Södra Långgatan 15

På historiska Kvarnholmen presenterar jag nu en helt fantastisk gaveltvåa på en av Kalmars mest attraktiva adresser. Många har ofta sneglat upp på de stora fönsterpartierna som vetter mot både Södra Långgatan och Kaggensgatan och tänkt "den lägenheten måste vara helt otrolig" - Sanna mina ord, det är den!

För att kort beskriva vad du kan förvänta dig: Enastående charm med plankgolv, 3,6 meter i tak, oslagbara fönsterpartier, spegeldörrar och en helt unik planlösning, den enda i sitt slag. Kombinationen av 1920-tal och det moderna skicket är helt oslagbart. Välkomnas av hög standard, vackra detaljer och handplockade färg- och materialval.

Ta klivet in i hallen som har direkt anslutning badrum med tvättmöjligheter och en gäst-wc. Fortsätt vidare till det svårslagna köket med marmordetaljer och rikt ljusflöde som har utrymme för ett generöst middagsbord. Sovrummet ligger i anslutning till båda vardags- och sovrum, är i bra storlek och möjliggör flera inredningsmöjligheter. Sällskapsrummet stoltserar med stora fönsterpartier som skänker hemmet ett sällan skådat ljusinsläpp. Rummet är och upplevs stort, de platsbyggda garderoberna är skräddarsydda och du har en svårslagen vy över Kalmars trevligaste gata.

Fördelarna med Södra Långgatan är många, bland annat den låga avgiften som inkluderar värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband. Föreningen har gemensam innergård med plats för möblemang, grill och planteringar. På samma våningsplan som lägenhet finns en stor terrass som kommer skänka många glädjefyllda kvällar.

Välkommen!

I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Hall

Ta klivet genom ytterdörren och välkomnas av den ståtliga hallen med högt i tak och Marrakech-klinker på golvet. Häng av dig ytterjackan och känn av stor rymd och inbjudande känsla.

Badrum och gäst-wc.

Via hallen får du tillgång till det fräscha badrummet som renoverades 2015/2016, här finns ett fönsterparti som skänker fint ljus till rummet. Utrustning i form av toalett, kommod, handfat, badrumsskåp och kombinerad tvätt- och torkmaskin med arbetsbänk. Lägenheten har dessutom en gäst-wc med toalett och handfat.

Kök

Välkommen till köket, utformat med kirurgisk precision för att förstärka hemmets karaktär och positiva charm. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås med nära och kära, det vill säga profilerade luckor med moderna mässinghandtag och bänkskiva i exklusiv carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, fläkt, ugn och kyl/frys. Intill de pampiga fönsterpartierna som vetter mot Södra Långgatan finns det plats för matbord och ditt allra bästa sällskap.

Sovrum

Sovrummet är enkelt att trivas i, mycket tack vare spegeldörrar, platsbyggd bokhylla och en utmärkt färgsättning - hattrick! Rummet gör sig tillräckligt stort för såväl säng som kontors- eller småbarnshörna. Kanske väljer du att ge plats för mer förvaring? Ytan och möjligheten finns.

Sällskapsrummet

Det bästa till sist, en helt unikt yta som är svår att tävla mot. Detta magiska gavelrum har fyra ståtliga fönsterpartier i korsningen Kaggensgatan - södra långgatan. Rummet håller samma tema som lägenheten i stort med väggar i en dov nyans. För att maximera förvaringen och ytterligare charm finns platsbyggda garderober som löper vägg till vägg, golv till tak. Den generösa golvytan tillåter plats för soffa, TV och matmöblemang.

Byggnad

Byggnadsår:
1929
Renoveringar:
2015/2016 totalrenoverades lägenheten och gick från lokalyta till bostad. Samtliga utrymmen och ytskikt gjordes om/renoverades i samband med detta.

Hall: Exklusivt marrakech klinkers

Badrum: Helt nytt i samband med renovering (fanns ej innan). Duschvägg, kommod. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (LG).

Gästtoalett: Totalrenoverat med nya ytskikt, toalettstol m.m.

Kök: Helt nytt kök med bänkskiva av äkta carrara marmor. Nya vitvaror.

Sovrum: Inbyggd bokhylla.

Matsal/vardagsrum: Inbyggda garderober.

Övrigt:
Plankgolv i originalutförande är vitlutat efter slipning.
Samtliga ytskikt är nymålade.

Ovannämnda renoveringar är gjorda med entreprenad främst av Åkessons Bygg AB.

Uteplats

Gemensam innergård med gräsyta med plats för möblemang, grill och krukor med planteringar. En gemensam takterass med loungemöblemang. Innergården och terrassen nyttjas genensamt och enligt överenskommelse med samtliga medlemmar.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 444 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband
Andel i föreningen:
9.218%
Andel av årsavgift:
12.15459%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Föreningen

Namn
Bostadsrättsföreningen Hattmakaren 7(oäkta)
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769625-8727
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
9 st
Antal lokaler
4 st
Renoveringar
2016 Fönster mot innergården nymålade
2017 Fiber indraget
2017 Trapphuset målat
2017 Relining gjord
TV/bredband
Kabel-Tv (Telias tv-paket Lagom) ingår i avgiften. Fiberbredband från Telia ingår i avgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Ja
Övrigt
Föreningen är en sk "oäkta bostadsrättsförening". För att ses som en äkta bostadsrättsförening måste åtminstone 60 procent av intäkterna komma ifrån bostadsrätter som ägs av privatpersoner. Detta innebär att så länge intäkter från exempelvis lokaler inte överstiger 40 procent så anses bostadsrättsföreningen vara en äkta bostadsrättsförening. I detta fall har föreningen goda inkomster från sina attraktivt belägna lokaler med långtidsavtal. För mer information fråga ansvarig mäklare alternativt läs mer på https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/svarpavanligafragor/forsaljningavbostadochuppskovmedvinst/andelioaktabostadsforetag/vilkaskattereglergallerformigsomharenbostadsrattiettoaktabostadsforetag.5.10010ec103545f243e8000806.html
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2015.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 8
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3. Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Södra Långgatan 15
Område:
Kvarnholmen
Boarea:
73 kvm. Areauppgifter enligt mätning. 60 kvm enligt bostadsrättföreningen. Fråga mäklare för mer info.
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1929
Månadsavgift:
3 444 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband
  • Ludwig Johansson
  • Mäklare
  • 0480-420 200
  • 0703065506
  • Skicka e-post