Bremergatan 13

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
72 kvm
Område:
Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 600 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

När det är för bra för att vara sant... På Bremergatan 13 vilar en av stans bäst bevarade hemligheter.

Innan du påbörjar läsningen vill jag förvarna dig. Den här texten liknar mer en kärleksförklaring än en bostadsbeskrivning. Mina fingrarna kan inte låta bli att dansa på tangenterna. Jag upplevde total förälskelse redan vid första anblick.

Belägen i vacker fastighet anno 1907 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm. I Kalmar är vi inte bortskämda med pampiga sekelskiftestvåor men denna mäter imponerande 72 kvm. Addera dessutom en otrolig takhöjd på närmare 3 m och vackra, höga fönsterpartier. Vad sägs om två rum i fil, där du kan stå i ena änden och se rätt igenom hela skönheten? Eller de vackra kakelugnarna?
Välkommen Att bostaden blivit väl omhändertagen undgår ingen. Här har ingen renovering gått överstyr, utan det gamla har varsamt bevarats och förfinats. Fullt ut modernt men utan att glömma historian. Charmiga detaljer såsom höga golvlister och plankgolv väntar på dig. Det förtrollande köket, helt nytt men såklart i gammal stil. Berikat med bland annat serveringskåp, en rejäl köksö och förvaring i världsklass. Ditt badrum är helkaklat.

Äntligen får du allt du någonsin drömt om. Och du, ibland får det vara för bra för att vara sant.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Bremergatan 13
Postadress
392 33 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
9
Boarea
72 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 600 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten

Rumsbeskrivning


Ett av Kalmars vackraste hus, ett efterfrågat läge och en stor dos kulturhistoria. Bremerlyckan bjuder på slående fastigheter till höger och vänster. På Bremergatan 13 väntar jag. Entrén är pampig och speglar det som den vackra fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Mönstrat stengolv och breda trappor visar oss vägen upp till denna tvårummare. Även hissen finns till vårt förfogande.

Stig på. Säsongens jacka hänger du av precis innanför dörren. Titta ner och upptäck det vackra golvet. Ljusa väggar visar oss vägen in.

Köket står sig fint rakt fram från hallen, vägg i vägg med sovrummet. Golvet fångar snabbt vår uppmärksamhet. Gammalt plankgolv i ny skepnad. Efter varsam slipning och en mild strykning är det som nytt! Köket är skräddarsytt för just denna bostad med en ambition att förhöja och beakta de historiska anorna. Profilerade luckor, vitrin- och serveringsskåp samt bänkskivor i marmor. Och för att inte glömma, kakelugnen som gömmer sig i rummets ena hörna. Vid tillagning har du all den maskinella utrustningen du kan tänkas behöva. Integrerad kyl och frys, varmluftsugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin och fläktkåpa. Detaljer som du inte får missa: vasken i porslin, detaljerna i mässing och det gedigna hantverk av yppersta kvalitet. Att uppskatta är kökets storlek och utformning. Det är verkligen ett plus att man kan vara fler i köket. Samla vännerna runt köksön medan du lagar maten. Alla får plats!

Två ståtliga fönster, plankgolv och kakelugn, här är alla charmfaktorer på plats. Vilket fantastiskt sällskapsrum! Detta är hemmets ljusaste rum. Här finns plats för soffa, matmöblemang och ditt favoritsällskap. Inser nu att jag missat nämna en viktig detalj i köket. En detalj som är återkommande även i sällskapsrummet. Den helt perfekta färgtonen som pryder på väggarna. En harmoni mellan grått och beige. Inbjudande och elegant.

Sovrummet bjuder på ett stort fönsterparti mot husets framsida. Här kan du vara säker på att sova gott om natten. Här finns inget som skymmer eller stör. Bakom platsbyggda garderober finns oanade förvaringsmöjligheter. Extra hög mysfaktor tack vare den mjuka heltäckningsmattan.

Det nyrenoverade badrummet bjuder på påkostade materialval. Klinkergolv med underliggande golvvärme och breda kakelplattor på väggarna. Spotlights i tak. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat och takdusch med infällbara väggar i spegelglas. Förberett för tvättmaskin.

Och här brukar sagan ta slut. Men, ta på dig skorna. Jag har något mer att visa. Vi tar de fint dekorerade stentrapporna ner och väl i porten bakom de ståtliga, röda dörrarna gömmer sig en förtrollande trädgård. Fruktträd, vackra planteringar och stora gräsytor. Här kommer du älska spendera tid. Hela trädgården disponeras fritt av föreningens medlemmar.

Byggnadsår
1907
Våningsplan
3. Hiss finns.
Renovering
2020

Sällskapsrum
Ommålning av samtliga väggar.
Slipning av golv.
Montage av dimmer.

Sovrum
Platsbyggda garderober.
Nya eluttag.
Heltäckningsmatta.
Ommålning.

Kök
Helt nytt kök med nya vitvaror samt nytt V/A.
Målning av kök.
Slipning av golv i kök.
Ny el dragen.

Hall
Nytt golv.
Spotlights.
Ommålat.

Badrum
Totalrenoverat med golvvärme.
Ny el dragen.
Ny inredning.

Dimmer i hall, kök & badrum samt nya eluttag i hela bostaden.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer förråd.
I huset finns tvättstuga.
Uteplats
Föreningen har en gemensam, mysig innergård. Gräsmattan bjuder in till kubbspel, grillkvällar och lata dagar i solen.
Bilplats
Boendeparkering utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-26)
Primärtenergital
198 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Brf Furan 2
Byggnadsår
1907
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-4169
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisningen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st varav 2 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Nej
Gårdsplats
Områdets kanske finaste innergård med härlig grönska.
Parkering
I kvarteret gäller boendeparkering som tecknas hos kommunen.
Gemensamma utrymmen
I källaren finns förråd och tvättstuga.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 600 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten
Andel i föreningen:
6.74%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Summa
500 kr/mån

Planritningar

Planritning