Norrgårdsgatan 3A

För oss Kalmariter är Norrgård välkänt. Kalmars centrala mittpunkt, med direkt närhet till precis allt! City, stormarknad, natur och bad. Ja, listan kan göras lång! Brf Kalmarhus 14 är en stor del till varför Norrgård blivit ett av stans mest populära område att bosätta sig i. En välskött förening som resulterat i låg boendekostnad och en trygg vardag. Cirka 59 citynära kvadratmeter kostar dig 2 761 kr i månaden. I avgiften inkluderas värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband.

Just denna tvåa är av större modell. Perfekt placerad högst upp i huset, utan besvärande insyn. Med fönster på två håll utlovas härligt dagsljus. Köket är ett kapitel för sig själv. Vågar nästan påstå att det är områdets mest hemtrevliga kök. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättmaskin. Sällskapsrummet skämmer bort dig med många kvadratmeter och utgång till det tilltagna uterummet i soligt västerläge! Sovrummet ligger precis där det ska, med ett lugnt och insynsskyddat läge. Resten är för dig att uppleva på plats. Ses på visningen!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

Hallen välkomnar oss med öppen famn. I direkt anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. För dig som vill ha hallen fri från nyss nämnda, finns gott om garderober som slukar alltifrån ytterkläder till städattiraljer.

Köket ligger till höger om hallen. Här var det stort och ljust! Två fönsterpartier släpper in rikligt med dagsljus. I köket samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! Öppen planlösning med gott om umgängesytor. Låt gästerna mingla runt köksön samtidigt som du hackar, steker och tillagar maten. Vita luckor med rostfria beslag och en mörk bänkskiva. Kakelplattorna som slingrar sig runt fläkten, vitrinskåp och oanade förvaringsytor. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn och micro, induktionshäll, kyl/frys, fläkt och diskmaskin.

Längre ner i hallen, till vänster ligger det tilltagna vardagsrummet. Ett rum där eftermiddagssolen lyser upp parkettgolvet i originalutförande. Rummet yta och form ger plats för såväl soff- som matmöblemang. Stort fönster släpper in rikligt med ljus. Som en förlängning av rummet har vi det inglasade uterummet i uppskattat västerläge. De skjutbara fönsterpartierna öppnar du upp under heta sommardagar.

Från sällskapsrummet, rakt över hallen, ligger sovrummet. Perfekt placerat med lugnt läge mot husets framsida. På ena väggen pryder en smakfull tapet. Förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober med inredning.

Badrummet nås via hallen. Helkaklat och fräscht. Här finns dusch, spegelskåp med inbyggd belysning, handfat med underliggande förvaring, handdukstork och toalett. Extra tacksamt med egen tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadsår:
1961
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, 2 förråd varav ett större i huset. Tvättstuga i angränsande fastighet.
Renoveringar:
2019
Nytt handfat i badrum

2020
Ny tvättmaskin

Uteplats

Inglasat uterum med skjut- och låsbara fönster. Med ett eftertraktat västerläge njuter du av eftermiddags- och kvällssol.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
109 kWh/m2/år

Ekonomi

Månadsavgift:
2 761 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.3935%
Andel av årsavgift:
0.39383%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
Renoveringar
2018 Nya låssystem
2018 Utemiljön
2019 Fasadputsning
2021 Tvättstugeutrustning
Parkering
Parkeringsplats går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
TV/bredband
Ansluten till kabelnät. Com Hems grundutbud ingår i månadsavgiften ca 15 kanaler! Fiberbredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större, föreningslokal och tvättstuga. I föreningen finns dessutom en ny gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 228
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Norrgårdsgatan 3A
Område:
Norrgård
Boarea:
59 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1961
Månadsavgift:
2 761 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post