Rätta vägen 6

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
120 kvm
Område:
Vimpeltorpet
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift:
5 453 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Hus eller lägenhet, varför välja? Som boende i Brf Vimpelgården får familjen uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Skolor/förskolor, aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll.
Bekvämt, snyggt och bra! Framför dig har du ett kedjehus i två plan fördelat på 120 kvm. 6 rum och kök med baksidan fördelaktigt vänd mot väster i perfekt solläge. Tänk dig glädjen (och bekvämligheten) att köra in bilen i din egen carport och från markplan låsa upp ytterdörren. Villakänslan gör sig påmind! Interiört möts du av ett fint kök, öppna & sociala ytor. Två badrum – ett på varje plan, tilltaget sällskapsrum på nedre plan med utgång till en helt fantastisk altan. På övre plan finns tre sovrum och ytterligare ett sällskapsrum.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Rätta vägen 6
Postadress
393 61 KALMAR
Område
Vimpeltorpet
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
10101
Boarea
120 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Månadsavgift
5 453 kr/mån. I avgiften ingår bostadsrättstillägg. Kallvatten och parkering ingår.

Rumsbeskrivning

Bilen parkerar du smidigt i carport precis intill huset. I anslutning till carporten finns förrådet som tillhör bostaden.

ENTREPLAN

Det blir ett ljust mottagande i hallen. Hallen bjuder på goda förvaringsmöjligheter och plats för avhängning av ytterkläder och skor. Tar du till höger i de två första dörrarna finner du förråd under trappen samt en klädkammare. Parkettgolv som löper vidare genom hemmets samtliga rum!

Till vänster om hallen ligger först ett sovrum, med fönster mot bostadens framsida. Ljusa ytskikt samt garderob.

Tar vi andra dörren till vänster om hallen har vi ett badrum med vitkaklade väggar och mörk våtrumsmatta på golv. Här finns även tvättdel med tvätt och torktumlare under arbetsbänk, handfat med kommod, toalett, dusch med platsbesparande vikväggar.

Vidare in i hemmet har vi det hemtrevliga och välutrustade köket. Vita skåpluckor, mörk bänkskiva och grått stänkskydd. Klassiskt och tidlöst! Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av rostfri hel- kyl och frys, fläkt, häll, inbyggnadsugn och micro samt en diskmaskin, allt ifrån Bosch. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för upp till 8 personer. Härifrån blickar du ut över husets baksida!

Med öppning från både hall och kök ligger sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Ljusinsläpp från fönster på två håll skänker behagligt dagsljus. Från sällskapsrummet når vi den fantastiska utealtanen, i perfekt västerläge!

ÖVRE PLAN

Vi välkomnas upp till öppna ytor och gott om fönster. Här finns rum för både soffgrupp och TV-möblemang! Härifrån når vi övre plans alla rum.

Tar vi första dörren till vänster möts vi av en klädkammare, eller blir det hemmets nya sovrum? Här har vi fönster mot bostadens framsida i ett ostört läge.

Andra dörren leder oss till bostadens tredje sovrum, perfekt för barnens sovrum, parkettgolv samt garderob.

Ovanvåningens badrum har kaklade väggar och mörk våtrummsmatta. Här finns dusch, toalett, handfat med kommod, handdukstork och spegelskåp.

Det stora sovrummet vetter mot husets baksida. Generös golvyta med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Det finns gott om plats vid behov av fler garderober.

Byggnadsår
2019
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd placerat i anslutning till carporten på husets baksida. (se planritning)
Uteplats
På husets framsida finns en stenlagd uteplats. Perfekt för ett litet utemöblemang.

På husets baksida med utgång från sällskapsrummet finns en stor utealtan samt en stensatt uteplats. Härifrån tar du dig vidare ut på en tilltagen gräsmatta som har ett perfekt solläge. Uteplatsen gör sig exemplariskt för lata dagar i solen, grillkvällar och kubbspel. Tacksamt med ett soligt söderläge!
Bilplats
Varje lägenhet har tillhörande carport som ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-04-28)
Primärtenergital
63 kWh/m2/år
Energiklass
B
Namn
Brf Vimpelgården
Om föreningen
Fastigheterna bebyggdes 2018 - 2019 och består av 24 lägenheter i form av par-och kedjehus samt fristående villor.
Byggnadsår
2019
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-6737
Antal lägenheter
24 st
TV/bredband
Alla lägenheter är anslutna till fiber.
Parkering
Varje lägenhet har tillhörande carport som ingår i avgiften.

Ekonomi

Månadsavgift:
5 453 kr/mån I avgiften ingår bostadsrättstillägg. Kallvatten och parkering ingår.
Andel i föreningen:
4.3192%
Andel av årsavgift:
4.31918%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
1 000 kr/mån
Renhållning
119 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Summa
1 269 kr/mån
Driftkostnad per månad fördelas på 1 000kr/mån för värme, hushållsel och varmvatten. Driftkostnaderna är uppskattade.