Hemvägen 5

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
107 kvm
Område:
Vimpeltorpet
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift:
4 976 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Norra Vimpeltorpet! Norra Vimpeltorpet är ett av Kalmars nyare bostadsområden som nu verkligen har tagit form. Här bor du i ett lugnt och barnvänligt kvarter med direkt närhet till Värsnäs naturreservat som bjuder på fantastiska promenadstigar och löpspår genom skog och vacker havsmiljö. På gångavstånd hittar du flertalet lekplatser samt Kalmar golfklubb med lunchrestaurang. Service har du på bekvämt avstånd i Berga eller Lindsdal och busshållplats når du med en kort promenad. Dessutom utlovas här ett otroligt trevligt grannskap där barn i blandade åldrar leker fritt på kvarterets nästintill trafikfria gator.
Villakänsla i bostadsrättsform Varmt välkommen till Hemvägen 5 – en adress där du bjuds på det absolut bästa av två världar! Här njuter du av villalivets alla kvalitéer samtidigt som du slipper den vanliga villans alla måsten och underhåll tack vare bekväm bostadsrättsform. Du har skogen, havet och fantastiska promenadstigar runt knuten samtidigt som du snabbt och smidigt tar dig in till centrum.

Detta kedjehus om 107 kvm i två plan stod inflyttningsklart så sent som 2019 och visst märks väl det! Här känns allt fortfarande nytt och fräscht och passar utmärkt för dig som bara vill flytta rakt in. Huset är berikat med en fin baksida som ger dig gott om plats för både lek och planteringar. Fantastiskt ljusinsläpp från tre håll. Samlat på dig många saker? Inga problem! Här finns ett stort utvändigt förråd samt två invändiga.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Hemvägen 5
Postadress
393 61 Kalmar
Område
Vimpeltorpet
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
02101
Boarea
107 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Månadsavgift
4 976 kr/mån. I avgiften ingår carport och förråd.

Rumsbeskrivning

Du svänger in och parkerar bekvämt bilen på husets framsida. Här ryms två bilar utan problem. På framsidan av huset ligger plattor. Här finns även plats för din soptunna och det är väl minst sagt smidigt att ha den bara ett fåtal steg från ytterdörren! Från bilen är det inte heller många steg till ytterdörren som välkomnar dig in i bostadens ljusa hall. När du tar klivet in möts du av ett parkettgolv i ek från Kährs som är genomgående för bostaden. I hallen finns plats för ytterkläder och skor och dessutom en rymlig städgarderob.

Direkt till höger finner vi det första av två badrum. Här finns tvättställ, dusch med infällbara vikväggar och toalett. Dessutom finns även tvättmaskin och torktumlare från Bosch med ovanliggande avlastningsyta.

I hallen finns också ett generöst förråd. Här ryms mängder av både jackor, skor och säsongskläder.

Där hallen slutar öppnar vardagsrummet och köket upp sig. Det vita köket från Vedum är stilrent och slittåligt samt erbjuder massor av förvaring bakom luckor och utdragbara lådor. Nuvarande ägare valde till det rostfria vitvarupaketet och köket är utrustat med spishäll, fläktkåpa och diskmaskin, integrerad ugn och micro samt fullstor kyl och frys. All maskinell utrustning är av märket Bosch.

Köket ligger i öppen och social planlösning mot allrummet som erbjuder gott om plats för umgänge. Här ryms såväl en större matgrupp som soffgrupp. Perfekt för middagsbjudningar och spelkvällar!

Från allrummet tar du dig ut till altandäcket placerad till fördel för morgon- och förmiddagssolen. Här njuter du av solens värmande strålar från soluppgång till sen lunch. Altandäcket rymmer både lounge-/matgrupp samt solsäng. Grästäppan gör sig perfekt för lek och bus. Härifrån når du även ett stort utvändigt förråd med massor av förvaringsplats för trädgårdsredskap, julpynt, resväskor och allt det där andra man ofta samlat på sig.

På husets ovanvåning möts du av ett vardagsrum som fullkomligt badar i ljus. Här uppe finner du även två tilltagna sovrum, en rymlig klädkammare och ett badrum.

I öppning mot ovanvåningens hall finns utrymme för hemmakontoret.

Vardagsrummet har en fransk balkong som du under sommarhalvåret kan öppna upp och låta den friska luften strömma in.

Det stora sovrummet vetter mot husets baksida och ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring i garderob. Det andra sovrummet gör sig perfekt som barn- tonårs- eller gästrum. Även här finns en garderob.

Ovanvåningens badrum är utrustat med tvättställ med kommod, spegel med belysning, toalett, handdukstork och dusch med infällbara vikväggar.

Rumsbeskrivning

Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett utvändigt förråd.
Uteplats
På husets framsida är uteplatsen stensatt. Det är här du möter eftermiddagens strålar.

I takt med att solen stiger placerar den sig helt perfekt på husets baksida. Här finns ett väl tilltaget altandäck och en stor grästäppa omgiven av fina häckar.
Bilplats
Parkeringsplats utanför huset för två bilar.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-04-28)
Primärtenergital
57 kWh/m2/år
Energiklass
B
Namn
Brf Vimpelgården
Om föreningen
Fastigheterna bebyggdes 2018 - 2019 och består av 24 lägenheter i form av par-och kedjehus samt fristående villor.
Byggnadsår
2019
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-6737
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
24 st
TV/bredband
Alla lägenheter är anslutna till fiber.
Överlåtelseavgift
1208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Varje lägenhet har tillhörande carport som ingår i avgiften.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 976 kr/mån I avgiften ingår carport och förråd.
Andel i föreningen:
3.9415%
Andel av årsavgift:
3.94154%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
600 kr/mån
Hushållsel
500 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Summa
1 250 kr/mån