Strömgatan 5C

I korsningen Strömgatan - Kaggensgatan med landmärket vattentornet och kanalen runt hörnet presenteras denna drömlika våning på Strömgatan 5C. Ta chansen att bosätta dig i ett charmigt 1800-talshus med välbevarad karaktär och fönster i tre väderstreck som skapar ett fantastiskt ljus.

Tillåt dig hänföras av en vacker lägenhet belägen mitt på Kvarnholmen med kakelugnar, unik genomgångsplanlösning och ljus som flödar fritt oavsett tid på dagen. Får du äran att flytta hit kommer bor du med fina golv och fräscha ytskikt, dessutom präglas hemmet av stora fönsterpartier och sociala ytor som är återkommande i alla rum.

Gå innanför grindarna på Strömgatan och ta trappan till ytterdörren för att välkomnas av den inbjudande hallen med goda avhägningsmöjligheter. Rakt fram presenteras Tibroköket med bänkskiva i naturskapt Ölandssten och matplats för familjen. Till vänster i hallen finns en passage med vackert ljusinsläpp tack vare tre generösa fönster. Via hallen når du lägenhetens helkaklade gäst-WC med välbehållen 1800-talskaraktär då handfatet byggts in i en gammal ugn.

Vidare ett stort rum med kakelugn som idag nyttjas för umgänge. Är du i behov av flera sovrum kan du andas ut, här finns plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbel. Fortsätt vidare till nästa sovrum i gavelläge med utsikt över Kalmars huvudgata och vattentornet, god sömn utlovas! Bostadens helkaklade badrum är i utmärkt skick och utrustat med tvättpelare och spabad. Mellan sov- och badrum finns ytterligare ett rum som kan vara kontor, sovrum, walk in closet eller kreativ yta. Till sist vandrar du in i lägenhetens hjärta, vardagsrummet. Hit välkomnar du det stora sällskapet eftersom du får plats med både soffa och middagsbord. Här avnjuts härliga kvällar samtidigt som eld och ved knastrar tillsammans från den vackra kakelugnen.

Inte nog med att du har alla Kalmars härligheter precis utanför dörren, bosätter du dig på Strömgatan blir du medlem i en välförvaltad förening med fokus på sina boende. I avgiften inkluderas värme, vatten och för internet och TV är det obligatoriskt tillägg. Dessutom tillhandahåller föreningen en mysig innergård, gym, ett mindre bibliotek och en nyrenoverad gästlägenhet.

Välkommen på visning!

I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Hall

Öppna ytterdörren för att mötas av karaktär och historik som gör sig påmind i alla rum. Till höger finns en charmig järnspis från förr som nu agerar avlastnings- eller dekorativ yta. Till vänster avhägning för jackor och plats för skor.

GästWC

Helkaklad gäst-WC som du når via hallen, utrustning i form av med toalett och unikt handfat byggt i en gammal ugn, mycket karaktäristiskt.

Sällskapsrum/sovrum

Via hallen når du ett stort rum med utsikt över Strömgatan. Idag nyttjas det för umgänge men kan likväl vara sovrum eller en lugnande kammare att läsa en bok i, den charmiga eldstaden kommer värma upp både rum och själ.

Sovrum

Gavelrum i korsningen Kaggensgatan - Strömgatan. Som du förstår erbjuds exceptionellt ljusflöde tack vare två generösa fönsterpartier ut mot Kalmars paradgata. Med utrymme för dubbelsäng utlovas harmoni och en god natts sömn.

Rum

Ett mindre rum som uppenbarar sig mellan sov- och badrum. Inred efter dina egna behov, förslagsvis lekrum, sovrum, walk in closet eller kontor. Valet är ditt!

Badrum

Badrum med smakfullt kakel på väggarna och klinker på golvet. Tack vare generösa ytor, spabad och tvättpelare uppnås de högt ställda kraven du ska ha av ett badrum. Rummet har värmande golvvärme, toalett, stor kommod med handfat, handdukstork och badrumsspegel.

Sällskapsrum

Den naturliga samlingsplatsen! Ett tilltaget vardagsrum där du samlar dina bästa vänner under en trevlig middag. Låt den vackra eldstaden skänka värme medan ni äter middag vid matbordet eller umgås i soffgruppen. Tack vare två stora fönster och rak ljuslinje från köket skapas ett unikt ljusflöde.

Kök

Avslutningsvis det sociala Tibroköket som säljarna spenderat oräkneliga timmar i. Köket är skräddarsytt för rummet och erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Framför det stora fönstret har du matbordet där du samlar familjen för frukost innan dagen tar fart. Utrustning i form av kyl, frys, inbyggd mikro/ugn, fläkt, diskmaskin och induktionshäll som omsluts med karaktär tack vare den vackra bänkskivan av Ölandssten.

Byggnad

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-10-31)
Primärtenergital:
143 kWh/m2/år
Energiklass:
F

Ekonomi

Månadsavgift:
5 593 kr/mån.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
100 kr
Summa
400 kr

Föreningen

Namn
Brf Brandvakten
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769610-1992
Föreningens ekonomi
Se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
35 st
Renoveringar
2005 - Stambyte över mark i samtliga byggnader
2006 - Gym installerades
2009 - Taket på G-huset renoverades och målades
2011 - Samtliga fönster i söderläge, samt en del andra, genomgick renovering och målning
2012 - Obligatorisk ventilationskontroll
2013 - Taket på F-huset målades
2012 - Ny obligatorisk ventilationskontroll (kanalerna rensades och alla köksfläktar rengjordes och filter byttes)
2016 - Kaggensgatan 37A renoverades (källare samt fasad)
2017 - Nya tvättmaskiner installerades i den gemensamma tvättstugan i A-huset.
2018 - Ny energideklaration
Trapphus och entréhall fräschades upp
Nya maskiner till gymmet
Taket på huset Kaggensgatan 37B renoverades

2019 - Färdigställande av gästlägenhet. Taket har även bytts på G-huset (Strömgatan 3a-b).
Parkering
Möjlighet till garageplats. Separat kö (5 st). Kostar 882 kr/månaden. Möjlighet till parkeringsplats (10 st). Separat kö. Kostar 310 kr/månaden. Möjlighet till mc-plats (1 st). Separat kö. Kostar 200 kr/mån. Det finns också möjlighet till boendeparkering via kommunen.
TV/bredband
Tv via Telenor, grundutbud Bas ingår i avgiften. Bredband via Telenor (fiber), 250/250 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1183 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gårdsplats
Välordnad innergård med låsta grindar. Här finns sittmöblemang som medlemmarna får nyttja samt cykelparkering.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett gym, gästlägenhet, gemensam tvättstuga samt cykelförråd.
Allmänt om föreningen
Ombildat 2004

Föreningen har under 2006 uppfört ett gym som är gratis att nyttja för medlemmarna.
Föreningen har även tre lånecyklar som får nyttjas av medlemmarna.

För vidare info, besök föreningens hemsida: http://brandvakten.bostadsratterna.se/

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr E201
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Strömgatan 5C
Område:
Kvarnholmen
Boarea:
113 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Antal rum:
4 rum varav 3 sovrum.
Byggår:
Månadsavgift:
5 593 kr/mån.
  • Ludwig Johansson
  • Mäklare
  • 0480-420 200
  • 0703065506
  • Skicka e-post