn, kyl/frys och kolfilterfläkt. Matbordet placerar du intill det första av två fönster. Ett kök med alla rätt om du frågar mig!

Sällskapsdelen är rymlig och gör det lätt för dig att bjuda in det stora sällskapet. När du sitter i soffan vilar du ögonen på den vackra (och fullt fungerande) kakelugnen. Extra charmigt med snedtak.

Sovrummet nås från sällskapsrummet. Ett mysigt ”kryp-in”. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord. God förvaring i garderob och på klädstänger.

I badrummet finns dusch, handfat med underliggande förvaring, spegelskåp och toalett.

Byggnad

Byggnadsår:
1903
Övriga byggnader:
Till bostaden följer ett förråd.
Renoveringar:
2020
Renovering av klädkammaren

2016
Ny kyl/frys

2013
Nytt kök från Sentens

Uteplats

I föreningen finns en gemensam uteplats med möblemang.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
152 kWh/m2/år

Ekonomi

Månadsavgift:
2 393 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
3.5419%
Andel av årsavgift:
3.51%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Föreningen

Namn
Brf Kajan 13
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-3010
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
16 st
Antal lokaler
1 st
Renoveringar
2012 Åtgärdat fuktproblem i källare, plåtarbeten, kodlås m.m.
2013 Renoverat fasad, ytterfönster, tak och trädgård och markarbeten.
Föreningen kommer att sätta upp grind in mot gården (mot Linnégatan) samt byta fönsterglasen i fönstren. Planer finns även på att flytta soprummet och då göra om detta till övernattningslägenhet.


Parkering
Parkering utmed kringliggande gator.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Telia (Fiber). Grundutbud tv ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen såsom uppfräschad innergård med grillplats och gemensamma utemöbler. I källaren finns tvättstuga och lägenhetsförråd.
Allmänt om föreningen
Det historiska huset uppfördes ursprungligen ca 1903 enligt uppgift och 1929 enligt taxering. Värdeår 1975.
Föreningen bildades 2011 genom inköp av fastigheten Kajan 13 med adresser Fabriksgatan 17 och Linnegatan 14A-D om totalt 16 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 854
Våningsplan:
Våning 4 av 4. Hiss finns ej.
Adress:
Linnégatan 14A
Område:
Malmen
Boarea:
52.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
1 rum
Byggår:
1903
Månadsavgift:
2 393 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post