Bremergatan 11

Redan vid första anblick fångas du av bostadens mystik och potential. Belägen i vacker fastighet anno 1904 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm!

En tvårummare vars sällskapsrum präglas av sekelskiftets oslagbara charm. Rummet är förgyllt med pampiga fönsterpartier i två väderstreck som skänker underbart ljus. Tidstypiska stuckaturer, fiskbensparkett, vackert burspråk med utsikt över gamla vattentornet och imponerande takhöjd. För att inte glömma, en fantastisk (och fullt fungerande) kakelugn.

Bremerlyckan är ett av de mest eftertraktade områdena i Kalmar. Gamla stan och Krusenstiernska trägården blir dina närmsta grannar! I kvarteret finns välsorterat livs och du bor med kort promenads avstånd till centrum, stationen, universitet, Kalmar slott, havet och lummiga strövområden. För att inte glömma; du bosätter dig i en stabil förening med låg avgift! I avgiften ingår idag värme, vatten, bredband och kabel-tv.
I startblocken
En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten

Rumsbeskrivning

På Bremergatan, en eftertraktad och välbevarad adress, stoltserar en vacker och pampig fastighet med byggår 1904. Vi öppnar den ståtliga porten. Entrén och trapphuset speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Breda trappor och vackra detaljer visar oss vägen upp till våning tre. För dig som haft en lång dag på jobbet eller bär på tunga kassar väntar hissen.

Vi vrider nyckeln i låset. Stig på. Hallen bjuder på goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Från hallen når vi hemmets samtliga rum!

Rakt fram från hallen ligger köket. Vit skåpinredning och grått kakel. Här finns kyl/frys, spis med häll och fläkt. Din utsikt är förstklassig. Fri vy över intilliggande grönområde och kvarterets vackra grannbebyggelse.

Vägg i vägg med köket ligger sovrummet. Ett perfekt läge – fritt från insyn. God förvaring i två garderober och plats för säng med tillhörande nattduksbord.

Badrummet nås från hallen. Rummet är utrustat med dusch, handfat, spegel och toalett.

Visningens huvudnummer är helt klart sällskapsrummet. Det är ett rum som golvar oss med sin skönhet och tilltalande attribut. Ett hörnläge med pampiga fönster i två väderstreck. Ljuset tränger in i vartenda litet hörn. Ett burspråk med bedårande utsikt över bl.a. gamla vattentornet. Fötterna har placerats på fiskbensparkett. Stuckaturer, höga golvlister och en väldigt vacker kakelugn.

Byggnad

Byggnadsår:
1904

Energideklaration

Status:
Ej utförd

Ekonomi

Månadsavgift:
3 231 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån tillkommer för grundpaket kabel-TV och 100 MB bredband.
Andel i föreningen:
1.1056%
Andel av årsavgift:
1.22997%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
280 kr
Försäkring
80 kr
Summa
360 kr

Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen

Namn
Brf Furan 7
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769623-1229
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi be mäklaren om kontaktuppgifter till ordförande i föreningen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
66 st
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet till boendeparkering via kommunen finns i området.
TV/bredband
Bredband och TV via Telenor (fiber), ingår i ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Gårdsplats
Mysig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstugor med torkrum.
Allmänt om föreningen
Byggår 1904, 1906 tillbyggnad 1986.

Fönsterrenovering 2013/2014.
Tak och fasadrenovering 2013.
Alla trappuppgångar/trapphus målades om 2016.

I föreningen finns ett par lägenheter som fortfarande upplåts som hyresrätter.

Ombildad 2011

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr B111202
Våningsplan:
Våning 3 av 5. Hiss finns.
Adress:
Bremergatan 11
Område:
Bremerlyckan
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1904
Månadsavgift:
3 231 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån tillkommer för grundpaket kabel-TV och 100 MB bredband.
  • Kim Gjukaj
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 076-7795452
  • Skicka e-post