Södra Långgatan 79A

Många av oss drömmer om ett centralt läge i kombination med lugna och privata omgivningar som platser en bit från stadskärnan erbjuder. På Södra Långgatan 79A bestämmer du själv när du vill njuta av stadens puls och närvaro. Butiker, restauranger, natur och vatten har du som närmsta granne. Universitetet ligger oförskämt nära. Gå längs med vattnet, förbi Baronen och vips så var du framme. Uppskattningsvis en 4-minuters promenad.

På Södra Långgatan tar du hissen från markplan upp till fjärde våningen med utsikt över vatten och omgivande byggnader. Mysig innergård med grönyta, planteringar och plats att sitta ner, grilla, sola och bara koppla av.

Interiört bjuder denna tvåa en social och praktisk planlösning. Förvänta dig ett mycket gott skick där samtliga rum noggrants renoverats. Det första som fångar din uppmärksamhet är den generösa takhöjden. De stora fönsterpartierna berikar bostaden med ljuvligt dagsljus. Köket är en fullträff. Modernt och tidlöst. Ett rum som du med lätthet hamnar och fastnar i. Vardagsrummet ligger med öppen planlösning till kök. Rummet storlek och utformning gör det lätt möblera för såväl matmöblemang som soffhörna. Sovrummet är lugnt placerat utan insyn. Badrummet är fräscht och utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Inflyttning flexibel.

Välkommen att trivas från första stund!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning


Från Södra Långgatan 79 svänger vi in på föreningens privata innergård. Hissen eller trapporna? Låt vardagsformen avgöra. Jag väntar på fjärde våningen.

Vi möts av en rymlig hall. Fötterna har vi hunnit placera på parkettgolv. Likadana golv är återkommande i hela bostaden. Wow, den här takhöjden skojar man inte bort! I hallen finns skjutgarderober med spegeldörrar som både är snygga och praktiska. Spotlights i tak och fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna som vetter mot Södra Långgatan. Pst! Från samtliga fönster finns bygglov och möjlighet att bygga franska balkonger.

Hallen leder oss rakt in till hemmets sociala delar. Tack vare den öppna planlösningen samspelar vardagsrum fint med kök. Stora fönsterpartier med fin utsikt i blickfånget. Det är intill nyss nämnda fönster som du placerar matbordet och soffan.

Profilerade luckor, höga skåp och ett platsbyggt barbord är några av många attribut som fulländar köket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin.

Från vardagsrummet når vi hemmets sovrum. Här får du plats med säng och tillhörande nattduksbord. De stora fönsterpartierna bidrar till behagligt ljusinsläpp och på högre höjder sover du gott om natten. Längs med ena kortsidan finns förvaring i garderober samt klädhängare.

Tillbaka i hallen finner vi ett fräscht badrum med vita väggar och mörk matta. Här finns handfat, spegelskåp med ljusramp och dusch med platsbesparande vikväggar. Tvättmaskin och torktumlare underlättar i vardagslivet.

Byggnad

Övriga byggnader:
Det finns förråd, tvättstuga och cykelförråd på gården.
Renoveringar:
Badrum totalrenoverat 2011.
Tvättmaskin, torktumlare och dusch med infällbara vikväggar 2015.

Kök, sovrum & vardagsrum färdigställt 2018.

Uteplats

På innergården finns en mysig, gemensam trädgård med utemöblemang.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
149 kWh/m2/år

Ekonomi

Månadsavgift:
3 105 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen:
1.79841%
Andel av årsavgift:
1.74378%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
135 kr
Summa
385 kr

Föreningen

Namn
Brf Kakelmakaren 1
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-7482
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
47 st
Antal lokaler
2 st
Renoveringar
Underhållsåtgärder som utförts under 2015:
- Fasadreparationer hus 3 och 4
- Byte av varmvattenberedare i ekonomibyggnad
Parkering
Fri parkering längst med kringliggande gator kvällstid mellan 15-09. Övrig tid finns möjlighet till boendeparkering och går att ordna via kommunen. Garageplats går att hyra för ca 750 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats går att hyra för ca 165 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
TV/bredband
Ansluten till kabelnät via Telia. Ingår i månadsavgiften. Fiber via Telia. Ingår ej i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gårdsplats
Skyddad och mysig innergård med grillplats, cykelförråd och gräsmatta.
Gemensamma utrymmen
Det finns förråd, tvättstuga och cykelförråd på gården.
Allmänt om föreningen
Byggår 1929, ombyggnadsår 1988. Ombildades från hyresrätter till bostadsrätter 2014.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 22
Våningsplan:
Våning 4. Hiss finns.
Adress:
Södra Långgatan 79A
Område:
Centralt
Boarea:
48.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
Månadsavgift:
3 105 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post