Frejagatan 3A

Alltid lika trevligt att få presentera ett boende utöver det vanliga! I ett utav Kalmars mest eftertraktade bostadskvarter hittar du ett välplanerat och tilltalande hem som präglas av sekelskiftets oslagbara charm. En tidigare trerummare som idag likväl skulle kunna benämnas som en fyrarummare. Fönster i två väderstreck skänker bostaden underbart ljus och påtaglig rymd. Snövita snickerier, charmiga vinklar, imponerande takhöjd och en spännande planlösning. Lägg därtill ett mycket gott skick.

På Frejagatan 3A bor du allra högst upp, helt ensam, som herren på täppan! I föreningen har närliggande granne byggt till en balkong, något som godkänts av såväl byggnadsnämnden som föreningen. Finns möjligheten även här?

Genomgående ljusa väggar, tilltagna ytor och goda förvaringsmöjligheter - vart du än vänder dig! Nuvarande ägare har låtit hemmet komma till sin fulla rätt. Bland annat har ytterligare ett rum skapats. Perfekt för familjens minsting eller arbetsmyra. Ja, du avgör. Kök och badrum har renoverats under 2014/2015.

Föreningen är stabil och välmående. Bo bra till låg boendekostnad. Föreningens övernattningslägenhet är högt uppskattad och perfekt när du har övernattande gäster på besök. Just nu diskuteras hiss-frågan flitigt i föreningen. Skisser och planering inför en eventuell hissinstallation är i full gång. Du bor med direkt närhet till centrum, stadsparken, Kalmar slott och havet. I kvarteret finns en välsorterad matbutik.

Ett imponerande ljusflöde, smart planlösning och belägen i vacker fastighet anno 1910 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

Med ett ljust och fritt läge allra högst upp i huset, ligger den här ytterst välplanerade våningen. Ja, du läste rätt, våningen. Bor du helt ensam på ditt plan, i en pampig bostad om 106 kvadratmeter, på högre höjder, i ett fantastiskt sekelskifteshus - Ja, då infrias våningskänslan!

Känner du dig redo? Då tar vi klivet in! Det blir ett varmt mottagande med en rymlig och ljus hall. Titta upp - fantastisk takhöjd. Det som fångar vår uppmärksamhet är det spegelinklädda takfönstret - unikt och vackert! I direkt anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Till höger finner vi bostadens före detta klädkammare. Ett rejält utrymme som nuvarande ägare valt att ta tillvara på. Rummet har fått göra plats för en platsbyggd säng och skrivbord. Hemmets tonårig skryter mer än gärna om sitt kryp-in. Förvaring, kontor, gäst- eller tonårsrum - du avgör! Lite längre ner i hallen återfinns tre garderober. Fötterna har fått bekanta sig med gediget parkettgolv.

Från hallen tar vi oss raka vägen in till köket som är öppet disponerat mot vardagsrummet. Wow, vilket rum! Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! Den härliga takhöjden tillsammans med de två takkuporna skänker rummet ljus och trevnad. I vardagsrumsdelen får du plats med soffa, tillhörande elektronik och hyllor. Mellan vardagsrum och kök, i hjärtat av bostaden, har du en perfekt plats för ett större matmöblemang.

Det stilrena och välutrustade köket renoverades så sent som 2015. Det vackra plankgolvet gör sig fint med köksinredningen. Vita skåpsluckor, bänkskiva i trä och öppet hyllsystem med inbyggd belysning. Med sina kvalitéer och egenskaper är detta ett kök för den kräsne, skicklige och nyfikne kocken. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spis med häll, fläkt samt fristående kyl och frys. Rummet bjuder på charm i överflöd. På tal om charm. Bakom de två dörrarna hittar du oanade förvaringsutrymmen. Det ena gör sig utmärkt som skafferi.

Bostaden erbjuder två, tre eller fyra sovrum. Beror helt och hållet på hur du räknar och tolkar. Från start var det två regelrätta sovrum. Det något mindre rummet bjuder på ljusa ytskikt, parkettgolv och en klädkammare. Det andra rummet är spatiöst - precis som man förvänta sig ett master bedroom. Nyss nämnda rum berikas med fint plankgolv, ljusa ytskikt och goda förvaringsmöjligheter. Minns du att jag nämnde grannen som byggt balkong? Eventuellt kan möjligheten för en balkong finnas just här. The master bedroom har numera gjort plats för ett tredje rum. Ett rum vars möjligheter är många. Barnrum, kontor eller en walk-in-closet? Du avgör! Det fjärde "rummet" beskrevs i början av rundturen.

Badrummet totalrenoverades 2014. Du möts av smakfulla material- och färgval. Helkaklade väggar, gott om yta och fint ljusinsläpp från öppningsbart fönster. Här finns dusch med platsbesparande vikväggar, tvättställ med undersittande kommod, spegel, toalett, handdukstork och goda förvaringsmöjligheter. Dimbara spotlights i taket. Intill badrummet, i slutet på hallen finns utrymme för tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadsår:
1910
Renoveringar:
2019
Nymålat i hall, vardagsrum samt det lilla rummet i anslutning till hallen.

Uteplats

Mysig, gemensam innergård med utemöblemang och planteringar.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
147 kWh/m2/år
Energiklass:
E

Ekonomi

Månadsavgift:
4 735 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten, kabel-tv och fiberbredband
Andel i föreningen:
3.59365%
Andel av årsavgift:
3.36979%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
200 kr
Summa
600 kr

Föreningen

Namn
Brf Furan 4
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769619-4187
Föreningens ekonomi
Solid ekonomi i föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Ordf. Reinhold Liljedahl: 070-27 52 396 Föreningen har en egen hemsida som du finner på www.furan4.se
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
TV/bredband
Tv via Bredbandsbolaget, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1120 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2009. Huset byggdes 1910

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 107
Våningsplan:
Våningsplan 4 av 4. Våning 4 av 4. Hiss finns ej.
Adress:
Frejagatan 3A
Område:
Bremerlyckan
Boarea:
108 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
4 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
1910
Månadsavgift:
4 735 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten, kabel-tv och fiberbredband
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post