Lech Walesas gata 44

2 990 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
111 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Ljusstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 536 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Hörnlägenhet i markplan! Välkommen hem. På Lech Walesas gata 44 bor du bekvämt i markplan på hörnan. En hörna som omfamnas av uteplatser i tre väderstreck. En stensatt vänd mot framsidan och skogen. En täppa som omgärdas av buskar på gaveln och ett vidsträckt trädäck som pekar åt söder och väster.

Lägenheten är berikad med 111 kvadratmeter, fördelat på fem rum och kök. Här inryms idag tre-till-fyra sovrum, ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. En gästtoalett med inbyggd bastu. Kök och vardagsrum förenat i modern, öppen planlösning. Villakänslan gör sig helt klart påmind.
Ljusstaden Till lägenheten hör dessutom två förråd i form av ett kallförråd i anslutning till uteplatsen på framsidan och ett varmförråd. I föreningen finns självklart hiss och mycket fina faciliteter såsom tvättstuga, festlokal, övernattningslägenhet, gym och lekrum för barnen. Välordnad innergård med gräsmattor, sittmöjligheter och grillplats. Omtyckt område med närhet till vacker natur, strövområden, golfbana, hav och gott om service med bl a förskolor, närheten till Hansa och Berga centrum.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Lech Walesas gata 44
Postadress
393 60 Kalmar
Område
Ljusstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
2008
Boarea
111 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Månadsavgift
5 536 kr/mån. I avgiften ingår värme, fast avgift för vatten och hushållsel samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kr avseende bredband och kabel-TV.
Pris
2 990 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Att bo i markplan har sina fördelar. Att bo i markplan på gaveln har ännu fler fördelar. Du har hunnit parkera bilen i carporten som ligger i direkt närhet till bostaden. På framsidan möts du av en stensatt uteplats och ett rymligt förråd.

Invändigt möts du av en ljus och rymlig hall. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Förvaring i skjutgarderob och städskåp. På golvet vilar påkostad enstavsparkett och väggarna är vita.

Vi följer hallen och möts av sällskapsytorna och ljuset. Vilket otroligt ljus. Ett fritt läge mot innergården och solen innebär gott om ljusinsläpp, hela dagen lång. Öppen planlösning är efterfrågat av många! Och det är faktiskt inte så konstigt. Det ger rum och plats för många. Här tittar köket, sällskapsrummet och uteplatsen glatt mot varandra.

Ditt kök är välutrustat och påkostat. Förvänta dig gott om arbetsyta och förvaring. Din maskinella utrustning består av kyl, frys, inbyggnadsugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Gott om plats för middagsbordet intill fönsterpartiet. Mingla gör ni bäst runt bardelen/köksön.

Sällskapsdelen lämnar gott om kvadratmeter att samsas på. Från sällskapsrummet når du den egna uteplatsen.

Hemmet bjuder idag på tre sovrum som är utspridda i bostaden. Det största sovrummet bjuder på plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Härifrån har du dessutom tillgång till en klädkammare. De andra två sovrummen ligger på varsin sida om hallen och vetter mot husets framsida. Från sällskapsdelen har nuvarande ägare låtit det vara öppet till vad som skulle kunna vara sovrum nummer fyra. Det går med enkelhet att skapa ett fjärde sovrum här.

Badrummet är fräscht och helkaklat. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch med vikväggar i glas och handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare med tillhörande skåp och bänkyta.

Det andra badrummet är även det helkaklat och fräscht. Underliggande golvvärme. Här finns toalett, kommod med handfat och en flyttbar bastu.

Byggnadsår
2018
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer tre förråd. Två på loftgången och ett varmförråd.

I huset finns tvättstuga, festlokal, övernattningslägenhet, gym med lekrum för barnen, välutrustat hobby-/verkstadsrum samt separata förråd för cykelförvaring/cykeltvätt och barnvagnsförråd.
Uteplats
Vågar påstå att det är ett av områdets bästa lägen och uteplats. Ett enormt trädäck som inramas av en läcker glasvägg. Där altanen slutar tar en grästäppa vid.
Bilplats
12 stycken parkeringsplatser går att hyra, separat kö.
26 stycken parkeringsplatser i carportlänga går att hyra, separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-21)
Primärtenergital
89 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Riksbyggens Brf Solgläntan
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning i april 2018. För mer information om föreningens ekonomi, vänligen kontakta mäklaren, Riksbyggen eller se den ekonomiska planen.
Byggnadsår
2018
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-3291
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
39 st
TV/bredband
TV/bredband/telefoni via Telia (fiber), faktureras av föreningen.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
12 stycken parkeringsplatser går att hyra, separat kö.
26 stycken parkeringsplatser i carportlänga går att hyra, separat kö.

Ekonomi

Pris:
2 990 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 536 kr/mån. I avgiften ingår värme, fast avgift för vatten och hushållsel samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kr avseende bredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.03373%
Andel av årsavgift:
0.0385342%
Indirekt nettoskuldsättning
1 389 762 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Vatten/avlopp
350 kr/mån
Summa
750 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]