Utrustningskajen 11

5 490 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
98 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 245 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Havsvyer mitt i stan Det här läget och huset är för dig som vill umgås med havet på heltid. Tänk dig att du står så nära havet du kan komma. På Utrustningskajen 11 uppfyller du din längtan efter havet och ett bekymmersfritt boende.

På våning 2, ut mot vattnet, väntar utsikten på dig. Den finns där varje dag. Den bjuder på variation och överraskningar. Här finns inget dåligt väder, bara storslagna scenerier. Bostadens placering på första parkett resulterar i ett fantastiskt ljusinsläpp och en utsikt många drömmer om. Fördelen med en balkong på gaveln är uppenbar. Den vetter inte åt ett väderstreck utan åt två. Härifrån blickar du ut över charmiga sjöbodar, Ängö och några av stadens landmärken. Ölandsbron har du som kuliss om du tittar snett åt höger. Eller tittar du bara rakt fram och låter blicken vandra medan du njuter av lugnet från vågornas kluckande och havets brus.
Varvsholmen Att föreningen är omåttligt populär är inte så konstigt. Det är få föreningar i Kalmar som kan erbjuda ett city- och havsnära läge med hög bekvämlighet. En bekvämlighet som stavas låg avgift, inkluderad garageplats och hiss.

Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt och vidsträckt vatten alldeles utanför fönstret. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter. Ovan nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Bekvämligheter såsom hiss direkt från garaget till våningsplanet och direkt närhet till bad och båtliv.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 11
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
2202
Boarea
98 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 245 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Pris
5 490 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Beläget vid Kalmarsund med havet och Ölandsbron i blickfång har huset ett av Kalmars mest attraktiva läge. Med Kvarnholmen och city i ryggen är vi redo att ta klivet in i byggnaden med byggår 2017.

Parkera bilen i garaget och ta bekvämt hissen upp till denna fantastiska bostad. Du välkomnas in av utsikten. I hallen sätter du fötterna på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ett fint mattlackerat 1-stavsgolv vid. Likadana golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden. Genomgående för bostaden är behaglig golvvärme. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor i djup skjutgarderob.

Hela lägenheten välkomnar med dagsljus från två håll och ett lugn som är få förunnat. Vi följer ljuset och möter sällskapsrummet som ligger med öppen planlösning till köket.

Något jag föll för, förutom den bedårande utsikten och det otroliga läget, är hemmets sociala delar. Hur köket och sällskapsrummet knyts samman på ett naturligt sätt. Hur du kan förbereda kvällens middag utan att mista kontakten med dina gäster. Oavsett om de sitter i soffan eller minglar runt köksön. Din gästlista kan för övrigt vara obegränsad, eller nästa obegränsad. Här finns plats och svängrum för bekanta som obekanta. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flertalet olika möbleringar. Addera soffgrupp och ditt allra bästa sällskap för att njuta av havets skådespel. Härifrån tar vi oss ut på den stora vinkelformade och inglasade balkongen, som bildar en länk med den omgivande naturen.

Tre adjektiv som beskriver köket bäst är stilrent, tidlöst och påkostat! Vit skåpinredning från Ballingslöv med förvaring som löper hela vägen upp till tak. Att stänkskydd och bänkskivor går ton i ton är några av många detaljer som fångar vår uppmärksamhet. Du kommer definitivt att uppskatta köksön. Inte bara för att det blir den perfekta platsen för mingel och servering av tapas, utan också för dess goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, kyl, frys, varmluftsugn samt inbyggd micro. Och, för att inte glömma, den inbyggda vinkylen.

Det första sovrummet nås via sällskapsrummet. Rummets storlek möjliggör namn såsom kontor, barn- eller gästrum. Eller kanske förverkligar du drömmen om en walk-in-closet? Ja, du avgör.

Det stora sovrummet nås via en passage. På båda sidor om passagen finns skjutdörrar, bakom dessa finns goda förvaringsutrymmen. Sovrummet är placerat med ett lugnt läge mot husets gavel. Rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Från sovrummet når vi det stora badrummet.

Det större badrummet nås, som tidigare nämnt, från sovrummet. Det andra badrummet ligger i anslutning till hallen. Gemensamt för båda är stilrena val av kakel och klinkers, behaglig golvvärme, spotlights och en känsla av lyx! Badrummet som nås från hallen är utrustat med dusch, toalett samt kommod med handfat. Det stora badrummet erbjuder kommod med handfat, takdusch med glasvägg och handdukstork. Här finns även ett öppningsbart fönster.

Tvättrummet ligger i anslutningen till hallen. Här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho samt hyllsystem för förvaring. Vardagslyx när det är som bäst!

Våningsplan
2. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd och en garageplats. Cykelrum finns.
Balkong
Ja
Uteplats
En väl tilltagen och inglasad hörnbalkong som omfamnar bostaden från söder till vänster. Förutom havet blickar du ut över Ängös vackra boende och sjöbodar, Ölandsbrons siluett och några av stadens landmärken.

Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol.
Bilplats
Garageplats ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-02)
Primärtenergital
100 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Riggen 1
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2017/2018. Hemsida: brfriggen.se
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-4672
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och miljörum.

Ekonomi

Pris:
5 490 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 245 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.0181%
Andel av årsavgift:
0.016%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]