Svensknabbevägen 17

För hundra år sedan var Svensknabben hemvist åt en av Kalmars mest berömda familjer - familjen Jeansson. I slutet av 1800-talet lät kvarnägaren John Jeansson etablera ett sommarboende på udden. Successivt växte en förstklassig miljö fram som än i dag låter sig beskådas.

En ofta efterfrågad men sällan presenterad adress. Välkommen till en totalrenovering som inte lämnar något över att önska. Och som inte lämnat ett spår av gammalt, nött eller trött. Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta…

95 välplanerade kvadratmeter ett stenkast från skogsbrynet och havet. Din balkong, åt ena hållet sprider sig över närmare 25 kvadratmeter och är placerad till fördel för solen och med utsikt mot natur och vatten. Din andra balkong låter dig fånga kvällens sista soltimmar.

Förvänta dig pedantiskt hantverk och finkänsligt när det gäller materialval och färger. Kök och sällskapsrum i en modern, öppen planlösning. Köket är påkostat. Minimalistisk design möter funktion. Dina sällskapsytor är enorma och berikas med rumshöga fönsterpartier som vetter rakt ut mot naturen. Din utsikt är lika vacker som en tavla! Genomgående plankgolv från Kährs och vitmålade väggar.

Samtidigt som du når stadens centrum på några minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt alldeles utanför fönstret. Skogbevuxna partier, uddar och näs utmed Kalmarsund som bjuder på mäktig utsikt mot Öland.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning


Vi passerar hästhagarna och kommer ut till det kulturhistoriska området på Svensknabben som formats av Jeanssondynastin. Idag en fin blandning av skog och hav, nytt och gammalt. Endast två kilometer från Kvarnholmen men ändå den berikande frihetskänslan i lantlig miljö.

Framför dig har du ett välputsat yttre som skvallrar om ett nytt, påkostat hem. Här har det hänt grejer. Från tidigare kontorslokaler till lägenheter av högsta klass. Välkommen in! Trapporna eller hissen? Du avgör. Jag väntar glatt på andra våningen.

Det första vi möts av i dörren – ljus. De rumshöga fönsterpartierna sprider inte bara ljuset utan bjuder redan här på de första av många utblickar över udden. Med golvvärme i hela lägenheten får du en behaglig boendemiljö. På golvet vilar vacker enstavsparkett från Kährs. Samma golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. Från entrén direkt till höger finns goda förvaringsmöjligheter i garderober. Här hittar vi också hemmets mer praktiska rum såsom tvättstuga och badrum.

En separat tvättstuga är nutidens vardagslyx. Här finns tvättmaskin (självdoserande), torktumlare, förvaringsmöjligheter och tvättho.

Vägg i vägg med tvättstugan hittar vi badrummet. Helkaklat, läckert och påkostat! Smakfulla färgval och exklusiva materialval. Vad sägs om en duschhimmel? Eller ett stort fönsterparti med fina utblickar? Förutom nyss nämnda hittar du här handfat med undersittande förvaring, infällbara duschväggar, handdukstork och toalett. Underliggande golvvärme och spotlights i tak.

Hallen leder oss vidare in till de öppna sällskapsytorna. Här samsas många kvadrat om uppmärksamheten! På ena kortsidan löper från golv till tak stora fönsterpartier. Ljusinsläppet är något utöver det vanliga och utsikten likaså. Villa Solbacka och vattnet som vackert omfamnas av naturen. Köket från Sentens är skräddarsytt för just denna bostad. Rena linjer, modernt och tidlöst. Bänkskiva i mörk komposit. I rostfritt utförande finns fristående kyl och frys, ångugn och mikro samt en integrerad och tystgående diskmaskin. Induktionshällen är extra bred (80 cm). Din köksö bidrar med såväl avlastnings- som förvaringsytor.

Det väl tilltagna sällskapsrummet ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla. Heta sommardagar tackar du nuvarande ägare för installationen av vertikalmarkiser. De återfinns även i de två sovrummen. Här är de dessutom fjärrstyrda.

Från sällskapsdelen har vi tillgång till bostadens lugnare del. Det större rummet erbjuder generös golvyta och otroligt ljusinsläpp. Rumshöga fönster i två väderstreck – helt otroligt! Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon! I sovrummet finns gott om förvaring i flera garderober.

Det andra rummet gör sig utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum. Förvaring i två garderober.

Byggnad

Övriga byggnader:
Till bostaden följer ett förråd.

Uteplats

En vidsträckt balkong på närmare 25 kvm med fina vyer över trädtoppar, havet och omkringliggande natur. Den andra balkongen ligger perfekt med nosen mot solnedgången.

Ekonomi

Månadsavgift:
5 318 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Andel i föreningen:
10.11594%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
80 kr
Summa
380 kr

Föreningen

Namn
Brf Svensknabben i Kalmar
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769638-7799
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
10 st
Parkering
Parkeringsplatser finns i föreningen. Två per bostad. Idag kostar parkeringsplatserna ingenting men det kan bli aktuellt med en kostnad framöver.
TV/bredband
Fiberbredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gemensamma utrymmen
Förrådslänga på husets gavel.
Allmänt om föreningen
Byggår 2010, byggdes om 2020.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 5
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns.
Adress:
Svensknabbevägen 17
Område:
Svensknabben
Boarea:
95 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3 rum varav 2 sovrum.
Byggår:
Månadsavgift:
5 318 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Alexandra Uhrberg
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 076-0061104
  • Skicka e-post