Vänskapens väg 19D

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
83 kvm
Område:
Ljusstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 710 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Ljusstaden Tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne. Att se naturens alla skiftningar under året samtidigt som centrala Kalmar ligger på bekvämt avstånd.

Välkommen till Ljusstaden, ett av Kalmars mest växande bostadsområde, i norra Kalmar cirka 4 km från den centrala stadskärnan, mitt bland skog och gröna strövområden.
Stora sociala ytor Framför dig har du en etagetrea i två plan fördelat på 83 kvm. 3 rum och kök har noggrant planerats och utformats. En trea som erbjuder två (!!) uteplatser. En med behaglig morgonsol och den andra med uppskattad eftermiddags- och kvällssol. Interiört möts du av kök från Sentens som ligger med öppen planlösning till sällskapsrum och ett helkaklat badrum med tvättavdelning. På övre plan finns två välplanerade sovrum berikade med charmiga vinklar och vrår som med enkelhet kan göra om till en 3 sovrum.

Som boende på Vänskapens väg 19D får familjen uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Skolor/förskolor, aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Vänskapens väg 19D
Postadress
39360 KALMAR
Område
Ljusstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
118
Boarea
83 m²
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 710 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats i carport. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 299 kr avseende bredband och kabel-TV

Rumsbeskrivning

När du parkerat bilen i carporten och tagit en kort promenad förbi föreningen välskötta område är det dags att ta trätrappa upp till våning två. Du möts av en möblerbar entrébalkong placerad till förmån för morgonsolen och hälsas välkommen in.

Redan i hallen känner du bostadens härliga ljus och rymd. Fötterna har du hunnit placera på ett slitstarkt och lättstädat klinkergolv. Precis som klinkergolvet i hallen som var ett tillval så är tillvalslistan i hemmet lång. Allt som gick att välja valdes för denna bostad. Genomgående för bostaden är vitmålade väggar. Hallen har plats för avhängning och ingång till ett förvaringsutrymme under trappan. Här får du plats med mycket!

Till vänster om hallen ligger det helkaklade badrummet. Fräscht, ljust och genomgående smakfulla färg- och materialval. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med platsbesparande vikväggar och handfat med underliggande förvaring. I rummets ena hörn finns ett förvaringsskåp. Vardagslyx med egen tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk! Öppningsbart fönster gör det lätt att vädra.

Hallen leder oss vidare in till bostadens sociala del, köket som ligger med en öppen planlösning mot vardagsrummet. Vi lämnar klinkergolvet bakom oss och möts nu av genomgående parkettgolv i ekutförande. Köket från Sentens har vit skåpinredning samt goda arbets- och förvaringsytor. För de som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill det stora fönsterpartiet. Här kombineras umgänge och matlagning. Köket erbjuder allt du kan tänkas behöva. Induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Köket är modernt, stilrent och tidlöst. Härifrån når du bostadens tilltagna balkong. Din alldeles egen oas med fin utsikt över området och med eftermiddags- och kvällssol.

I sällskapsdelen samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! I rummet finns plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt favoritsällskap.

Vi tar den svängda trappen upp till våning 2. På vägen upp passerar vi ett gavelfönster som bidrar med fint ljusinsläpp.
På det andra våningsplanet möts vi av hemmets lugnare delar.

Rakt fram ligger det första av totalt två sovrum. Lagom stort med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Master bedroom ligger till åt vänster, stort och ljust med fönster i två håll. Charmigt snedtak och balkar. Vita väggar och parkettgolv, precis som i de andra sovrummet.

På övre plan finns en praktisk klädkammare. Man kan aldrig få för mycket förvaringsmöjligheter!

Byggnadsår
2014/2015
Våningsplan
2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Carport och förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Tilltagen balkong med vy över Ljusstaden. Solen gör dig sällskap efter lunch och håller sig sedan kvar fram till solnedgång. Tacksamt med markis under sommarens heta dagar.

Entrébalkongen bjuder på morgonsol och fri sikt.
Bilplats
1 st parkeringsplats i carportslänga ingår i avgiften.
Namn
Brf Ljusglimten
Om föreningen
Byggår 2014/2015
Byggnadsår
2014/2015
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769627-6422
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
24 st
TV/bredband
Fiber indraget. Obligatoriskt tillägg på 299 kr i månaden för kabel-TV och bredband.
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej

Ekonomi

Månadsavgift:
3 710 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats i carport. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 299 kr avseende bredband och kabel-TV
Andel i föreningen:
5.45%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
280 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
360 kr/mån
Driftkostnaderna är uppskattade.