Borgmästaregatan 3C

En lugn oas mitt i city - En bostad helt unik i sitt slag. Många av oss drömmer om ett centralt läge i kombination med lugna och privata omgivningar som platser en bit från stadskärnan erbjuder. På Borgmästaregatan 3C bestämmer du själv när du vill njuta av stadens puls och närvaro. Butiker, restauranger, natur och vatten har du som närmsta granne. När du söker lugn och ro tar du klivet ut på din alldeles egen soldränkta altan. Uteplatsen är placerad i soligt söderläge och vetter mot föreningens privata innergård.

När jag fick första samtalet från säljaren gällande försäljningen tänkte jag, ”Yes!”. Borgmästaregatan är adressen till en av Kalmars mest stabila föreningar med otroligt låga avgifter. Säljaren fortsatte samtalet. ”På första våningen.” Fullträff, skrek jag rakt ut. Första våningen på Borgmästaregatan 3C innebär på ena sidan, en halvtrappa upp. Bekvämt och lagom högt upp för att slippa besvärande insyn. Å andra sidan, åt söder för att vara mer exakt, innebär det en väl tilltagen uteplats. Mitt i city. Ja, som du säkert förstår finns det en hel del att vara exalterad över.

Invändigt bjuder denna tvåa på 54 välplanerade kvadratmeter. Hemmet har med varsam hand förfinats under åren med bl.a. nytt kök, smakfull färgsättning och genomgående nya golv. Nuvarande ägare njuter idag av ett stort och luftigt sällskapsrum. Köket är renoverat till perfektion. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

HSB Brf Sutaren i Kalmar stoltserar inte bara med sitt attraktiva läge. Föreningens ekonomi är god och avgifterna är låga. För dig som medlem innebär det ett bekymmersfritt boende och låg boendekostnad. 2 593 kr i månaden. Värme, vatten och kabel-TV ingår. I föreningen finns tvättstugor, en övernattningslägenhet på högre höjder samt garage- och parkeringsplatser.

Utan att låta tjatig, läget är oslagbart. Med Kvarnholmen och dess utbud runt hörnet, samt stormarknad, Lindöfjärden och fina strövområden endast en kort promenad bort.
1 990 000 kr

Rumsbeskrivning

I välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran och bokstaven 3C på dörren. Endast en halv trappa upp, lagom högt upp för att slippa besvärande insyn, välkomnas vi in.

I hallen sätter vi fötterna på ljust parkettgolv. Likadana golv löper enhetligt vidare i samtliga rum. Hallen är rymlig och erbjuder förvaring i skjutgarderober samt i två platsbyggda garderober. Ljusinsläpp från två håll gör hallen ljus och härlig.

Första svängen till vänster leder oss in i det nyrenoverade köket från Sentens. Vita profilerade luckor med rostfria beslag och en grå bänkskiva. Rostfria vitvaror och en arbetsbänk som känns milslång. Stort fönsterparti och en naturlig matplats. Kan vi vara överens om att detta är ett kök med alla rätt? För säljaren har detta varit en självklar plats för matlagning, umgänge och skratt. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn med ångfunktion, micro med grillfunktion, integrerad diskmaskin i större storlek och fläkt.

Bostaden bjuder på ett rymligt sovrum. Rummet ligger vägg i vägg med köket med fönster mot husets framsida. Här får du med enkelhet plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Oanade förvaringsutrymmen i skjutgarderoben.

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. Rummet fullkomligt badar i ljus! Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp.

”Planlösningen var något vi föll för och varje utrymme känns perfekt planerat. Ett extra plus enligt oss är att köket är avskilt från sällskapsrummet vilket gör att det kan vara stökigt i köket utan att resten av lägenheten känns rörig. Vi slipper dessutom höra alla ”köksljud” under tiden vi kollar på tv eller har gäster i vardagsrummet.”

Som en förlängning av sällskapsrummet har vi den pampiga uteplatsen placerad i soliga söder. Här har nuvarande ägare lagt tid och kärlek för att skapa denna ljuvliga oas. Trätrall, en spaljé och fönstermarkis. Föreningen är i full gång med att planera för inglasning. Din uteplats kommer delvis att glasas in.

Hallen sträcker sig till badrummet. Helkaklade väggar och på golvet vilar klinkers. Neutrala färger och fräscht. Här finns vägghängd toalett, nytt handfat, dusch, handdukstork och spegelskåp med belysning. Bekvämt med egen tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadsår:
1961
Övriga byggnader:
Vindsförråd och cykelförråd i huset. I grannhuset finns två tvättstugor samt övernattningslägenhet.
Renoveringar:
KÖK
2017
Nytt Sentens kök med rostfria vitvaror från Electrolux.

HALL
2017
Stor skjutdörrsgarderob med spegel.

SOVRUM
2017
Ny skjutdörrsgarderob
Nylackerad innerdörr .

Badrum
2017
-Nytt handfat och ny blandare.
- Innerdörren nylackerad.

2020
-Ny spolkasett.

Vardagsrum
2017
Nya ytskikt.

Uteplats
2017
Nylagd trall och fönstermarkis
Spaljé uppsatt ut mot innergården.
Eluttag i dubbeluppsättning.

ÖVRIGT
2017
Nytt parkettgolv, nya tapeter och nymålat tak i kök, hall, vardagsrum och sovrum.
Nya kontakter och lampknappar med dimmer.
Alla persienner renoverade.
Genomgång av all el.

Uteplats

Lägenhetens sanna pärla är uteplatsen i soligt söderläge. Den perfekta platsen för soldyrkare!

Energideklaration

Status:
Utförd (2018-08-24)
Primärtenergital:
118 kWh/m2/år
Energiklass:
E

Ekonomi

Pris:
1 990 000 kr
Månadsavgift:
2 593 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen:
1.39098%
Andel av årsavgift:
1.50154%
Reparationsfond:
528 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Föreningen

Namn
HSB Brf Sutaren i Kalmar
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0749
Föreningens ekonomi
För mer information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för kontaktuppgifter.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
51 st
Antal lokaler
1 st
Renoveringar
De senaste större renoveringarna som utförts är följande:
- 2002/2003 utfördes stambyte samt renovering av samtliga badrum.
- 2004 byte av fönsterbågar.
- 2005 hissrenovering i höghuset.
- 2008 utfördes energideklaration.
- 2010 nya entrédörrar i aluminium till trapphusen.
- 2012 takomläggning höghuset.
- 2012 byte till säkerhetsdörrar för alla lägenheter.
- 2013 nya asfalteringar.
- 2014 installation av värmepump och kringutrustning för värmeåtervinning. Den återvunna värmen används till radiatorerna i höghuset.
- 2015 Nytt tak på låghuset.
Installation av värmeåtervinning i höghuset.
- 2016 Hissrenovering
- 2018 Installation av solceller på låghusets sydsida.
Målning ut- och invändigt av samtliga balkonger
OVK
Energideklaration
Parkering
25 st Garageplats. Separat kö. 11 st Parkeringsplats. Separat kö.
TV/bredband
Kabel-TV från Com Hem ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
Två välutrustad tvättstugor i höghuset. Föreningen har en uthyrningslägenhet på våning 6 i höghuset. Kostnad 150 kr per dygn

NÄSTA VISNING

Sön 8 Augusti Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 42
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Borgmästaregatan 3C
Område:
Centralt
Boarea:
54 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum varav 1 sovrum.
Byggår:
1961
Pris:
1 990 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
2 593 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post