Utrustningskajen 1

3 790 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
72 kvm
Område:
Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 272 kr/mån

1 dag kvar till visning.

28 September
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen till Varvsholmen Havsutsikt, centralt och exklusivt - jag är fullkomligt övertygad om att vi är på en av Kalmars mest eftertraktade adresser. Jag presenterar stolt ett hem som efter mycket högt ställda krav på utförande och material stod klart 2014.

Med genomgående högkvalitativa materialval och en tilltalade planlösning är detta ett hem för den kräsna köparen. Förvänta dig hög komfort med hiss direkt från våningsplanet ner till garaget där din egen garageplats väntar. Övernattningslägenheten finns till ditt förfogande när gästerna är på besök.
Interiör På våning 3, som motsvarar våning 4, ut mot vattnet, bor du med havets skådespel i blickfånget. Bostadens placering på första parkett resulterar i trivsamt ljus, påtaglig rymd och en utsikt ingen någonsin kan se sig mätt på. Två balkonger i olika väderstreck. Du läste rätt, två balkonger. Ta klivet ut på den största och låt dig förföras av den enorma frihetskänslan. För att inte glömma, utsikten över hav som ständigt förändras efter vädrets makter. Sommartid drar du på dig morgonrocken, hoppar i tofflorna och tar hissen ner till badbryggan som ligger oförskämt nära.

Med sitt strategiska och centrala läge har Varvsholmen kommit till att bli ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 1
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
B107
Boarea
72 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 272 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och 1 st garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 269 kr avseende kabel-TV/bredband/telefoni från Telia.
Pris
3 790 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi parkerar bilen i garaget och tar hissen upp till våningsplan 3 där du välkomnas in i ett hem med extra allt. I hallen sätter du fötterna på grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Golvvärmen är återkommande i samtliga rum. Där klinkergolvet slutar tar ett fint parkettgolv i ek vid. Samma golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden. Väggarna är vitmålade i hela bostaden (förutom i vardagsrummet där en fondvägg i microcement fångar vår uppmärksamhet). I hallen finns plats för avhängning för ytterkläder och skor. Ytterligare förvaringsutrymmen finns i garderober och klädkammaren.

Vi följer hallen in till sällskapsrummet som ligger med öppen planlösning mot köket. Du slås av ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Köket bjuder på högkvalitativ och stilsäker inredning från Ballingslöv. Vit skåpsinredning sällskapas av ett svart kakel och mörk bänkskiva – kombinationen är svårslagen! Köksön är ett stort plus med god förvaring- och avlastningsyta. Den maskinella utrustningen består av fristående kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggd diskmaskin, micro, fläktkåpa och häll. Platsen vid fönsterpartiet blir den naturliga platsen för ditt matbord och här bjuds du på vackra utblickar mot vattnet.

Vardagsrummet upplevs modernt och tidlöst. Här ryms soffgrupp och ditt allra bästa sällskap. Tillsammans kan ni slå er ned för att njuta av havets skådespel. Härifrån nås den väl tilltagna balkongen med en utsikt som ingen någonsin kan se sig mätt på. Här får du plats med både soffgrupp och matbord om så önskas.

Bostadens sovrum ger plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaringsmöjligheter ges i fyra garderober. Härifrån når vi det andra uterummet som är placerat med ett lugnt läge mot föreningens innergård.

Vi avslutar rundvandringen med ett badrum som definitivt har alla rätt! Lättstädat tack vare toalett, behaglig golvvärme och platsbesparande duschväggar. Kakelplattor på väggarna och läckert golv i microcement. Här finns också större kommod med handfat, handdukstork, spotlights i taket samt en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Arbetsyta och förvaring ovanför gör tvättandet till ett rent nöje.

Byggnadsår
2014
Våningsplan
3 av 7. Hiss finns.
Renovering
2021 - Ny diskmaskin.
2019 - Microcement i badrum.
2019 - Fondvägg i vardagsrum.
Övriga byggnader/utrymmen
På första våningen finns ett förråd som tillhör bostaden.
Balkong
Ja
Uteplats
Två balkonger varav den ena bjuder på en enorm frihetskänsla och utsikt över vackra Kalmarsund, Ölandsbron och Ängö. Här njuter du av morgon- och förmiddagssol vilket gör detta till den givna platsen för morgonkaffet. Inglasningen bidrar till en förlängd sommarsäsong. Den andra balkongen nås från sovrummet.
Bilplats
Hissen går raka vägen ned till garaget där en plats ingår i månadsavgiften. Maxvikt 2 000 kg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-20)
Primärtenergital
108 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Spantrutan
Byggnadsår
2014
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-2590
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
46 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
I avgiften ingår kabel-TV, fiberbredband och telefoni från Telia.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Hissen går raka vägen ned till garaget.
Gemensamma utrymmen
Ett förråd följer bostaden. I föreningen finns övernattningslägenhet.

Ekonomi

Pris:
3 790 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 272 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och 1 st garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 269 kr avseende kabel-TV/bredband/telefoni från Telia.
Andel i föreningen:
1.22196%
Andel av årsavgift:
1.81117%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning