Lech Walesas gata 44

2 850 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
110 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Ljusstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 214 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Härligt att se hur ett bostadsområde fått växa fram till förmån för såväl stora som små. Ljusstaden har på kort tid blivit ett kärt och högt uppskattat kvarter för oss kalmariter. Lugnt, barnvänligt och riktigt trivsamt!

Välkommen till ett bekvämt boende med tillgång till hiss från markplan. Huset du bosätter dig i är byggt som ett terrasshus vilket ger alla lägenheter fantastiska balkonger i solläge. Här bor du med egen ingång från loftgång. Hemmet bjuder på tre uteplatser. Du läste rätt, tre! En entrébalkong, en södervänd balkong och en väl tilltagen hörnterrass. Utsikten fångar din uppmärksamhet och solen ges fritt spelrum från tidig förmiddag till solnedgång.

Bostaden stod inflyttningsklar 2018. Känslan av nytt och fräscht lever kvar. Genomgående för hemmet är härligt ljusflöde från fönster i tre väderstreck, trägolv, ljusa ytskikt och smakfulla tillval. Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt!

Hemmet disponerar 110 kvm fördelat på fyra rum och kök. Från början var bostaden en femrummare, något som med enkelhet kan återställas. Köket är modernt, stilrent och välutrustat. Två, helkaklade badrum, båda med dusch. I det ena finns tvättmaskin och torktumlare. Sovrummen är välplacerade, i varsin ände av bostaden.
Området I föreningen finns självklart hiss och mycket fina faciliteter som tvättstuga, festlokal, övernattningslägenhet, gym och lekrum för barnen. Välordnad innergård med gräsmattor, sittmöjligheter och grillplats. Omtyckt område med närhet till vacker natur, strövområden, golfbana, hav och gott om service med bl a förskolor, närheten till Hansa och Berga centrum.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Lech Walesas gata 44
Postadress
393 60 Kalmar
Område
Ljusstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
2207
Boarea
110 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Månadsavgift
6 214 kr/mån. I avgiften ingår värme, fast avgift för vatten och hushållsel samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kr avseende bredband och kabel-TV.
Pris
2 850 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I välskött bostadsområde hittar vi denna rymliga fyra. Från markplan tar vi hissen upp till våning 2. Via loftgång når vi bostaden. Att uppskatta är hur entrébalkongen vetter ut mot fritt grönområde.

Det blir ett ljust mottagande! Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med kvadratmeterna. Fötterna har vi placerat på ljus ekparkett. Golvet är återkommande i samtliga rum. Likaså de vitmålade väggarna. Stilrent, neutralt och tidlöst. I direkt anslutning till entrén finns avhängning för ytterkläder och skor. Förvaring i tre garderober och en städgarderob.

Duschrummet nås från hallen. Helkaklat och utrustat med toalett, kommod med handfat, handdukstork och dusch. Behagligt med golvvärme.

Tack vare den öppna planlösningen samspelar kök fint med vardagsrum. Här samsas många kvadrat om uppmärksamheten! Köksinredning med vita luckor och bänkskivor i granit. Här finns stora arbetsytor som rymmer många kockar och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill fönsterpartiet som vetter mot föreningens innergård. Kombinera umgänge och matlagning! Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av hel kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, micro, induktionshäll och fläkt. Det är från köket vi når den tilltagna söderbalkongen.

Vardagsrummet är ett kapitel för sig själv! Generös golvyta som möjliggör flera olika möbleringar. Här får du plats med soffa, matmöblemang och ditt allra bästa sällskap. Att uppskatta är det fina ljusinsläppet men också de fina utblickarna över Ljusstaden.

Bostaden bjuder idag på tre sovrum. De två större sovrummen ligger längst in i bostaden, i varsin ände. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förvaringsmöbel. I det ena sovrummet finns förvaring i klädkammare. Härifrån når man dessutom den väl tilltagna terrassen som pekar åt två väderstreck. Båda sovrummen är helt fria från insyn och lugnt placerade. Det något mindre rummet ligger i anslutning till hallen. Rummet passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring.

Det andra badrummet ligger i anslutning till det större sovrummet. Helkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns stort handfat med kommod, dusch, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga. Tvättmaskin, torktumlare samt goda förvarings- och arbetsytor.

Byggnadsår
2018
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer tre förråd. Två på loftgången och ett varmförråd.

I huset finns tvättstuga, festlokal, övernattningslägenhet, gym med lekrum för barnen, välutrustat hobby-/verkstadsrum samt separata förråd för cykelförvaring/cykeltvätt och barnvagnsförråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Tilltagen entrébalkong.
Södervänd balkong med utgång från köket.
Pampig terrass i soligt sydväst! Här finns plats för loungemöbler, solstolar och plantering i mindre skala.
Bilplats
I föreningen finns parkeringsplatser i carportlänga.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-21)
Primärtenergital
89 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Riksbyggens Brf Solgläntan
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning i april 2018. För mer information om föreningens ekonomi, vänligen kontakta mäklaren, Riksbyggen eller se den ekonomiska planen.
Byggnadsår
2018
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-3291
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
39 st
TV/bredband
TV/bredband/telefoni via Telia (fiber), faktureras av föreningen.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
12 stycken parkeringsplatser går att hyra, separat kö.
26 stycken parkeringsplatser i carportlänga går att hyra, separat kö.

Ekonomi

Pris:
2 850 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 214 kr/mån. I avgiften ingår värme, fast avgift för vatten och hushållsel samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kr avseende bredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.03787%
Indirekt nettoskuldsättning
1 389 762 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Vatten/avlopp
400 kr/mån
Summa
700 kr/mån
Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för förbrukning av hushållsel, förbrukning av varmt och kallt vatten, abbonemang för TV/bredband/telefoni samt hemförsäkring. Föreningen debiterar efter uppmätt förbrukning för vatten, el samt kostnaden för TV/bredband/telefoni.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]