Fartygsgatan 5

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
75 kvm
Område:
Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 617 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

En plats nära havet Denna trerummare bjuder på slående utblickar och en tilltagen uteplats placerad med fördel för eftermiddagssol. Dessutom så har du Kalmarsund och Ölandsbron i blickfånget från båda sovrummen.

På Fartygsgatan 5 uppfyller du din längtan till havet och ett bekymmersfritt boende. Förvänta dig hög standard med kök från Ballingslöv och helkaklat badrum med tvättavdelning. Generösa och öppna ytor mellan kök och vardagsrum - planerade för umgänge och sällskapsliv. Genomgående för bostaden är nymålade väggar, nya, ljusa trägolv och ett väldigt gott skick!
Varvsholmen Närmsta brygga ligger endast några steg från porten. Låt fötterna dingla över vattenytan eller ta ett svalkande dopp. Brf Mastfoten erbjuder 26 påkostade lägenheter med byggår 2014. Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt och vidsträckt vatten alldeles utanför fönstret. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter.

Ovan nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Bekvämligheter såsom hiss direkt från garaget till våningsplanet och närhet till bad och båtliv.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Fartygsgatan 5
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
H0102
Boarea
75 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 617 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 677 kr i månaden för 1 st garageplats.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning


Hissen eller trapporna? Låt dagsformen bestämma. Den här bostaden nås med endast några få trappsteg alternativt med hissen från markplan. I hallen sätter du fötterna på klinkergolv med underliggande golvvärme. Den underliggande värmen är genomgående för bostaden. Första intrycket är fantastiskt. Ljusinsläppet från två håll möter oss. I direkt anslutning till entrén finns goda avhängningsmöjligheter. Förvaring och städskåp i bakom skjutdörrar. Genomgående för bostaden är golvvärme.

Första svängen till vänster från hallen leder oss in i kök och vardagsrum. Tack vare den moderna, öppna planlösningen samspelar vardagsrum fint med kök. Fötterna placerar vi på nylagda parkettgolv, som återfinns även i sovrummen. Den generösa golvytan möjliggör flera olika möbleringar. Sällskapsdelen rymmer din soffa, TV, läs- och kontorshörna och självklart ditt allra bästa sällskap.

Köket från Ballingslöv är välutrustat, tilltaget och riktigt snyggt! Släta luckor med rostfria beslag, stenbänkskivor och den maskinella utrustningen i rostfritt utförande. Här finns häll, inbyggnadsugn, inbyggd micro, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Framför det stora fönsterpartiet finns en naturlig plats för det stora matbordet som rymmer 6-8 personer. Härifrån når vi uteplatsen som vetter mot föreningens innergård.

De två sovrummen ligger till höger om hallen, vägg i vägg. I blickfånget har vi en hänförande utsikt över Kalmarsund och Ölandsbron. Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon! Det stora rummet ger plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Oanade förvaringsmöjligheter bakom skjutgarderober som löper från golv till tak, vägg till vägg. Det mindre rummet gör sig utmärkt som kontor, gäst- eller barnrum.

Tillbaka i hallen finner vi ett väl tilltaget, helkaklat badrum. Smakfulla färg- och materialval. Vägghängd WC, kommod med handfat och dusch med glasväggar. Behagligt med golvvärme och spotlights. Tvättmaskin och torktumlare med överliggande arbetsbänk och förvaring underlättar vardagen!

Byggnadsår
2013/2014
Våningsplan
1 av 7. Hiss finns.
Renovering
2022
Ny helintegrerad diskmaskin.

2021
Ny ekparkett från kärhs i kök/vardagsrum samt gästrum.
Ny bänkskiva i kompositsten i marmorutseende.
Ny inbyggd ugn samt ny spishäll från Electrolux.
Ny automatisk blandare i badrummet.
Alla väggar och tak är målade.
Övriga byggnader/utrymmen
På första våningen finns tillgång till ett förråd som följer bostad.
Uteplats
Stor uteplats som vetter mot innergården. Här njuter du av eftermiddagssol.
Bilplats
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 677 kr för 1 st garage.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-12-01)
Primärtenergital
86 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Mastfoten
Om föreningen
Föreningen stod färdig för inflyttning 2014 och består av 26 lägenheter.
Byggnadsår
2013/2014
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769626-3917
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
26 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
En parkeringsplats i varmgarage i markplan tilldelas vid inflyttning. Ett tillägg om 676 kr tillkommer.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 617 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 677 kr i månaden för 1 st garageplats.
Andel i föreningen:
3.904%
Andel av årsavgift:
4.20774%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning