Bremergatan 13

På Bremergatan 13 vilar en av stans bäst bevarade hemligheter.

Innan du påbörjar läsningen vill jag förvarna dig. Den här texten liknar mer en kärleksförklaring än en bostadsbeskrivning. Mina fingrarna kan inte låta bli att dansa på tangenterna. Jag upplevde total förälskelse redan vid första anblick.

Belägen i vacker fastighet anno 1907 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm. I Kalmar är vi inte bortskämda med pampiga sekelskiftestvåor men denna mäter imponerande 72 kvm. Addera dessutom en otrolig takhöjd på närmare 3 m och vackra, höga fönsterpartier. Vad sägs om två rum i fil, där du kan stå i ena änden och se rätt igenom hela härligheten? Eller de vackra kakelugnarna?

Att bostaden blivit väl omhändertagen undgår ingen. Här har ingen renovering gått överstyr, utan det gamla har varsamt bevarats och förfinats. Fullt ut modernt men utan att glömma historian. Charmiga detaljer såsom höga golvlister och plankgolv väntar på dig. Det förtrollande köket, helt nytt men såklart i gammal stil. Berikat med bland annat serveringskåp, en rejäl köksö och förvaring i världsklass. Ditt badrum är helkaklat och utrustad med tvättmaskin.

Äntligen får du allt du någonsin drömt om. Och du, ibland får det vara för bra för att vara sant.
2 890 000 kr

Rumsbeskrivning


Ett av Kalmars vackraste hus, ett efterfrågat läge och en stor dos kulturhistoria. Bremerlyckan bjuder på slående fastigheter till höger och vänster. På Bremergatan 13 väntar jag. Entrén är pampig och speglar det som den vackra fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Mönstrat stengolv och breda trappor visar oss vägen upp till denna tvårummare. Även hissen finns till vårt förfogande.

Stig på. Säsongens jacka hänger du av precis innanför dörren. Titta ner och upptäck det vackra golvet. Ljusa väggar visar oss vägen in.

Köket står sig fint rakt fram från hallen, vägg i vägg med sovrummet. Golvet fångar snabbt vår uppmärksamhet. Gammalt plankgolv i ny skepnad. Efter varsam slipning och en mild strykning är det som nytt! Köket är skräddarsytt för just denna bostad med en ambition att förhöja och beakta de historiska anorna. Profilerade luckor, vitrin- och serveringsskåp samt bänkskivor i marmor. Och för att inte glömma, kakelugnen som gömmer sig i rummets ena hörna. Vid tillagning har du all den maskinella utrustningen du kan tänkas behöva. Integrerad kyl och frys, varmluftsugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin och fläktkåpa. Detaljer som du inte får missa: vasken i porslin, detaljerna i mässing och det gedigna hantverk av yppersta kvalitet. Att uppskatta är kökets storlek och utformning. Det är verkligen ett plus att man kan vara fler i köket. Samla vännerna runt köksön medan du lagar maten. Alla får plats!

Två ståtliga fönster, plankgolv och kakelugn, här är alla charmfaktorer på plats. Vilket fantastiskt sällskapsrum! Detta är hemmets ljusaste rum. Här finns plats för soffa, matmöblemang och ditt favoritsällskap. Inser nu att jag missat nämna en viktig detalj i köket. En detalj som är återkommande även i sällskapsrummet. Den helt perfekta färgtonen som pryder på väggarna. En harmoni mellan grått och beige. Inbjudande och elegant.

Sovrummet bjuder på ett stort fönsterparti mot husets framsida. Här kan du vara säker på att sova gott om natten. Här finns inget som skymmer eller stör. Bakom platsbyggda garderober finns oanade förvaringsmöjligheter. Extra hög mysfaktor tack vare den mjuka heltäckningsmattan.

Det nyrenoverade badrummet bjuder på påkostade materialval. Klinkergolv med underliggande golvvärme och breda kakelplattor på väggarna. Spotlights i tak. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat och takdusch med infällbara väggar i spegelglas. Tacksamt med egen tvättmaskin med torkfunktion. Du kommer aldrig behöva stånka och stöna över att det är dags för tvätt.

Byggnad

Byggnadsår:
1907
Övriga byggnader:
Det finns förråd och tvättstuga i källaren.
Renoveringar:
2020

Sällskapsrum
Ommålning av samtliga väggar.
Slipning av golv.
Montage av dimmer.

Sovrum
Platsbyggda garderober.
Nya eluttag.
Heltäckningsmatta.
Ommålning.

Kök
Helt nytt kök med nya vitvaror samt nytt V/A.
Målning av kök.
Slipning av golv i kök.
Ny el dragen.

Hall
Nytt golv.
Spotlights.
Ommålat.

Badrum
Totalrenoverat med golvvärme.
Ny el dragen.
Ny tvättmaskin.
Ny inredning.

Dimmer i hall, kök & badrum samt nya eluttag i hela bostaden.

Uteplats

Föreningen har en gemensam, mysig innergård. Gräsmattan bjuder in till kubbspel, grillkvällar och lata dagar i solen.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
198 kWh/m2/år
Energiklass:
F

Ekonomi

Pris:
2 890 000 kr
Månadsavgift:
3 600 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten
Andel i föreningen:
6.74%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
100 kr
Summa
550 kr

Föreningen

Namn
Brf Furan 2
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-4169
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se ekonomisk plan.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
Parkering
I kvarteret gäller boendeparkering som tecknas hos kommunen.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Ja
Gårdsplats
Områdets kanske finaste innergård med härlig grönska.
Gemensamma utrymmen
I källaren finns förråd och tvättstuga.

NÄSTA VISNING

Ons 9 December Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 9
Våningsplan:
Våning 3. Hiss finns.
Adress:
Bremergatan 13
Område:
Bremerlyckan
Boarea:
72 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1907
Pris:
2 890 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 600 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post