Utrustningskajen 9

Nu finns det! Boendet där du inte behöver välja bort något. Ett hem som efter mycket högt ställda krav på utförande och material nu väntar på dig. Med genomgående högkvalitativa materialval och skräddarsydd design av inredaren och tv-profilen Mija Kinning, är detta lägenheten för den kräsna köparen. Dessutom har nuvarande ägare med varsam hand förfinat och förgyllt bostaden med vackra attribut och smakfull inredning. Däribland en vacker industrivägg i glas och svartlackerad metall, skräddarsydd för just denna bostad.

På våning 3, ut mot vattnet, bor du med en spektakulär panoramavy och havets skådespel i blickfånget. Bostadens placering på första parkett resulterar i underbart ljus, påtaglig rymd och en utsikt ingen någonsin kan se sig mätt på. En balkong på gaveln tillåter dig njuta av solen tills den går ner i väster. Härifrån blickar du ut över Ängös vackra boende och sjöbodar och några av stadens landmärken. Låt blicken vandra och njut av lugnet från vågornas kluckande och havets brus. Nuvarande ägare har glasat in balkongen och därmed också förlängt säsongen. Invändigt vågar jag påstå att detta är en av de mest påkostade treorna i föreningen.

Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt och vidsträckt vatten alldeles utanför fönstret. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter. Ovan nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Bekvämligheter såsom hiss direkt från garaget till våningsplanet och direkt närhet till bad och båtliv.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

Parkera bilen i garaget och ta bekvämt hissen upp till denna fantastiska bostad. Välkommen in till ett hem utöver det vanliga. I hallen sätter du fötterna på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar fin 1-stavs parkett i ljus ek vid. Samma golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden. Genomgående för bostaden är behaglig golvvärme. Samtliga väggar i bostaden är vita förutom i hallen. Där möts vi av en tegelimitation på delar av väggarna. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor i dubbel skjutdörrsgarderob.

Vi följer ljuset och stiger in i sällskapsrummet som ligger med öppen planlösning till köket. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! Rummet är så pass stort, att det på ett naturligt vis går att skapa ytterligare ett rum, utan att på något sätt frånta känslan av luft och rymd. Det är något som nuvarande ägare har valt att göra genom att installera en industrivägg med skräddarsydda glaspartier och svartlackerade metallramar. Mer om rummet lite senare. Låt oss istället utforska dansgolvet, eller jag menar vardagsrummet i öppen planlösning till köket.

Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! På en helt perfekt höjd med känslan av att vi går på vatten. Ljusa högkvalitativa material- och färgval, allt för att förstärka det otroliga ljusinsläppet. Rummet upplevs stilrent, modernt och tidlöst. Addera soffgrupp och ditt allra bästa sällskap för att njuta av havets skådespel. Härifrån tar vi oss ut på den stora vinkelformade balkongen, som bildar en länk med den omgivande naturen.

I köket möts vi av en stilsäker inredning från Ballingslöv med materialval som slår det mesta. Vad sägs om vit skåpinredning med inslag av trä. Köksön är ett stort plus med god förvaring- och avlastningsyta. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn/mikrovågsugn, fläkt och induktionshäll. Känn ingen begränsning vid middagssittningen. Här omges du och dina gäster av stora fönsterpartier med vackra utblickar mot vattnet.

Nu till rummet. Det är svårt att inte vidröra glasdörrarna. Sådan perfektion. Dubbeldörrar rakt in i härligheten. Rummets storlek möjliggör namn såsom kontor, barn- eller gästrum. Eller kanske förverkligar ni drömmen om en walk-in-closet? Ja, ni avgör.

Tillbaka i hallen når vi hemmets första badrum av två. Det stora badrummet nås från sovrummet. Gemensamt för båda är stilrena val av kakel och klinkers, behaglig golvvärme och en känsla av lyx! Badrummet som nås från hallen är utrustat med dusch, toalett samt kommod med handfat. Det stora badrummet erbjuder dubbeluppsättning av kommod med handfat, takdusch med glasvägg och handdukstork.

Sovrummet nås via en passage. På båda sidor om passagen finns skjutdörrar, bakom dessa finns djupa, inredda klädgarderober. Sovrummet är placerat med ett lugnt läge mot husets gavel. Rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Från sovrummet når vi det stora badrummet.

Tvättrummet ligger i anslutningen till hallen. Här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho samt hyllsystem för förvaring. Vardagslyx när det är som bäst!

Byggnad

Byggnadsår:
2017
Övriga byggnader:
Till lägenheten följer ett förråd på första våningen. I huset finns garage, cykelparkering och miljörum.
Renoveringar:
2019 Balkong:
Öppningsbar inglasning, Alnova, runt hela balkongen. Tätningar mellan glasen på befintligt balkongräcke med aluminiumlister.
Tätningar med cellplast mellan glasräcke och betongplatta.
Kirsch gardinstänger för insynsskydd.
2020:
Massivt trallgolv, sibirisk lärk, på hela balkongen.

2019 Stora rummet:
Solskydd, Luxaflex plisséer, i två fönster.
Industrivägg i glas och metall, Smidige Modigh, Smedby.
Ljusramp ovanför industrivägg.


2019: Sovrum
Klädförvaring, hyllsystem m.m Elfa.

2019 Tvättstuga:
Hyllsystem Elfa.

2019 Hall:
Klädförvaring, hyllsystem m.m Elfa.
Väggbeklädnad på delar av hallväggarna, tegelstruktur.
Innerdörrar omlackerade, NG:s Lackering AB, Smedby.

Uteplats

Balkongen är alldeles ljuvlig, likaså utsikten. Förutom havet blickar du ut över Ängös vackra boende och sjöbodar, Ölandsbrons siluett och några av stadens landmärken. Nuvarande ägare har lagt mycket tid, kärlek och pengar på balkongen. Trall i lärkträ och inglasning.

Energideklaration

Status:
Utförd (2021-02-02)
Primärtenergital:
100 kWh/m2/år
Energiklass:
D

Ekonomi

Månadsavgift:
4 245 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.0181%
Andel av årsavgift:
0.016%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
100 kr
Summa
400 kr

Föreningen

Namn
Brf Riggen 1
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-4672
Hemsida
www.brfriggen.se
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
3 st
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Ja
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och miljörum.
Allmänt om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2017/2018. Hemsida: brfriggen.se

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr A1302
Våningsplan:
Våning 3 av 5. Hiss finns.
Adress:
Utrustningskajen 9
Område:
Varvsholmen
Boarea:
98 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
2017
Månadsavgift:
4 245 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post