Vita Lammets väg 34

På Vita Lammets väg 34 i ett familjärt, naturskönt och lugnt område bor familjen med centrala Kalmar på bekvämt avstånd. Hus eller lägenhet? Varför välja? Här får ni det bästa av två världar. Villans alla uppsidor såsom egen carport och flera uteplatser i kombination med bostadsrättsformens enkelhet och bekvämlighet.

Framför er har ni ett bostadsrättsradhus i två plan fördelat på 109 kvm. 4 rum och kök har under de senaste två åren renoverats med omsorg, eftertanke och kärlek. Låt oss vara ärliga. Här är det noggranna ägare med gott omdöme och tålamod som satt sin prägel på hemmet. Modernt men samtidigt tidlöst. Jag vågar påstå att varenda kvadratmeter synats och förbättrats.

Planlösningen är välplanerad. Här får hela familjen gott om plats! På entréplan finns bostadens sociala sällskapsytor. Nyrenoverat kök och vardagsrum med utgång till den inglasade altanen och tilltagna grästäppan. Lägg därtill ett nyrenoverat badrum, klädkammare och en rejäl tvättstuga. En trappa upp finns tre fullstora sovrum. Idealistiskt för barnfamiljen - med möjligheten för alla att få ett eget rum. På övervåningen finns ytterligare ett badrum. Genomgående för bostaden är härligt ljusinsläpp tack vare fönster med fritt läge i två väderstreck!

Det bästa sparas till sist, det är sedan gammalt. På Vita Lammets väg njuter familjen av två uteplatser, eller egentligen tre beroende på hur man väljer att räkna. En av den, inglasad och placerad i bästa av lägen – soligt västerläge. Från den inglasade altanen tar du dig ut på grästäppan. Husets framsida är stensatt och berikad med morgonsol. Här hittar vi även carporten och det rymliga förrådet. Tänk dig glädjen (och bekvämligheten) att parkera bilen precis utanför ytterdörren. Villakänslan gör sig påmind!

Bo i lugna och trivsamma kvarter med direkt närhet till natur, golfbana, livsmedelsbutik, skola/förskola och kommunikationer. Barnen leker tryggt på lekplatsen som ligger några meter bort med uppsikt från bostaden.
1 450 000 kr

Rumsbeskrivning

Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lummiga och lugna kvarteret. I hjärtat av området ligger detta bostadsrättsradhus. Vi passerar gästparkeringen och parkerar bilen precis framför huset i carporten. Det praktiska förrådet ligger till höger om oss. Framsidan är stensatt och förgylls av morgonsolen. Här finns gott om plats för möblemang och plantering i mindre skala om så önskas.

Första intrycket är allt! Redan när vi tagit klivet in i hallen får vi en härlig känsla. Nytt, fräscht och tilltalande. En annan känsla är hemtrevligt. En känsla som inte är helt självklar i ett nyrenoverat hem. En stor eloge till nuvarande ägare som lyckats. Tid, kärlek och eftertanke har varit receptet för detta hem.

Fötterna har vi hunnit placera på slitstarkt klinkergolv och vidare in i hallen ligger ett nylagt parkettgolv i ek. Avhängning av ytterkläder och skor i skjutgarderoben. Den vackra William Morris & co tapeten fångar vår uppmärksamhet. Tapeten omges av vitmålade väggar. Från hallen når vi en klädkammare med goda förvaringslösningar.

Till höger om hallen ligger det nyrenoverade och välutrustade köket. Köksluckor i en sober nyans av grått. Modernt men samtidigt tidlöst. Detta i kombination med stenmönstrade bänkskivor och vitt hexagon kakel – svårslaget! Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, induktionshäll, inbyggnadsugn och micro samt en integrerad diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida. Från köket når vi den uppfräschade tvättstugan. Nya maskiner och arbetsbänk med diskho.

Vi fortsätter vidare på entréplan. Med öppning från hallen ligger vardagsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Här får alla plats. En fin detalj är panelväggen i vitmålat trä. Väggen förstärker rummets karaktär. Det är från vardagsrummet som vi når den fantastiska uteplatsen. Här har du en egen liten trädgård som nås från det inglasade uterummet. Har du barn? Perfekt! Du njuter av solens strålar på baksidan samtidigt som du blickar ut över föreningens lekplats där dina barn leker - endast ett stenkast bort. Tryggt och bekvämt!

På entréplan finns det första av två badrum. Nyrenoverat, fräscht och smakfullt. Vita väggar och gråmönstrad våtrumsmatta på golvet. Här finns handfat med kommod, spegel, toalett och dusch med platsbesparande vikväggar.

Vi tar den vitmålade trätrappan upp till våning två. Minns du den fina fondtapeten i hallen? Den fortsätter upp för trappen.

Väl uppe möts vi av en möblerbar hall. Blir det hemmets nya kontorsdel? Eller kanske läshörna? Du avgör. I samtliga rum på detta våningsplan vilar nytt parkettgolv. I hallen har nuvarande ägare lagt ner tid och kärlek på fondväggen i kalklitir. Längre ner i hallen finns plats för förvaring i garderober.

Det första sovrummet med fönster mot framsidan är trivsamt och stort. Rikligt med ljusinsläpp och nymålade väggar. Rummet är lugnt placerat och fritt från insyn. De andra två rummen som vetter mot husets baksida är även de fria från insyn. I det större rummet pryder fin fondtapet. Här finns också en rymlig skjutgarderob.

Ovanvåningens badrum är uppfräschat med ny kommod och toalett. I övrigt finns badkar och spegelskåp.

Byggnad

Byggnadsår:
1989
Renoveringar:
Kök
Renoverat våren/hösten 2018:
Ny inredning
Nya vitvaror
Ny fläkt
Målat tak
Ny tapet
Ekparkett

Tvättstuga
Ny inredning hösten 2019
Ny torktumlare våren 2019
Ny tvättmaskin 2017 (tidigare ägare)

Hall
Hösten 2018
Ekparkett och klinker
Målade väggar och fondtapet
Ny garderob med skjutdörrar
Målat tak

Trappen målad hösten 2019

Toalett/duschrum Entréplan
Hösten 2018
Våtrumstapet
Nytt porslin
Duschdörrar i glas
Ny kommod
Målat tak

Badrum Övre plan
Ny toalettstol 2019
Ny kommod med handfat 2019

Vardagsrum
2019
Ny tapet
Träpanelvägg
Målat tak

Samtliga sovrum/allrum
2018/2019
Målade väggar
Ekparkett
Målade tak
Fondtapet i stora sovrummet
Ny större garderob med skjutdörrar i stora sovrummet

Hall Övre plan
2018
Målade väggar
Fondtapet och fondvägg i kalklitir
Ekparkett

Trapp målad hösten 2019
Ny platsbyggd garderob med skjutdörrar 2020

Garderob/Förvaringsrum Entréplan
Ekparkett

Uteplats framsida
Utbyggd altanplats med marksten

Uteplats

Baksidan har ett inglasat uterum. Härifrån tar du dig vidare ut på gräsmattan. Soligt västerläge. Framsidans innergård är utbyggd och delvis stensatt. Morgonkaffet intas utan tvekan med njutning här. Där den stensatta uteplatsen slutar tar en mindre grästäppa vid.

Energideklaration

Status:
Utförd
Energiklass:
E

Ekonomi

Pris:
1 450 000 kr
Månadsavgift:
7 516 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 133 kr/månaden avseende bredband och kabel-TV från Telia.
Andel i föreningen:
1.762%
Andel av årsavgift:
1.7654%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
550 kr
Försäkring
100 kr
Summa
650 kr

Uppgifterna är uppskattade.

Föreningen

Namn
Brf Sjöbjörnen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716404-4245
Föreningens ekonomi
För information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Mats Lundgren 0480-20396. Alt ordförande Henrik Johansson, 0703525076 [email protected]
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
65 st
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 133 kr avseende grundutbud och bredband via Telia.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 39
Våningsplan:
Hiss finns ej.
Adress:
Vita Lammets väg 34
Område:
Björkenäs
Boarea:
109 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
4 rum
Byggår:
1989
Pris:
1 450 000 kr
Månadsavgift:
7 516 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 133 kr/månaden avseende bredband och kabel-TV från Telia.
  • Eric Giljam
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0709-755 007
  • Skicka e-post
Se skalenlig planritning under "Dokument"
Se skalenlig planritning under "Dokument"