Fredriksskansgatan 9

Mitt bland vacker arkitektur, hav, stadsliv och anrik historik uppenbarar sig detta unika hem på Fredriksskansgatan 9. Denna vackra lägenhet är den enda i sitt slag och har obotlig charm tack vare en perfekt planlösning och balkar som löper från golv till tak och vägg till vägg.

Fördelat över 28 smarta kvadratmeter inryms allt du behöver för att trivas i en lyxig och bekymmerslös vardag. Ta klivet in till den inbjudande hallen som är utformad för att erbjuda både bra förvaring och ge en välkomnande känsla. Rakt fram uppenbarar sig köket som nyligen fräschats upp och som har bra förvaring- och matlagningsytor. I anslutning ligger allrummet som är helt unikt med generösa fönster och karaktäristiska balkar som löper genom hela rummet. Det finns flera fördelar med detta rum då det erbjuder en rad olika inredningsalternativ med plats för matbord, soffa eller säng och smart plats för tv. Härnäst det stora och fräscha badrummet med dusch och kaklade väggar. Avslutningsvis rummet som idag utgörs av en stor klädkammare för den modemedvetna, men som möjliggör ytterligare ett smart alternativ då här finns plats för en 90-säng, vilket innebär att du kan nyttja detta som ett sovrum - få förunnat på 28 kvadratmeter.

Inte nog med att du bor på en av Kalmars trevligaste gator, dessutom bor du med absolut närhet till allt Kalmar har att erbjuda i form av uteliv, skolor, shopping, restauranger och havet.

Kuriosa: Gatan som löper från Fredriksskansbron vars namn fastställdes år 1908 är döpt efter efter Konung Fredrik den första.

Varmt välkommen på visning!
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Hall

Inbjudande hall som har garderober och bra avhägningsmöjligheter.

Kök

Det smakfulla köket som 2020 genomgick en ytrenovering erbjuder bra förvaring och önskvärda arbetsytor. Maskinell utrustning med ugn, spis, fläkt och kyl/frys.

Allrum

Socialt rum som ansluter på ett naturligt sätt från köket och har plats för matbord, soffa eller säng och tv-möbel. Rummet har stora fönster och karaktäristiska balkar - trivsel utlovas.

Badrum

Fräscht badrum med vitkaklade väggar. Utrustning med dusch, kommod, handfat och badrumsskåp.

Klädkammare/sovrum

Utmärkt yta som tillgodoser just dina behov. Vill du ha extra förvaring för kläder är detta det perfekta rummet - men önskar du ha en säng får du plats med det istället - och kan således ha en soffa i allrummet. Valet är ditt!

Byggnad

Övriga byggnader:
I källaren finns tvättstuga och ett förråd som hör till lägenheten.

Uteplats

Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.

Energideklaration

Status:
Utförd (2015-01-30)
Energiklass:
D

Ekonomi

Månadsavgift:
2 717 kr/mån. Inkl. Värme, vatten, tv och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.046%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
50 kr
Summa
300 kr

Föreningen

Namn
Brf Fredriksskans
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769610-8187
Hemsida
http://www.fredriksskans.com/
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta [email protected]
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
14 st
Parkering
Garageplats. Går att hyra för 725 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Går att hyra för 140 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
TV/bredband
Kanalpaketet Lagom med Telia ingår i avgiften. Router och 1 st digitalbox med tv-dosa ingår i varje lägenhet men tillhör föreningen. Fiberbredband från Telia 100/100 ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gårdsplats
Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga och källarförråd i huset.
Allmänt om föreningen
Huset är ritat av förre stadsarkitekten i Kalmar, Fred Olsson, och byggdes 1930.

Föreningen bildades 2004 och huset har sedan dess genomgått omfattande renovering. Ny utvändig dränering och isolering gjordes 2008 samtidigt med asfaltering och stensättning av gångar och uteplatser. Parkeringsplatserna utrustades med uttag för motorvärmare. Ett cykelförråd i egen regi byggdes under sommaren. Under 2009 har källaren åtgärdats med ny isolering, nya stammar och nytt golv. 2010 renoverades östra fasaden. 2012 målades alla fönster utvändigt. 2013 drogs fiber in (Telia). 2014 byttes den gamla fjärrvärmeväxlaren ut. 2015 genomfördes energideklaration. 2017 infördes kollektiv bredbands-anslutning.

Föreningens hemsida hittar du på www.fredriksskans.com

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 12
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Fredriksskansgatan 9
Område:
Centralt
Boarea:
28 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Antal rum:
1 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
Månadsavgift:
2 717 kr/mån. Inkl. Värme, vatten, tv och fiberbredband.
  • Ludwig Johansson
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420 200
  • 0703065506
  • Skicka e-post
  • Isabella Tulokas Sultan
  • Mäklarassistent
  • 0703227519
  • Skicka e-post
Fredriksskansgatan 9