S:ta Gertruds gata 10A

2 290 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
63.3 kvm
Område:
Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 302 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Magisk omgivning! Välkommen till en ljus trettiotalstvåa med svårslaget läge och i genomgående gott skick!

Förvänta dig bra skick, social planlösning och karaktäristiska detaljer. Det går att argumentera för att den som flyttar hit bosätter sig i ett av Kalmars vackraste hus som är ett verk av stadsarkitekt J. Fred Olson beläget intill Fredriksskans som utgör en magisk omgivning och närhet till Kalmars alla härligheter.

Bo i absolut trivsel med Kalmarsund, vackra bebyggelser och fina strövområden precis utanför dörren. Vill du odla dina egna kryddor i den lummiga trädgården på baksidan finns en egen pallkrage tillhörande lägenheten. Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta. Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar.
Social planlösning! Hemmets 63,3 kvadratmeter fördelas över två rum och kök, som i samband med föreningens bildande 2016 totalrenoverades, har mycket att erbjuda. På golvet vilar ett vackert parkettgolv som löper enhetligt genom bostaden, och dessutom lyses alla rum upp av härliga spotlights. Som ny ägare bor du inte bara centralt, utan med karaktär och charm i form av högt i tak, tegelväggar och vackra fönsterpartier. Planlösning med inbjudande hall, generös takhöjd och garderobslänga till vänster. Till höger uppenbarar sig hemmets fantastiska kök. Njut av generösa matlagningsytor, tidlösa luckor och bra förvaring samt öppen planlösning till vardagsrummet. Säljarna har verkligen uppskattat den sociala planlösningen där kök och vardagsrum sammanlänkar på ett förträffligt sätt. Här ges utmärkt utrymme för stort middagsbord och i vardagsrummet finns plats för soffgrupp och fåtölj. Via hallen nås även badrummet som likt hela lägenheten håller hög standard. Sist men inte minst det harmoniska sovrummet som lovar god sömn och bra förvaring med garderober.

Välkommen på visning!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
S:ta Gertruds gata 10A
Postadress
392 49 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1007
Boarea
63.3 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 302 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
2 290 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

HALL
Det blir ett ljust mottagande i hallen. Utöver ett bra första intryck erbjuds även utmärkt förvaring med garderobslänga precis till vänster. Fötterna sätter du på ett fint klinkergolv som övergår till parketten som löper enhetligt genom hemmets alla rum.

KÖK
Direkt till höger i hallen uppenbarar sig det smakfulla köket som renoverades 2016. Älskar du social matlagning och rejäla arbetsytor har du kommit helt rätt. Dessutom erbjuds svårslagen förvaring och rikt ljusflöde från de vackra fönstret ut mot gatan. Maskinell utrustning i form av induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys och inbyggd ugn/mikro. Något säljarna verkligen har uppskattat är att köket sammanlänkar till vardagsrummet tack vare den sociala planlösningen.

VARDAGSRUM
Ett rum med stor karaktär tack vare tegelväggen och pelarna. Njut av rikt ljusflöde från de stora fönsterna och snyggt placerade spotlightsen i taket.

SOVRUM
Via vardagsrummet uppenbarar sig sovrummet. Njut av lugn och ro i detta harmoniska sovrum med plats för stor säng och bra förvaring i form av två garderober.

DUSCH/WC
Stort och smakfullt badrum som renoverades 2017 som är utrustat med dusch med vikväggar, tvättställ, WC, handdukstork och förberett för tvättmaskin.

Byggnadsår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Renovering
Lägenheten genomgick en totalrenovering 2016/2017.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett stort förråd och i källaren finns dessutom tvättstuga och gemensamt förråd för utemöbler, cyklar och trädgårdsredskap.
Balkong
Ja
Uteplats
Föreningens gemensamma uteplats är något alldeles extra. En vacker, prunkande trädgård som du delar och månar om med dina närmsta grannar. Solen är allas och det går bra att flytta runt solstolen för bästa solhäng. På husets framsida fångar du eftermiddagssolen och detta har blivit en populär plats för nuvarande ägare. I trapphuset finns dessutom en gemensam balkong i västerläge.
Bilplats
Boendeparkering via kommunen på omkringliggande gator.
Namn
Brf Gösen 4
Om föreningen
Brf Gösen 4 bildades år 2015. Föreningen innehar fastigheten Kalmar Gösen 4 med adress Fredriksskansgatan 17 och S:ta Gertruds gata 10A. Byggnaden består av 12 bostadsrätter.

Föreningen är stabil och ekonomiskt välmående.
Byggnadsår
1930
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769624-8348
Föreningens ekonomi
För mer information om föreningen och dess ekonomi kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
TV/bredband
FIberbredband, ingår ej i avgiften.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2020 Utvändig fönsterrenovering.
2018/2019 Dräneringsarbete med påkoppling till dagvattnet.
2018/19 Trädgårdsarbete.
Nya elledningar in till huset.
Nya vatten- och avloppsledningar in till huset (ej i huset)
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga och gemensamt förråd för utemöbler, trädgårdsredskap och cyklar i källaren.

Ekonomi

Pris:
2 290 000 kr
Månadsavgift:
4 302 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
6.6183%
Andel av årsavgift:
6.22%
Indirekt nettoskuldsättning
316 720 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
325 kr/mån
Försäkring
90 kr/mån
Summa
415 kr/mån
Uppgifter enligt säljaren.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]