Vegagatan 5

I Kalmars mest eftertraktade bostadskvarter hittar du ett välplanerat och genomgående tilltalande hem som präglas av sekelskiftets oslagbara charm. Vackra attribut och lyxig inredning, som taget ur ett inredningsmagasin! En fyra som förgylls av pampiga fönsterpartier med djupa och speglade nischer. Mattvita snickerier, tidstypiska stuckaturer, ståtliga pardörrar, fiskbensparkett och imponerande takhöjd, allt i toppskick! Hemmet har med varsam hand förfinats under 2016 med bl.a. färgsättning, nya ytskikt och nytt badrum.

Renoverat kök i klassisk stil som vetter mot föreningens skyddade innergård med separat utgång. Generöst sällskapsrum som kännetecknas av klassisk sekelskiftescharm. Master bedroom och ytterligare två rymliga sovrum.

Ett imponerade ljusflöde, optimal planlösning och belägen i vacker fastighet anno 1903 som andas så mycket historia, stil och en viss mystik gör detta hem till en ren dröm!
4 090 000 kr

Rumsbeskrivning

Bremerlyckan bjuder på slående fastigheter till höger och vänster. Vi öppnar den ståtliga porten på Vegagatan 5. Entrén är pampig och speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Detta hem ligger på våning ett av fem, bekvämt och praktiskt för alla åldrar.

Stig in! Jag förstår att det är mycket att ta in. Påtagliga rymd, imponerande takhöjd och smakfulla färgval är genomgående för hemmet. På golvet vilar matt, vacker fiskbensparkett. I direkt anslutning till entrén finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Hallen går samman med en inre hall. I den inre hallen vilar ekparkett. Hallen brer ut sig och lämnar plats för ett mindre skrivbord och förvaringsmöbel, om så önskas. Längst ner i hallen ligger en rymlig klädkammare.

Från hallen tar vi första svängen till vänster. Tre rum i fil! Ståtliga pardörrar skiljer rummen åt. I sängkammaren löper, tillika sällskapsrum och sovrum nummer två, vacker fiskbensparkett. Sängkammaren har precis allt man önskar sig. Harmonisk färgsättning, behagligt ljusinsläpp och gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring i garderober som är måttbeställda för att passa just detta hem! Sängkammaren nås från hall och sällskapsrum. Detaljer som du inte får missa: de tidstypiska stuckaturerna, de platsbyggda elementskydden i sekelskiftesstil och de mattvita snickerierna. Samtliga attribut är återkommande i såväl sällskapsrum som de andra två sovrummen.

Sällskapsrummet är tilltaget med flertalet sekelskiftsfönster som skänker rummet ett otroligt ljus. Stuckatur, fantastisk takhöjd, nymålade väggar och vacker fiskbensparkett låter rummet komma till sin fulla rätt. Addera soffgrupp, matsalsmöblemang och ditt allra bästa sällskap. Eleganta parspegeldörrar mot båda sovrummen. Dörrarna som tidigare ägare varsamt låtit restaurera.

Sovrum nummer två nås från hall och sällskapsrum. Nuvarande ägare använder detta rum som sovrum. Kanske vill du istället nyttja rummet som matsal eller bibliotek? Du bestämmer.

Från nyss nämnda rum, rakt över hallen, ligger köket. Utsikt över föreningens gemensamma härliga innergård i blickfånget. På golvet vilar parkettgolv i ekutförande. Köket bjuder på stilsäker interiör med specialbeställda skåpsluckor. Till detta har man valt att hålla sig till klassiska vita kakelplattor som förstärker sekelskiftescharmen. Förvaring i världsklass bakom skåp, lådor och luckor. Fin detalj är den inbyggda skåpsbelysningen. Den maskinella utrustningen består av häll, kyl/frys, ugn, inbyggd micro, diskmaskin och fläktkåpa. Matplats intill det stora fönsterpartiet med fri utsikt över innergården. Från köket har du separat utgång till trapphuset som leder dig till föreningens gemensamma innergård. Direkt utgång och tillgång till mysig uteplats gör att du mer än gärna tar fikastunden ut i solen. Njut av föreningens uteplats som om den vore din egen!

Vidare från sällskapsrummet, tillbaka i hallen passerar vi det stora badrummet. Nyligen renoverat med charmigt schackrutigt klinkergolv och vita kakelplattor som omger badrumsinredningen. Behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med kommod med dubbla handfat, duschhörna med vikbara glasdörrar, toalett, handdukstork och stor spegel med överliggande belysning. Spotlights i tak. Fönstret gör det lätt att vädra. Mässig i kombination med vitt och grått – oslagbart!

Vi fortsätter rundturen och stiger in i ett stort sovrum som vetter mot innergården. Fina golv i ekutförande och även här behaglig färgsättning. Generös golvyta och platsbyggda garderober längs med ena kortsidan.

Byggnad

Byggnadsår:
1903
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd på gården, källarförråd och tvättstuga. Allt i huset.
Renoveringar:
2016
- Ny el indraget i hela lägenheten med dataförberedelse i alla rum
- Nya strömbrytare med dimmer
- Nytt kakel i sekelskiftesstil i kök
- Nya specialgjorda köksluckor
- Ny kyl/frys och micro (2017)
- Ommålning av alla väggar och tak
- Ommålning av alla snickerier i mattvitt
- Totalrenoverat badrum
- Platsbyggda garderober i sekelskiftesstil i sovrum
- Platsbyggda elementskydd i sekelskiftesstil i hela lägenheten
- Slipat fiskbenparketten i samtliga rum
- Kompletterat med spegeldörrpar

Uteplats

Gemensam, välskött innergård med pergola och grillplats.

Energideklaration

Status:
Utförd (2012-01-18)
Primärtenergital:
112 kWh/m2/år

Ekonomi

Pris:
4 090 000 kr
Månadsavgift:
6 825 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 264 kr/mån som avser fiberbredband/kabel-tv/telefoni.
Andel i föreningen:
5.6738%
Andel av årsavgift:
5.6%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
80 kr
Summa
480 kr

Cika 350 kr / månad för hushållsel och cirka 100 kr /mån för försäkring.

Föreningen

Namn
Brf Häggen 7
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769618-7983
Hemsida
http://haggen7.bostadsratterna.se
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare. Hemsida http://haggen7.bostadsratterna.se/
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
24 st
Renoveringar

2009 Fönsterrenovering
2010 Byte av radiatorventiler
2010 Byte av ytterdörrar
2011 Installation av värmekabel i hängrännor
2012 Tak och fasadrenovering
2013 Avfuktning i källare
2014 Byte av belysning i källaren
2014 Målning av sockel på byggnader
2015 byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar, samt installation av postboxar i trapphusen.
Ommålning av huvudtrapphusen
2016 Målning och utbyte översyn av ledstänger
2016 Ny belysning i huvudtrapphusen
2016 Renovering källartoalett
2016 Renovering med installation av ventilationsfläkt
2016 Renovering av entrédörrar Frejagatan 4B och Vegagatan 5
2017 Byte 2 st tvättmaskiner
2018 Översyn av uteplatsen, cykelförråd och miljöhus avseende målning och eventuella reparationer

2021 Under året planerar föreningen att byta samtliga fönster i fastigheten.
Parkering
Föreningen har två bilplatser som varje år på årsstämma lottas ut och gäller till nästa årsstämma.
TV/bredband
Föreningen har valt att gruppansluta sig till kabel-tv och fiberbredband. Leverantör Bredbandsbolaget.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gårdsplats
Skyddad innergård med grillplats, pergola och gräsmatta. Föreningens alldeles egen oas som gör sig perfekt för solning, lekar och grillkvällar.
Gemensamma utrymmen
I fastigheten finns källarförråd, cykelförråd, tvättstuga och gemensam uteplats på gården.
Allmänt om föreningen
Byggår 1903

Ombildad 2008

Föreningens hemsida: www.sbc.se/haggen7 och http://haggen7.bostadsratterna.se/

NÄSTA VISNING

Mån 12 April Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 15
Våningsplan:
Våning 0.5. Hiss finns ej.
Adress:
Vegagatan 5
Område:
Bremerlyckan
Boarea:
128 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
4 rum varav 3 sovrum.
Byggår:
1903
Pris:
4 090 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 825 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 264 kr/mån som avser fiberbredband/kabel-tv/telefoni.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post