Malmbrogatan 2C

Varsågod, här erbjuds du det bästa av 50-talets stilrena arkitektur. Fina originaldetaljer i en perfekt kombination med det nya, moderna.
Det är svårt att avgöra om vi ska börja med mjuka värden såsom stilen och känslan eller om vi ska gå rakt på den hårda ekonomiska faktan. Eller varför inte det fantastiska läget? Oavsett start utlovas en behaglig lässtund…

På Malmbrogatan 2C, i stadens äldre kvarter med vatten och stadskärnan intill, har det vardagliga blivit heligt och det ordinära har växlats upp till extraordinärt. Låt oss vara ärliga. Här är det en noggrann ägare med gott omdöme och tålamod som satt sin prägel på hemmet med genomgående moderna attribut och smakfull inredning. I det här hemmet både hamnar och fastnar du gärna i köket. Stilrent, välutrustat och riktigt snyggt! De båda sovrummen är bra i storlek och helt fria från insyn. Placeringen på hörnan bidrar till att hela bostaden välkomnar med dagsljus och ett lugn som är få förunnat så här mitt i stan.

Cirka 83 kvadratmeter i en omtyckt och stabil förening med låg avgift. Kan det bli bättre?! Ja, balkongen! Placerad till förmån för eftermiddags- och kvällssolen sätter den guldkant på din vardag.

Med ett centralt läge, stabil förening och hög standard förtjänar denna trea att rubriceras som perfekt!
3 390 000 kr

Rumsbeskrivning

I hallen sätter vi fötterna på slitstarkt och lättstädat klinkergolv. I direkt anslutning till entrén finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Hallen skulle jag beskriva som perfekt. Lagom rymlig för att låta alla gäster komma samtidigt utan att behöva trängas, men utan att vara sådär onödigt stor.

Från hallen tar vi klivet in i det moderna och nyrenoverade köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Vita, släta luckor, mörkt kakel som slingrar sig hela vägen upp till tak och ljus bänkskiva. Oanade förvaringsutrymmen i alla djupa lådor för tallrikar och kastruller. Och för dig som önskar ännu mer skåp och förvaring – känn lugnet. Detta kök tillhör den serie från IKEA som tillåter dig att bygga om och bygga till i oändlighet. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin, fläkt och integrerad kyl/frys. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar vitlaserade ekgolv från Berg & Berg. Nyss nämnda är genomgående för bostadens samtliga rum. Tidigare ägare har medvetet öppnat upp mellan hall och kök för att skapa mer ljus, luft och rymd. Det är verkligen ett plus att man kan vara fler i köket, och ha vänner och familj närvarande medan man lagar mat. Alla får plats!

Med öppen planlösning till hallen ligger hemmets lugna vrå. Här kan du läsa en bra bok och varva ned. Eller så kanske du väljer att använda ytan till att skapa hemmets kontor? Du avgör.

Bostaden bjuder på två sovrum. I det stora sovrummet får du med enkelhet plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Det andra rummet bjuder på förvaring i två garderober. Här kan du vara säker på att sova gott om natten.

Umgänge, avkoppling och riktigt gott om dagsljus som får flöda in. Så låter jag beskriva det härliga sällskapsrummet. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av sällskapsrummet har vi den mysiga balkongen. Utsikten bjuder på vy mot Kalmars äldre kvarter.

Det helkaklade badrummet är utrustat med kommod med handfat, toalett, spegelskåp med belysning, handdukstork och badkar. Extra bekvämt med egen tvättmaskin!

Byggnad

Byggnadsår:
1955
Övriga byggnader:
I huset finns förråd, cykelförråd och tvättstuga. Dörr i dörr med bostaden finns ytterligare ett förvaringsutrymme som följer bostaden.
Renoveringar:
2019
Nymålat i stora sovrummet samt i vardagsrummet.
Nya garderober i gästrummet.
Installerat dimmerfunktion i bostaden, adderat eluttag i badrum, på balkong och i hallen samt dragit el till förrådet i trapphuset.
Badkar i badrummet.

2015
Genomgående nytt golv från Berg och Berg (Vitlaserade ekgolv)
Samtliga väggar nymålade

Kök
Nytt kök från IKEA
Öppnade upp mellan kök och hall

Badrum
Ny kommod och spegelskåp
Ny tvättmaskin

Balkong
Ny trall

Uteplats

Västerbalkong med utsikt över vacker bebyggelse och till vänster blickar du ut över systraströmmen och gamla vattentornet. Gemensam innergård med syrenberså och gräsyta.

Energideklaration

Status:
Utförd (2019-02-18)
Primärtenergital:
129 kWh/m2/år
Energiklass:
E

Ekonomi

Pris:
3 390 000 kr
Månadsavgift:
3 990 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband från Telia.
Andel i föreningen:
6.12645%
Andel av årsavgift:
6.05312%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
80 kr
Summa
380 kr

Föreningen

Namn
HSB Brf Delfinen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0558
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Fiberbredband från Telia ingår i avgiften. Telias stora kanalpaket ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Allmänt om föreningen
Byggår 1955

1991 Nytt ventilationssystem. Samtliga värmeledningsrör omlagda. Varm- och kallvattenledningar omlagda i källarområdet (ej kontor och lgh 1, 2, 3). Yttertak omlagda.
1994 Omläggning av spill- och dagvattenledningar (ej under lgh 1, 2, 3).
1998 Målning av fönster, fasader och balkonger.
1999 Lokal har byggts om till två hyresrättslägenheter (lgh 9 och 10). Samtliga varm- och kallvattenledningar, avloppsledningar samt elledningar inom lägenheterna utbytta.
2000 Reglerutrustningen för värme och varmvatten har bytts ut. Lokal har byggts om till två hyreslägenheter (lgh 11 och 12). Samtliga varm- och kallvattenledningar, avloppsledningar samt elledningar inom lägenheterna utbytta.
2003 Ny undercentral för värme och varmvatten.
2004 Totalrenovering av tvättstuga inkl. nya tvättmaskiner.
2005 Stambyte och renovering av badrum och toaletter.
2010- Byte av yttre fönsterbågar inkl. isolerglas.
2011- Installation av fiberkabel för TV, bredband och telefoni.
2012- Byte av balkonger.
2015 Obligatorisk ventilationskontroll
2017 Renovering och tilläggsisolering av fasaderna
2017 Ny asfalt vid infart samt framför garaget
2018 Har reglercentralen för värme och varmvatten renoverats.

NÄSTA VISNING

Ons 23 Juni Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 11
Våningsplan:
Våning 1 av 2. Hiss finns ej.
Adress:
Malmbrogatan 2C
Område:
Centralt
Boarea:
83.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
1955
Pris:
3 390 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 990 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband från Telia.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post