Gustaf vasagatan 9

4 390 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
95 kvm
Område:
Gamla Stan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 690 kr/mån

2 dagar kvar till visning.

6 Februari kl 12:00 - 12:10
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Villa Skansen Ett av Kalmars vackraste hus, ett helt unikt läge och en stor dos kulturhistoria. Villa Skansen är byggd 1883 på en av stadens bastioner som härrör från Gustav Vasas tid och ligger upphöjt med utsikt över Kalmarsund, grönska och vacker villabebyggelse som närmsta granne.

Det här huset är magiskt redan när du tar klivet in i den gemensamma trapphallen och foajén. Ståtliga entrédörrar, dekorativa fönster i färgat glas, mäktiga pelare i marmor och rikt profilerade snickerier i nougatbruna toner. Och såklart dra-mig-baklänges-höjd till taket.

Nuvarande ägare beskriver vackra solnedgångar, sena sommarkvällar på balkongen, friska promenader i slottsparken och tidiga morgondopp i Kalmarsund med badrocksavstånd.

Det här är verkligen ett boende med gott om ofta efterfrågade attribut. Bosätt dig centralt men ändå med ett lugnt och fint läge.

Vill du ha ett helt unikt boende, kanske till och med avundsvärt, så missa inte den här chansen. Det lär dröja innan den kommer tillbaka.
Interiört
Interiört bjuds du på öppen planlösning med fönster på tre håll och charmiga inslag av takfönster, snedtak och välvda öppningar. Förvänta dig totalt insynsskydd och slående vyer. Din balkong är fritt placerad mot tre väderstreck. Kalmarsund blir din kuliss. Sällskapsrummet ligger med öppen planlösning till kök. Avståndet från ena kortsidan till andra är på närmare 14 meter - helt otroligt! Tidigare planlösning erbjöd ett sovrum i änden som vetter mot Kalmarsund. Så för dig som behöver fler sovrum finns här möjligheten. Köket från Ballingslöv är påkostat och skräddarsytt för just detta hem. Braskamin, askparkett och luftvärmepump med kyla - här finns allt.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Gustaf vasagatan 9
Postadress
392 46 Kalmar
Område
Gamla Stan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
8
Boarea
95 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Månadsavgift
6 690 kr/mån. I avgiften ingår vatten och parkering. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende värme på 359 kr/mån.
Pris
4 390 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Beläget vid Kalmarsund med havet och Gamla stan i blickfång har huset ett av Kalmars mest attraktiva läge.

Första klivet in och det är som att trapphuset berättar om husets historia. Här har många generationer passerat. Det kulturhistoriska känns inte minst när man klivit in i husets foajé. Här möts man av gamla svartvita foton som speglar husets historia. En magnifik trätrappa ringlar sig uppåt i huset. Knirr i trappan eller en knapptryckning i hissen – du avgör. Längst upp, längst bort hittar du ditt nästa hem. Charm i överflöd...

Välkommen in! Redan här förstår du att det här är en bostad utöver det vanliga. Hela lägenheten välkomnar med dagsljus från tre håll och ett lugn som är få förunnat. Hallen är ljus och möblerbar. Säsongens jacka hänger du av dig precis innanför dörren. Förvaringsmöjligheter i skjutgarderob samt vanlig garderob. Ljuset visar oss vägen in till sällskapsdelen som ligger rakt fram från hallen.

Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! På en perfekt höjd med bedårande utsikt över sundet. Sällskapsrummet ligger med en modern, öppen planlösning till kök. Rummet omges av fönster och är hemmets allra ljusaste del. ”Bada i ljus” är en återkommande klyscha, men här stämmer det på pricken! Ta första klivet in så förstår du vad jag menar. Förutom att sprida ett fint ljus bjuder rummets fönster på en utsikt lika vacker som en tavla. Sundet, grönskan och villakvarteret som ligger jämte. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flertalet olika möbleringar. Med ett rum som detta kan du räkna med att få hålla i middagsbjudningarna. Den ursprungliga planlösningen erbjöd ett sovrum i rummets ena hörn. Nuvarande ägare har satsat på öppna, sociala ytor men för dig som behöver ett tredje sovrum finns möjligheten här.

I hjärtat av sällskapsdelen hittar vi en braskamin. Fullt fungerande och värmande. Här finns också en luftvärmepump med kyla. Så problem med att det är för varmt eller för kallt behöver du aldrig oroa dig för. Från sällskapsrummet tar vi oss ut på balkongen. En slående vy. Så lugnt, så vackert, så avstressande. Detta är unikt.

Köket är helt otroligt! Skräddarsytt och gjort för att bevara och framhäva rummets sociala karaktär. Behaglig komfortvärme möter våra fötter. Ett kök från Ballingslöv innebär kvalitet och funktion. Förvänta dig stenbänkskivor och släta luckor. Du har arbetsytor som aldrig tar slut och förvaring i oändlighet. Köksön blir den perfekta knytpunkten för dig och dina gäster. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt och vinkyl. Spotlights i tak.

Från hallen når vi de båda sovrummen. Fötterna möter mysig heltäckningsmatta. Fönster, snedtak och fint ljusinsläpp. Förvaring i såväl klädkammare som skjutgarderob. Rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.

Det andra sovrummet lämpar sig utmärkt till familjens tonåring, gäst eller arbetsmyra. Även här heltäckningsmatta och god förvaring.

Badrummet nås via hallen. Badrummet är helkaklat och rymligt. Spotlights i tak och golvvärme. Här finns dusch med infällbara glasväggar, toalett, handfat med undersittande förvaring och handdukstork. Intill fönstret finns ett perfekt utrymme för tvättmaskin om så önskas.

Byggnadsår
1883 (Ombyggt 1987)
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
I huset finns tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
En balkong perfekt belägen i sydväst. Här har du Kalmarsund som kuliss och du blickar ut över Kalmarsundsparkens vackra bebyggelse.
Bilplats
8 parkeringsplatser. En parkeringsplats ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-20)
Primärtenergital
179 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Villa Skansen (Kalmarhus nr 26)
Om föreningen
Byggår 1883
Ombyggt 1987

Gemensam trappstädning 1 gång/mån.
Byggnadsår
1883(Ombyggt 1987)
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716404-3999
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Tommy Andersson.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
8 st
TV/bredband
Grundutbudet ingår. Fiberbredband.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
467 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
2006/2007 Nytt plåttak
2014 och framåt - Löpande byte av fönster
2015 Trapphus och foajé gjordes i ordning
2016 Föreningen köpte marken
2018 Nytt värmesystem (luftvärmepump)

Kommande renoveringar
Planer på att byta husets varmvattenberedare.
Gårdsplats
Gemensam balkong i västerläge. Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol. Husets lummiga trädgård nyttjas fritt av medlemmarna I trädgården och på balkongen finns sittgrupper.
Parkering
8 parkeringsplatser. Obligatorisk parkeringsplats. Parkeringsplats kostar 60 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
I det vackra trapphuset finns goda sittplatser.
Cykelrum och soprum.

Ekonomi

Pris:
4 390 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 690 kr/mån. I avgiften ingår vatten och parkering. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende värme på 359 kr/mån.
Andel i föreningen:
15.7761%
Andel av årsavgift:
15.77624%
Indirekt nettoskuldsättning
628 164 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Summa
550 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Matilda på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Matilda Billsten Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]