Vänskapens väg 5D

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
88 kvm
Område:
Ljusstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 404 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Bo granne med naturen Tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne. Att se naturens alla skiftningar under året samtidigt som centrala Kalmar ligger på bekvämt avstånd.

Välkommen till Ljusstaden, ett av Kalmars mest växande bostadsområde, i norra Kalmar cirka 4 km från den centrala stadskärnan, mitt bland skog och gröna strövområden.

Som boende på Vänskapens väg 5D får familjen uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Skolor/förskolor, aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll.
Interiört Framför dig har du en etagetrea i två plan fördelat på 88 kvm. 3 rum och kök har noggrant planerats och utformats. En trea som erbjuder två (!!) uteplatser. En med behaglig morgonsol och den andra med uppskattad eftermiddags- och kvällssol. Interiört möts du av kök från Sentens som ligger med öppen planlösning till sällskapsrum. Hemmet bjuder på ett helkaklat badrum med tvättavdelning samt en gästtoalett. På övre plan finns två välplanerade sovrum. Det ena sovrummet är gigantiskt. Så pass gigantiskt att det med enkelhet skulle kunna göras om till två. En lösning som många tillämpat i föreningen.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Vänskapens väg 5D
Postadress
39360 Kalmar
Område
Ljusstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
20
Boarea
88 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 404 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats i carport. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 299 kr avseende bredband och kabel-TV

Rumsbeskrivning

När du parkerat bilen i carporten och tagit en kort promenad förbi föreningen välskötta område är det dags att ta trätrappa upp till våning två. Du möts av en möblerbar entrébalkong placerad till förmån för morgonsolen och hälsas välkommen in.

Redan i hallen känner du bostadens härliga ljus och rymd. Fötterna har du hunnit placera på ett slitstarkt och lättstädat klinkergolv. Genomgående för bostaden är vitmålade väggar. Hallen har plats för avhängning och ingång till ett förvaringsutrymme under trappan.

Till vänster om hallen finns det första av två badrum. Helkaklat, fräscht och med smakfulla färg- och materialval. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med platsbesparande vikväggar och kommod. Vardagslyx med egen tvättmaskin och torktumlare! Öppningsbart fönster gör det lätt att vädra.

Hallen leder oss vidare in till bostadens sociala del, köket som ligger med en öppen planlösning mot vardagsrummet. Vi lämnar klinkergolvet bakom oss och möts nu av genomgående parkettgolv i ekutförande. Köket har vit skåpinredning samt goda arbets- och förvaringsytor. För de som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill det stora fönsterpartiet. Här kombineras umgänge och matlagning. Köket erbjuder allt du kan tänkas behöva; häll, varmluftsugn, micro, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Köket är modernt, stilrent och tidlöst. Härifrån når du bostadens tilltagna balkong. Din alldeles egen oas med fin utsikt över området och med eftermiddags- och kvällssol.

I sällskapsdelen samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! I rummet finns plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt favoritsällskap.

Vi tar den svängda trappen upp till våning 2. På vägen upp passerar vi ett gavelfönster som bidrar med fint ljusinsläpp.

På det andra våningsplanet möts vi av hemmets lugnare delar.

Rakt fram ligger det första av två sovrum. Lagom stort med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Förvaring i garderob och fönster mot husets baksida. Här sover du gott om natten.

Det andra sovrummet är stort, och då menar jag stort. Ett rum, som med enkelhet skulle kunna bli två. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och generös takhöjd.

På övre plan finns en toalett. Smakfulla färgval och utrustat med toalett, handfat och spegelskåp. Behagligt ljusinsläpp från det öppningsbara fönstret.

Byggnadsår
2016
Våningsplan
2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Tilltagen balkong med vy över Ljusstaden. Solen gör dig sällskap efter lunch och håller sig sedan kvar fram till solnedgång. Det finns bygglov för markis om önskan att installera en sådan finns.


Entrébalkongen bjuder på morgonsol och fri sikt.
Bilplats
1 st parkeringsplats i carportslänga ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-06-11)
Primärtenergital
112 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Husbilen 8
Byggnadsår
2016
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-4224
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
24 st
TV/bredband
Föreningen har tecknat ett förmånligt abonnemang för bredband och kabel-tv med Telia (fiber). Ett tillägg på 299 kr/mån för detta tillkommer på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Parkering
I avgiften ingår parkeringsplats i carport.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 404 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats i carport. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 299 kr avseende bredband och kabel-TV
Andel i föreningen:
5.20833%
Andel av årsavgift:
5.55552%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Planritningar

Planritning