Kaggensgatan 18

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
71 kvm
Område:
Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 308 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Kaggensgatan 18
Postadress
392 32 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
402
Boarea
71 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 308 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen planerar att sänka avgiften avsevärt (cirka 10 %) inom kort.

Rumsbeskrivning

Första intrycket är allt! Entrén är pampig och speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Jag förstår att det är mycket att ta in.

Ta hissen upp till våning tre och därefter några få trappsteg upp till denna sekelskiftesdröm. Fötterna placerar du på slipat ekgolv som kompletterats med nytt lamellgolv i ek. Restaureringen av den bostaden är något utöver det vanliga. Detaljer från svunnen tid är varsamt bevarade och i så gott som nyskick. I anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Rakt fram i hallen har nuvarande ägare låtit bygga in en spegel. Från hallen når vi den första av två klädkammare. Innan vi fortsätter rundturen vill jag betona att allt vi kikar på är restaurerat och uppfräschat eller helt nytt.

Badrummet ligger till höger från entrén. Exklusivt, påkostat och riktigt modernt. På golvet vilar hexagon klinkers. Vita breda kakelplattor omger badrumsinredningen. Badrummet från Ballingslöv är utrustat med dubbla handfat, kvalitetsdusch från INR med vikbara dörrar, toalett och handdukstork. Lyxigt med egen tvättmaskin och torktumlare. Fönstret gör det lätt att vädra och bjuder på utsikt över takåsar och Domkyrkan.

Det platsbyggda köket från Ballingslöv är riktigt snyggt! Skåpinredning med profilerade luckor och bänkskiva i ljusgrått. Rikligt med ljusinsläpp från stort fönster. Här finns spis med häll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. En fin detalj är den platsbyggda vinhyllan.

Rakt fram i hallen når vi sällskapsrummet. Flertalet tidstypiska sekelskiftesfönster skänker rummet ett otroligt ljus. Burspråket fångar vår uppmärksamhet. Väl tilltagen takhöjd, smakfull vit kulör på väggarna och vackert nyslipat ekgolv låter rummet komma till sin fulla rätt. Den öppna ytan möjliggör flertalet olika möbleringar. Nuvarande ägare har medvetet valt att placera matmöblemanget intill burspråket. Det är en sann fröjd att få njuta av utsikten till frukost, lunch och middag. Med eller utan det stora sällskapet. Med ett rum som detta kan du räkna med att få hålla i middagsbjudningarna. Den fullt fungerande kakelugnen sprider sin värme under vinterhalvåret. Innan vi fortsätter vidare, notera gärna de ståtliga originaldörrarna som man varsamt restaurerat.

Sovrummet välkomnar dig med behagligt ljusinsläpp och ett lugn som är få förunnat så här mitt i city. Generös golvyta med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring i rymlig klädkammare. Från sovrummet vi når bostadens gästtoalett.

Byggnadsår
1915
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Renovering
Löpande renoveringar under 2016/2017
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer bra förrådsutrymmen.
Uteplats
På plan tre finns gemensam uteplats. Tilltaget trädäck med utsikt över Kvarnholmen och takåsar.
Bilplats
På Kvarnholmen finns parkeringsplatser mot avgift. Som folkbokförd på Kvarnholmen har du rätt till boendeparkering som kostar 300 kr i månaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-27)
Primärtenergital
147 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Apotekaren
Byggnadsår
1915
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-7706
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
11 st
TV/bredband
2017 Fiber indraget. Bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar abonnemang från "qmarket". Se länk nedan: http://kalmar.qmarket.se/privat/tv# Kalmar energi lämnar anslutning i huset. Det kommer dras fiberkabel till varje lght. Där monteras en switch. Switchen i varje lgh ägs av bostadsrättsföreningen.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
467 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
2017 Fiber indraget.
Parkering
Som boende på Kvarnholmen har du möjlighet till boendeparkering. Boendeparkering kostar 300 kr i månaden.
Gemensamma utrymmen
Till varje bostad följer ett förråd.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 308 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen planerar att sänka avgiften avsevärt (cirka 10 %) inom kort.
Andel i föreningen:
7.39%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
430 kr/mån
Utöver årsavgift tillkommer utgifter för hemförsäkring, hushållsel samt eventuellt tillägg av tv-kanaler, bredband och telefoni.

Planritningar

Planritning