Utrustningskajen 11

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
81 kvm
Område:
Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 891 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Variation och överraskningar När du slår upp ögonen väntar utsikten på dig. Den finns där varje dag. Den bjuder på variation och överraskningar. Här finns inget dåligt väder, bara storslagna scenerier. Välkommen till Utrustningskajen 11.

Nuvarande ägare vittnar om hur de ofta blir sittande, hänförda av den utsikt de har utanför fönstret varje dag. Att bo på just Varvsholmen gör att utblickarna blir många. Vattnet skapar rymden och avståndet gör vyerna helt fantastiska. Du möter morgonsolen på kudden och låter kvällssolen värma upp det inglasade uterummet.
Unikt hem och läge Med en uteplats som sveper sig från soluppgång i öster till solnedgång i väster. Med fast mark under fötterna erbjuds du totalt tre uteplatser. En inglasad, en stensatt och en perfekt på gaveln med direkt närhet till gräsmatta. Här har nuvarande ägare fått utlopp för sina odlingsdrömmar vilket resulterat i prunkande och mysiga uteplatser.

De öppna ytorna, de stora fönsterpartierna i tre väderstreck och tillgången till utomhusmiljöer gör att hemmet ständigt för en konversation med den omgivande naturen. Köket har en distinkt och stram känsla. Det är avskalat med rena linjer och exklusiva materialval. Ditt badrum är av högsta kvalitet med egen tvättavdelning.

Vill du ha ett helt unikt boende, kanske till och med avundsvärt, så missa inte den här chansen.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 11
Postadress
392 51 KALMAR
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
B2101
Boarea
81 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 891 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.

Rumsbeskrivning

Med havet både i blickfånget och i ryggen tittar vi på Brf Riggens snyggt uppradade bostäder. Redan här byggs förväntningarna upp inför vad som komma skall. Läget, oslagbart. Vyerna likaså. Denna trea gör sig fin på Utrustningskajen 11.

Flyttar du hit erbjuds du en garageplats i markplan. Från garaget tar du bekvämt hissen upp till bostaden. Välkommen in. Hallen är ljus och fötterna placerar du på slitstarkt klinkergolv. Några steg in tar det ljusa parkettgolvet vid. Trägolvet sprider sig sedan vidare in i sovrum, kök och sällskapsrum. Goda avhängningsmöjligheter i anslutning till entrén och förvaring i inredda skjutgarderober. Hemmets samtliga rum nås från hallen.

De två sovrummen ligger till vänster om hallen. Det första gör sig ypperligt som kontor, barn- eller gästrum. Vitmålade väggar och förvaring i två garderober. Här möter du havet för första gången. Utsikten sträcker sig över den gröna innergården med blå himmel och blått hav som kuliss.

Nästa sovrum ligger vägg i vägg med nyss nämnda. Här får du ännu fler kvadratmeter, ännu finare utblickar och ännu bättre förvaringsmöjligheter. Rummet ger plats för dubbelsäng med nattduksbord. Skjutgarderoberna slukar säsongens alla plagg och lite därtill.

Rakt fram från hallen når du sällskapsrummet som ligger med en modern, öppen planlösning till kök. Här skymmer inga väggar i onödan. Den öppna planlösningen maximerar både ljusinsläpp och utsikt. Kanske viktigast av allt öppnar den också upp för umgänge där man helst samlas. Jag kan inte avgöra om det är ljusinsläppet från tre håll eller om det är utsikten som gör rummet fulländat. Det är nu du kommer till det unika. Det är inte många bostäder på Varvsholmen som erbjuder tilltagna uteplatser (i tre väderstreck) med närhet till gräsmatta. Vi börjar med uteplatsen som nås via sällskapsrummet. En uteplats som nuvarande ägare kostat på och glasat in. Mest för att förlänga säsongen men också för att optimera utrymmet. Härifrån tar vi lätta kliv ut på föreningens gräsmatta. Utblickarna över Ängö och vattnet är svårslagna. På husets gavel ligger den andra uteplatsen. Stensatt och en perfekt plats för ett cafébord och planteringar i mindre skala. Fortsätter vi längs med gaveln och rundar hörnet hittar vi den tredje uteplatsen. Den största. Här omfamnas du av grönt. Vilken oas. Din alldeles egen dessutom. Uteplatsen nås också från köket och är berikad med morgonsol och havsutsikt.

Det avskalade och exklusiva köket kommer från Ballingslöv. Köket är modernt med samtidigt tidlöst. Förvänta dig gedigna materialval och arbetade detaljer. Strukturen i de vita luckorna och kontrasten mellan vitt och svart ger liv till materialet. Köket erbjuder allt du kan tänkas behöva. Den maskinella utrustningen består av inbyggd varmluftsugn/mikro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

Vi avslutar rundvandringen i badrummet. Lyxigt inredd med helkaklade väggar, klinkergolv med underliggande golvvärme och smakfulla färgval. Här finns toalett, takdusch med glasvägg, handdukstork, kommod med handfat och spegel. Tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och överskåp. Spotlights i tak.

Byggnadsår
2017
Våningsplan
1. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten följer ett förråd på första våningen.
I huset finns garage, cykelparkering och miljörum.
Uteplats
Uteplatser i tre väderstreck som omfamnar bostaden. Med utgång från vardagsrummet når vi det inglasade uterummet i väster. Tillgång till gräsmatta och utblickar över vatten och Ängö.

Uteplatsen som vetter mot föreningens innergård är stensatt och omfamnas av planteringar. Även här ljuvlig utsikt över vatten.

På husets gavel finns en stensatt uteplats med plats för sittmöbler och planteringar.
Bilplats
Garageplats ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-02)
Primärtenergital
100 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Riggen 1
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2017/2018. Hemsida: brfriggen.se
Byggnadsår
2017
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-4672
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och miljörum.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 891 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.0166%
Andel av årsavgift:
0.0147%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
330 kr/mån

Planritningar

Planritning