Jacob smålännings gata 8A

2 490 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
115 kvm
Område:
Skälby
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 125 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Interiört På Skälby vilar en ljus gavelfemma. Du läste rätt. Gavelfemma. Bekvämt en halvtrappa upp med stor inglasad balkong. Här bor du med fönster i tre väderstreck.

Cirka 115 kvm har fördelats på fyra sovrum, sällskapsrum och ett hemtrevligt kök som öppnats upp mot matrummet. Kök och matrum har blivit ett. Luftigt, socialt och något alldeles extra för dig som värdesätter stora familjemiddagar. Här finns plats för hela släkten! Du kommer uppskatta de totalrenoverade badrummen. Båda helkaklade och utrustade med dusch och bubbelbadkar. Ditt sällskapsrum är väl tilltaget och även det ligger med öppning mot matrummet. Jag är fullkomligt övertygad om att du kommer imponeras av planlösningen. Äntligen en väl genomtänkt bostad. Där det sociala fått sin plats och de privata utrymmen hålls avskilda. Dina sovrum är utspridda över bostaden. The master bedroom är lugnt placerat med tillgång till hemmets stora inglasade balkong. Två av sovrummen ligger i anslutning till varandra med ett badrum emellan. Och det sista, som jag väljer att kalla gästrum, ger med sin placering, gästen lugn och ro. En annan sak, väl värd att skryta om, FÖRVARING. Äntligen en bostad där man inte tummat på förvaringen. Jag räknar till totalt 16 garderober plus ett gigantiskt förråd i källaren och en matkällare.
Lummiga kvarter Bo bra i en välskött förening med trygg ekonomi och bekvämligheter såsom tvättstuga och övernattningslägenhet i huset. På Jacob Smålännings gata bor du med gångavstånd till förskola/skola, härlig natur, havet, service och kommunikationer.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Jacob smålännings gata 8A
Postadress
392 37 Kalmar
Område
Skälby
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
8A-1001
Boarea
115 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Månadsavgift
6 125 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
2 490 000 kr eller högstbjudande

Rumsbeskrivning


Bekvämt en halvtrappa upp hittar vi denna luftiga femrummare. En femrummare som är ritad som en sexa men som nuvarande ägare öppnat upp till en helt perfekt femma.

Fötterna möter spegelblankt klinkergolv. Likadana golv sträcker sig in i köket. Hallen bjuder på bra ytor i kombination med härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. I direkt anslutning till entrén finns naturlig plats för avhängning av ytterkläder och skor samt förvaring i en garderob. Till höger om hallen finns ytterligare en dubbel- och en enkelgarderob.

Från hallen når vi det första av två badrum. Helkaklat och totalrenoverat. Här finns duschkabin, toalett, kommod med handfat och handdukstork. I det ena hörnet, till vänster, finns utrymme för tvättmaskin om så skulle önskas. Med den direkta närheten till föreningens välutrustade tvättstuga har nuvarande ägare inte känt behovet att installera en egen tvättmaskin.

Det andra badrummet hittar du längre in i bostaden. Även detta är totalrenoverat och helkaklat. Lyxigt med bubbelbadkar. Fönstret bidrar till fint ljusinsläpp och är öppningsbart.

Köket öppnar upp sig till vänster om hallen. Ett rum som aldrig tycks ta slut. Inte så konstigt, rummet är ju egentligen två rum från början. Här har ett tidigare beredningskök och matrum fått göra plats för ett stort, luftigt kök. Rummets första del blir kockens plats. Här finns allt du kan tänkas behöva. Kyl, frys, fläkt, spis med häll och diskmaskin. Förvaringen kommer du aldrig klaga på och inte heller arbetsytan. Rummets centrala del tillhör mingelgästerna. Medan du står för tillagningen låter du gästerna mingla runt köksön. Rummet avslutas fint med matplatsen. Här har rummet fått sig ett mjukare intryck med charmig fiskbensparkett. Känn friheten att bjuda in nära och kära, bekanta som obekanta. Utrymmet kommer aldrig vara en begränsning och långbord är en självklarhet.

Vi följer den vackra fiskbensparketten och kliver in i vardagsrummet. Du kommer uppskatta den L-formade öppenheten till kök-matsal-vardagsrum. I sällskapsrummet får du plats med den stora soffan.

Från hemmets sällskapsdelar tar vi oss vidare in till hemmets lugnare delar. Sovrummen. Totalt presenterar bostaden fyra sovrum.

Det första rummet ligger i anslutning till hallen, höger om. Ett rum perfekt att namnge som föräldrasovrum. Det är avskilt från övriga rum och något större till storleken. Här finns förvaring i tre garderober. På golvet vilar laminatgolv (återkommande i samtliga sovrum) och väggarna bjuder på en åskgrå ton. Från rummet tar du dig ut på balkongen. En balkong som i år breddats, vidgats och glasats in. Vilket lyft! Helt plötsligt njuter du inte bara av eftermiddagssolen utan nyttjar balkongen flitigt året om.

Ett sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet. Rummet gör sig perfekt som gästrum eller kontor.

De två sista sovrummen nås via en inre hall. Rummen ligger på varsin sida om badrummet. Rummet till vänster är helt otroligt. Med sin placering på gaveln bjuder den på fönster i två väderstreck och ett fantastiskt ljusinsläpp. Förvaring i tre garderober och till ytan det rummet som är störst.

Det sista sovrummet är trivsamt och är utrustat med 4 garderober.

Byggnadsår
1957
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Renovering
2015 - Nytt laminatgolv i samtliga fyra sovrum.
2015 - Totalrenovering av båda badrum. Helkaklat och utfört av fackman.
2018 - Totalrenovering kök.
2018 - Nytt klinkergolv i kök och hall.
2018 - Nya innerdörrar plus ytterdörren.
2018 - Hela lägenheten omålad.
Övriga byggnader/utrymmen
Stort förråd följer bostaden.
I huset finns tvättstuga, cykelförråd och övernattningslägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor, inglasad balkong med trivsam eftermiddagssol.
Bilplats
Garageplatser finns. Separat kö.
Fri parkering utmed kringliggande gator.
Namn
Brf Jacob Smålänning
Om föreningen
Byggår 1957. Föreningens byggnader genomgick en totalrenovering 1990.
Byggnadsår
1957
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-0271
Föreningens ekonomi
God ekonomi, se årsredovisning. Inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
42 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Tv via Telenor. Bredband via Telenor (fiber).
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplatser finns. Separat kö.
Fri parkering utmed kringliggande gator.

Ekonomi

Pris:
2 490 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 125 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
3.5659%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
480 kr/mån

Planritningar

Planritning