Stagneliusgatan 3

Redan från gatan anar du som är uppmärksam att detta hem är något alldeles speciellt. Ett hem, så långt ifrån ett fyrkantigt betongboende. Det här är kärlek på högsta nivå, i alla fall högst upp i ett av stans mest trivsamma kvarter – Malmen. Jag presenterar stolt en etagefyra.

Stadsarkitekten J. Fred. Olson har som ingen annan satt sin prägel på Kalmar. Under sina 34 år som stadsarkitekt hann J. Fred skissa 450 byggnader. På Stagneliusgatan 3 stoltserar hans verk från 1922. Tänk dig 20-talets charm med plankgolv, snedtak, balkar och pampiga fönsterpartier, allt i toppskick! Låt tankarna vandra vidare till 2000-talets moderna form och stil. Kombinationen är oslagbar. Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta.

2008 bildades Brf Kalmarsund. Samma år renoverades lägenheten med noggrant utvalda material. Förvänta dig generös golvyta, fönster i tre väderstreck och genomgående trägolv. Här möts du av en modern, öppen planlösning. Köket ger plats för många att sitt ner, äta och umgås. Två helkaklade badrum med golvvärme och spotlights. I det ena badrummet finns såväl tvättmaskin som torktumlare.

Läget är ett av Kalmars bästa, lugnt belägen men ändå med direkt närhet till centrum, universitet, stormarknad och promenadstråk. Föreningens lummiga och mysiga innergård är absolut värd att skryta om!
3 290 000 kr

Rumsbeskrivning

Med Stagneliusgatan i ryggen lyfter vi blicken och beundrar det fina hus vi har framför oss. På fasaden pryder siffror som skvallrar om byggnadsåret - år 1922. Genom grinden och fram till entrén. På våning två, högst upp i huset, väntar en etagefyra.

Innan vi tar klivet in vill jag bara uppmärksamma dig om att trädgårdens härligheter är fria att nyttja av dig som boende. På framsidan värmer solen på morgonen. Så med andra ord, en helt perfekt plats för morgonkaffet. På baksidan finns plats för kubbspel och grill!

Första intrycket är allt! Redan när du tagit klivet in i hallen får du en härlig känsla. Smakfullt, fräscht och tilltalande. En annan känsla är hemtrevligt.

I direkt anslutning till entrén finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Fötterna har du placerat på ekparkett. Infällda spotlights i taket.

Hemmet är berikat med två badrum. Det första badrummet ligger till höger om hallen. Helkaklat och inrett med smakfulla färg- och materialval. Golvvärme och spotlights i tak. Badrummet är utrustat med inredning från Kvik, toalett, badkar, tvättmaskin och torktumlare. Det andra badrummet ligger längre ner i hallen. Detta badrum totalrenoverades 2010. Helkaklat och även här golvvärme samt spotlights i tak. Här finns toalett, handfat med kommod och dusch.

Till höger om hallen ligger det första av två, eller ja, tre sovrum. Beror lite på vad du planerar att göra med övervåningen. Det första sovrummet är rymligt och vetter mot huset framsida. Välutrustat med förvaringsmöjligheter i såväl klädkammare som skjutgarderober. Säsongens alla plagg och lite därtill får med lätthet plats här. Här möter fötterna vackert originalgolv. Dina fönster är djupa och bjuder på härligt ljusinsläpp.

Vi följer ljuset och tar vänster i hallen. Stig rakt in i härligheterna! Vilket rum och vilket ljus! Stora fönsterpartier låter eftermiddagssolen dansa på det vackra originalgolvet. Kök och vardagsrum samsas om ytan.

Vi börjar med köket. Inredning från Kvik med vita luckor och lådor med grepfria handtag. Modernt men samtidigt tidlöst. En välutrustad maskinpark med ugn, micro, häll, kyl/frys och diskmaskin. Infällda spotlights i tak. Intill ena köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över föreningens innergård.

Vi fortsätter vidare in i sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Här får alla plats.

Från sällskapsrummet når vi det andra sovrummet. Lagom stort och gör sig perfekt som kontor, barn- eller gästrum. Vita väggar och parkettgolv.

Nu smyger vi oss upp för trappen. För varje trappsteg blir det ljusare och ljusare.
Ytan är tilltagen och bjuder på charmiga vinklar och vrår. Ett härligt takfönster släpper in rikligt med ljus. Balkar och spotlights i tak. Vad ni väljer att använda rummet till är helt upp till er. Låt fantasin sätta gränserna.

Byggnad

Byggnadsår:
1922
Övriga byggnader:
Det finns källarförråd och tvättstuga.
Renoveringar:
Ombyggnadsår 2008 - totalrenovering.

Uteplats

Tillgång till föreningens gemensamma trädgård. Stora grönytor inbjuder till grill, solhäng och lek. Här finner du din lugna oas.

Energideklaration

Status:
Utförd (2014-05-15)
Primärtenergital:
42 kWh/m2/år
Energiklass:
C

Ekonomi

Pris:
3 290 000 kr
Månadsavgift:
5 289 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
25.99%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr
Försäkring
100 kr
Summa
550 kr

Föreningen

Namn
Brf Kalmarsund
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769618-4758
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen ring Roger Grönblad 0708-390038.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
4 st
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Allmänt om föreningen
Ombildningsår 2008
2009 Ny el i hela fastigheten
2016 Renovering av samtliga fönster
2016 Fiber indraget

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 4
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Adress:
Stagneliusgatan 3
Område:
Malmen
Boarea:
105 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
4 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
1922
Pris:
3 290 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 289 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post