Odengatan 4

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
72.8 kvm
Område:
Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 5 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 461 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till högre höjder Högst upp i huset på Odengatan 4 finns ett ytterst välplanerat hem i två plan med utsikt över takåsar, slottet och Kalmarsund. Generösa umgängesdelar på nedre plan samt avskild sovavdelning en trappa upp. Köket är nyligen renoverat och erbjuder allt man önskar i såväl utrustning som yta. Det stora badrummet totalrenoverades 2014. Genomgående trägolv, ljusa ytskikt och smakfulla detaljer. Charmiga inslag av snedtak och spännande vinklar och vrår.
Vacker fastighet Du bor på attraktiva Bremerlyckan i vacker fastighet med anor från 1900-talets början. Bosätt dig här och njut av närheten till centrum, lummiga strövområden, badplats och vackra omgivningar. Bekvämligheter såsom hiss och fiberbredband.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Odengatan 4
Postadress
392 33 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
041404
Boarea
72.8 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 461 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 250 kr avseende fiberbredband och kabel-TV.

Rumsbeskrivning

Bremerlyckan bjuder på slående fastigheter till höger och vänster. Trapphuset speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Portkoden knappas in och från markplan tar vi bekvämt hissen upp till våning fem.

Det blir ett ljust mottagande i hallen. Bakom stilrena spegeldörrar finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet vilar parkett i ekutförande som enhetligt löper vidare i bostadens samtliga rum. Rymlig inredd klädkammare i anslutning till entrén.

På detta plan finns ett fräscht badrum som totalrenoverades 2014. Smakfullt inrett med grå klinker, ljusa stora kakelplattor och effektfull kontrastvägg i mosaik. Glasade duschväggar, handfat med underliggande förvaring, spegelskåp med belysning och infällda spotlights. Behagligt med golvvärme.

Rakt fram i hallen ligger det stilrena köket. Köket bjuder på generösa ytor och blir en självklar plats för matlagning, umgänge och skratt. Vit skåpinredning och ovan arbetsbänkarna finns spotlights och gott om eluttag. Glasmosaik med inslag av marmor ger köket ett extra plus. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

Vi fortsätter vidare på entréplan. Väl tilltaget vardagsrum med fönster som släpper in härligt dagsljus och bjuder på en slående utsikt. Här har nuvarande ägare platsbyggt en sittdel med barbord. Det är en perfekt plats att avnjuta frukosten på. I sällskapsrummet finns plats för soffa med tillhörande elektronik, hyllor och ditt allra bästa sällskap. Under den vitmålade trappan finns en given läs- eller kontorshörna.

På övervåningen hittar vi två sovrum och gästtoalett.

Sängkammaren ligger direkt till vänster. Detta sovrum har precis allt man önskar sig. Charmiga snedtak och gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord samt förvaringsmöbel. Takfönstret ger ett fint ljusinsläpp och en helt bedårande utsikt. Gamla stan, slottet och till och med havet och Ölandsbron ser du här! Här finns möjlighet att ta klivet ut på taket, sitta ner, ta en kaffe eller kanske bara slappa och lapa sol?

Rummet till höger är lagom stort och passar utmärkt till familjens minsting eller övernattande gäster. Rummet bjuder på snedtak och härliga utblickar över Slottet. Förvaring i en liten garderob.

På gästtoalett finns wc och handfat. Plats för tvättmaskin finns.

Byggnadsår
1904
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Renovering
2019 Inredning klädkammare.
2019 Inredning gästtoalett.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga, allt bekvämt i huset!

I föreningen finns festlokal att hyra.
Balkong
Ja
Uteplats
På andra våningen, via sovrummet, finns möjlighet att ta klivet ut på taket.
Bilplats
Du parkerar utmed gatorna i kvarteret.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-11-29)
Primärtenergital
149 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Brf Furan 7
Om föreningen
Byggår 1904, 1906 tillbyggnad 1986.

Fönsterrenovering 2013/2014.
Tak och fasadrenovering 2013.
Alla trappuppgångar/trapphus målades om 2016.

I föreningen finns ett par lägenheter som fortfarande upplåts som hyresrätter.

Ombildad 2011
Byggnadsår
1904
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769623-1229
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi be mäklaren om kontaktuppgifter till ordförande i föreningen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
66 st
TV/bredband
Bredband och TV via Telenor (fiber), ingår i ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Gårdsplats
Mysig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet till boendeparkering via kommunen finns i området.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstugor med torkrum.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 461 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 250 kr avseende fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
1.494%
Andel av årsavgift:
1.31727%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Summa
400 kr/mån