Ängö Hamngata 21

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
71 kvm
Område:
Ängö
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 925 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Havet som närmsta granne Havsutsikt, centralt och arkitektritat - jag är fullkomligt övertygad om att vi är på en av Kalmars mest eftertraktade adresser. J Fred Olsons verk från 1932 stoltserar på Ängö Hamngata 21. Dåtidens charm gör sig påmind samtidigt som nutiden har fått flytta in.

Stadens puls och utbud når du på några få minuter. Natur, bad och båtliv har du precis utanför dörren. Välkommen till ett bekymmersfritt boende!
Välkommen in 2016 bildades Brf Ängö Hamngata. Samma år totalrenoverades huset och bostäderna med noggrant utvalda och exklusiva material. Här möts du av vackra attribut och påkostad inredning, allt i nyskick! Plankgolv från Kährs, kök från Sentens och carraramarmor från Italien i kök och badrum. Din alldeles egen altan är vänd mot föreningens mysiga och privata trädgård i uppskattat västerläge. Bostadens gavelläge resulterar i underbart ljus, påtaglig rymd och en utsikt ingen någonsin kan se sig mätt på. Du ser Ölandsbron, vattnet, Varvsholmen och några av stadens landmärken, allt från första parkett. Från köksfönstret och sällskapsrummet låter vi blicken vandra ut över Ängös fridfulla hamn.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Ängö Hamngata 21
Postadress
392 30 Kalmar
Område
Ängö
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1
Boarea
71 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 925 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.

Rumsbeskrivning

Med vattnet, båthamnen och Varvsholmen i ryggen lyfter vi blicken och beundrar det fina hus vi har framför oss. Det yttre har alldeles nyligen förfinats. Genom grinden tar vi oss till husets entrésida. Vi passerar föreningens välskötta trädgård med fina planteringar och fruktträd. Stensatta gångar leder oss in till denna unika stadspärla.

Stig in! I hallen sätter du fötterna på plankgolv från Kährs. Samma golv löper vidare i hela bostaden. Snyggt och enhetligt! Genomgående för bostaden är golvvärme. Titta upp, infällda spotlights. Det är dessa, i kombination med ljusinsläppet från tre väderstreck som gör hallen ljus och härlig. Genomgående för bostaden är vitmålade väggar. I hallen finns plats för ytterkläder och skor bakom stilrena skjutgarderober.

Hallen öppnar upp sig mot kök och sällskapsrum som på ett naturligt sätt binder samman de många kvadratmetrarna. Det är här vi verkligen får det bekräftat, läget är svårslaget! Njut av den första av många utblickar över det skimrande vattnet. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flertalet olika möbleringar. Bäst lämpar sig matplatsen intill det första fönstret som vetter mot båthamnen och Varvsholmen. Sällskapsdelen är din att inreda - helt efter tycke och smak. Se bara till att inte skymma det rumshöga fönstret på gavelsidan. Inte vill du dölja den fantastiska utsikten över Ölandsbron och sundet? Lika vacker som en tavla!

Vid tillagning står du tryggt i ett välutrustat kök från Sentens. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Med sina kvalitéer och egenskaper är detta ett kök för den kräsne, skicklige eller nyfikne kocken. Vita luckor med rostfria beslag och bänkskiva i vacker Carraramarmor från Italien. Köket är stilrent, modernt och tidlöst. Den maskinella utrustningen består av rostfria vitvaror från Miele. Här finns induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, fläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Oanade förvaringsutrymmen i alla stora lådor för tallrikar och kastruller.

Vidare till bostadens lugnare del. De båda sovrummen ligger vägg i vägg. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten. En blomstrande trädgård, fruktträd och vackra grannbebyggelser är några av många utblickar att vakna till. I det större rummet finns förvaring bakom skjutdörrar. Genom dubbeldörrar tar du dig ut på den förtjusande lärkaltanen. Sovrum nummer två gör sig utmärkt som kontor, barn- eller gästrum.

Det helkaklade badrummet är något utöver det vanliga. Fötterna möter exklusiv Carraramarmor med underliggande golvvärme. Väggarna pryds av breda, vita kakelplattor. Fint ljusinsläpp från fönstret och i taket finns infällda spotlights. I övrigt finns kommod med extra avlastningsyta, toalett, handdukstork, takdusch och dold golvbrunn. Tvättmaskin med inbyggd torkfunktion - vardagslyx! Detta är helt klart ett badrum med alla rätt!

Nuvarande ägare har installerat larm från Verisure som du som nästa ägare kan få överta, om så önskas.

Byggnadsår
1932
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2021
Fiberbredband indraget.

2020
Robotgräsklippare installerad.

2015/2016
Huset har totalrenoverats. Fasaden är nyputsad och taket är bytt.
Samtliga stammar, VVS- och el-installationer har bytts ut mot nya.

Övriga byggnader/utrymmen
I källarplan finns ett förråd som tillhör lägenheten. 7-8 kvm stort.
Balkong
Ja
Uteplats
Din alldeles egen träaltan på 10 kvm. Sibirisk lärk med smidesräcken nås via dubbeldörrar från sovrummet. Uteplatsen vetter mot den privata trädgården och bjuder på härligt solhäng under eftermiddag och kväll. På altanen får du plats med matmöblemang, planteringar i mindre skala och solstolar.

Föreningens gemensamma trädgård är väl värd att nämna! Mysig och privat med fina gräsytor, planteringar och fruktträd. En självklar plats när du vill njuta, slappa, sola, umgås och grilla!
Bilplats
Du parkerar utmed gatorna på Ängö. Nära och bra till bostaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-05-26)
Primärtenergital
133 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Ängö Hamngata
Om föreningen
Byggår 1932.
Föreningen bildades 2016.
Byggnadsår
1932
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769632-1558
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
5 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Fiberbredband finns. Ingår ej i avgiften.
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Gemensamma utrymmen
Det finns ett stort källarförråd och tvättstuga. I föreningen finns en lokal (50 kvm) som uthyres.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 925 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
18.09%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
330 kr/mån

Planritningar

Planritning