Hemvägen 14N

Tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne. Att ha direkt närhet till värdefulla kulturmiljöer med gamla ekar, skogspartier och stenmurar. Att se naturens alla skiftningar under året samtidigt som centrala Kalmar ligger på bekvämt avstånd.

Välkommen till Vimpeltorpet, ett av Kalmars mest växande bostadsområde, i norra Kalmar cirka 4 km från den centrala stadskärnan, mitt bland skog, park och gröna strövområden.

Framför dig har du en bostad på andra våningen fördelat på 68 kvm. 3 rum och kök har noggrant planerats och utformats. Allt för att passa den moderna familjen. Läget är ett av områdets bästa – fritt med baksidan och balkongen fördelaktigt vänd mot söder och den lummiga skogen. Privat, soligt och insynsskyddat.

Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt! Ett välutrustat kök från Ballingslöv stoltserar i hjärtat av bostaden. Badrummet är drömlikt. Helkaklat och smakfullt inrett. Njut av en tvättavdelning som heter duga. Du kommer längta till söndagstvätten! Sovrummen är smart planerade, ett mindre som gör sig utmärkt som kontor, barn- eller gästrum och ett större med förvaring i världsklass! Genomgående för bostaden är ljusa ytskikt och parkettgolv.

Som boende i Brf Södra Råstenen får du uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll.
1 690 000 kr

Rumsbeskrivning


Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lugna och familjära bostadskvarteret. Vimpeltorpet växer så det knakar och familj efter familj flyttar in. Bilen parkerar du smidigt framför huset. Vi passerar förrådslängan och tar klivet in i trapphuset. Hissen eller trapporna? Låt dagsformen avgöra.

Via loftgången når vi hemmets entrébalkong. Stig på. Första intrycket är allt. Mitt första ord var ”Wow". Vad blir ditt? Det som med säkerhet fångar din uppmärksamhet är den otroliga utsikten från fönsterpartierna i sällskapsrummet. Fantastiskt att mötas av denna vy redan i entrén. Natur och träd så långt ögat kan nå. Fridfullt och harmoniskt. Titta ner. Visst är klinkergolvet läckert? Det är ett av många smakfulla tillval som nuvarande ägare gjort. Samma klinkergolv återfinns i badrummet. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Längre ner i hallen finns ett städskåp. Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med kvadratmeterna.

Till höger om hallen ligger det välutrustade köket från Ballingslöv. Ljusgrå skåpinredning, marmormönstrad bänkskiva och vitt kakel. Modernt men samtidigt tidlöst! Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, häll, inbyggnadsugn och micro samt en integrerad diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida. Idag en något stökig byggarbetsplats men framåt sommaren njuter du av en betydligt härligare vy.

Med öppning från både hall och kök ligger sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Här får alla plats! Ljusinsläpp från stora fönsterpartier skänker behagligt dagsljus. Från sällskapsrummet når vi den fantastiska balkongen som bjuder på en slående utsikt över intilliggande natur.

Ett badrum med alla rätt hittar vi här! Drömlikt på alla sätt och vis. Helkaklat, modernt, tilltaget och väldigt praktiskt. Badrummet är utrustat med underliggande golvvärme, spotlights i tak, handfat med kommod, dusch med glasdörrar, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga. Tvättmaskin, torktumlare samt goda förvarings- och arbetsytor.

Bostaden bjuder på två sovrum, placerade i varsin ände av bostaden. Det stora rummet är ett rum som har allt man kan önska sig. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Goda förvaringsmöjligheter bakom platsbesparande skjutdörrar. Fönster som vetter mot skogen tryggar för en god natts sömn. Det andra rummet passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring.

Byggnad

Byggnadsår:
2019
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Övriga byggnader:
Till varje bostad följer ett förråd.

Ekonomi

Pris:
1 690 000 kr
Månadsavgift:
3 686 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, parkeringsplats och förråd. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 907 kr avseende värme, varmvatten och hushållsel. Denna kostnad är tillfällig och kommer senare att justeras till att varje bostad debiteras separat efter egen förbrukning.
Andel i föreningen:
3.2197%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Försäkring
80 kr
Summa
80 kr

Föreningen

Namn
Brf Södra Råstenen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-2743
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
29 st
Parkering
Till varje bostad följer en parkeringsplats.
Överlåtelseavgift
1182 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej

NÄSTA VISNING

Fre 5 Mars
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr L111
Våningsplan:
Våning 3 av 4. Hiss finns.
Adress:
Hemvägen 14N
Område:
Vimpeltorpet
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
2019
Pris:
1 690 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 686 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, parkeringsplats och förråd. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 907 kr avseende värme, varmvatten och hushållsel. Denna kostnad är tillfällig och kommer senare att justeras till att varje bostad debiteras separat efter egen förbrukning.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post