Norrgårdsgatan 5D

Jag presenterar ett attraktivt cityboende med allt du kan tänkas önska och behöva. Här bor du med korta avstånd till universitet, shopping och restauranger. Brf Kalmarhus 14 är en stor del till varför Norrgård blivit ett av stans mest populära område att bosätta sig i. En välskött förening som resulterat i låg boendekostnad och en trygg vardag.

Bostadens på pappret blygsamma antal kvadratmeter disponeras på bästa vis. Kanske är det därför den upplevs betydligt större? Rummets form och yta gör det lätt att snyggt och praktiskt avskilja sällskapsdel från sovdel. Badrummet är helkaklat och köket välutrustat.

Cirka 28 centralt placerade kvadratmeter kostar dig 1 476 kr i månaden. På köpet får du värme, vatten och kabel-tv. Kan det bli bättre?! Ja, den inglasade balkongen med behaglig eftermiddagssol är helt klart ett plus likaså övernattningslägenheten som finns i föreningen.

Norrgårdsgatan 5D är ett perfekt boende för dig som ska köpa din första lägenhet, studerar eller veckopendlar.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

Högst upp i huset välkomnas vi in i denna välplanerade etta. Redan i hallen slås du av det fina ljusinsläppet från rummets stora fönsterparti. Hallen bjuder på allt man önskar! Titta ner, fötterna placerar vi på nylagt laminatgolv. Likadana golv är återkommande i rummet och kokvrån. I hallen finns avhängningsmöjligheter för säsongens alla plagg i fyra garderober. Här gömmer du dessutom dammsugaren och andra tillhörande städattiraljer.

Det helkaklade badrummet nås från hallen. Här finns duschkabin, ny kommod med handfat, toalett, handdukstork och spegelskåp med inbyggd belysning. Nuvarande ägare har dessutom adderat ett extra förvaringsskåp.

Det välplanerade rummet breddar ut sig över många, härliga kvadratmeter. En generös golvyta och en smart planlösning gör att rummet tjänar sitt fulla syfte med utrymme för sovplats och umgängesyta, utan att de på något sätt tar ut varandra. Sovalkoven gör sig perfekt för en säng och liten arbetsdel alternativt en stor dubbelsäng. I övrigt får du plats med din soffa, TV och litet matmöblemang om så önskas. Förvaring i två garderober. Från rummet når du ”det andra rummet”, nämligen ett stort och inglasat uterum med nya solgardiner och frysbox. Här finns plats för både umgänge och förvaring. Eftermiddagssolen pekar på att det förstnämnda blir populärt! De skjutbara fönsterpartierna öppnar du upp under heta sommardagar. Ett hett tips – addera infravärme för året-runt-trivsel!

I fin kontakt med rummet ligger köket i mindre skala. Smakfullt inrett med gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med häll och fläkt. Extra ljust blir det tack vare fönstret som gör det lätt att vädra.

Byggnad

Byggnadsår:
1961
Övriga byggnader:
I huset finns förråd, cykelförråd och tvättstuga.
Renoveringar:
2019
Ny kyl/frys
Ny spis

Uteplats

Inglasat uterum med skjut- och låsbara fönster. Inglasningen bidrar till en förlängd säsong. Med ett eftertraktat läge i sydväst njuter du av solen från tidig lunch till sen eftermiddag. Nya rullgardiner.

Energideklaration

Status:
Utförd (2018-08-07)
Primärtenergital:
109 kWh/m2/år
Energiklass:
E

Ekonomi

Månadsavgift:
1 476 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr för fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.2193%
Andel av årsavgift:
0.21958%
Reparationsfond:
2 243 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr
Försäkring
80 kr
Summa
230 kr

Föreningen

Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Riksbyggen. Vice värd Ronny Pettersson 0480-57953
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
Parkering
179 parkeringsplatser. Går att hyra för cirka 100/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Runt om i området finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen.
TV/bredband
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för fiberbredband 250 Mbit/s via Telenor.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.
2017 Ny gästlägenhet
2019 Låsbyte

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 170
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Norrgårdsgatan 5D
Område:
Norrgård
Boarea:
28.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
1 rum
Byggår:
1961
Månadsavgift:
1 476 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr för fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post