Domaregatan 4A

3 490 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
71 kvm
Område:
Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
2 041 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Lindö Det är svårt att avgöra om vi ska börja med mjuka värden såsom stilen och känslan eller om vi ska gå rakt på den hårda ekonomiska faktan. Eller varför inte det fantastiska läget? Oavsett start utlovas en behaglig lässtund.

Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar. På Domaregatan 4A, med vatten och stadskärnan intill, har det vardagliga blivit heligt och det ordinära har växlats upp till extraordinärt. Låt oss vara ärliga. Här är det en noggrann ägare med gott omdöme och tålamod som satt sin prägel på hemmet med genomgående moderna attribut och smakfull inredning. Som taget ur ett inredningsmagasin!

”Bada i ljus" är en återkommande klyscha, men här stämmer det på pricken. Ta första klivet in så förstår du vad jag menar. Fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Möt morgonsolen på kudden och låt eftermiddags- och kvällssolen dansa i kök och vardagsrum. Från det stora sovrummet blickar du ut över Lindöfjärden.
Föreningen Värt att notera är Kalmars kanske lägsta avgift. 71 centralt belägna kvadratmeter fördelat på tre rum och kök i väldigt gott skick kostar dig 2 041 kr i månaden. Du läste rätt. 2 041 kr. I avgiften ingår värme, vatten och 1 st parkeringsplats med laddstolpe. Föreningen är stabil och helt fri från lån vilket skapar ett tryggt boende! I huset finns gemensam bastu, stort källarförråd samt en övernattningslägenhet som medlemmarna kan disponera när gästerna kommer på besök. Grönskande innergård med gemensam uteplats.

Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta…

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Domaregatan 4A
Postadress
392 35 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
22
Boarea
71 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
2 041 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och 1 st parkeringsplats med laddstolpe
Pris
3 490 000 kr eller högstbjudande

Rumsbeskrivning


Bekvämt belägen på våning två ligger denna pärla. Stig in - hela lägenheten välkomnar med dagsljus från tre håll och ett lugn som är få förunnat så här mitt i stan. Säsongens jacka hänger du precis innanför dörren. Övrig förvaring placeras snyggt i den mindre klädkammaren, inredd med hyllsystem från Elfa. Titta ner och upptäck de stora klinkerplattorna med underliggande golvvärme. Där klinkergolvet slutar tar ett nytt furugolv vid. Likadana golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. Genomgående för bostaden är nyligen målade väggar, tak och lister. Kan man bli kär i en kulör? En sak som är säker är att det tar tid att hitta den rätta. Tacka tidigare ägare – de har hittat rätt! Såväl i hall som övriga delar av hemmet. Matta, diskreta kulörer som tillför liv och glädje i bostaden.

Det helkaklade badrummet ligger med direkt tillgång från hallen och bjuder på rejält med svängrum. Förutom badrum blir detta även ditt tvättrum. Här finns tvättmaskin, toalett, tvättställ med underliggande förvaring, handdukstork och dusch med infällbara väggar. Fötterna möter behaglig golvvärme. Detta är ett badrum med alla rätt helt enkelt!

Från hallen öppnar sällskapsrummet upp sig med modern, öppen planlösning till kök. Vilket fantastiskt rum! Helt makalöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Detta är hemmets allra ljusaste hörn. Här finns plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt favoritsällskap.

Köket från Epoq är skräddarsytt för just denna bostad med ambition att förhöja och beakta rummets yta och form. Rena linjer, modernt och tidlöst. Stryk handen längs med, vad som upplevs som milslånga, arbetsytor. Vita, släta luckor, vitt kakel som slingrar sig hela vägen upp till tak och stenmönstrad bänkskiva. Påkostad blandare och vackra handtag. Svarta vitvaror bestående av kyl/frys, fläkt, inbyggnadsugn och mikro. Diskmaskinen är snyggt integrerad och induktionshällen kommer från Bosch. Att uppskatta är kökets storlek. Det är verkligen ett plus att man kan vara fler i köket, och ha vänner och familj närvarande medan man lagar mat. Alla får plats!

Hemmets två sovrum ligger på varsin ände av hallen. Det stora sovrummet bjuder på ett stort fönster mot den lugna innergården. Här kan du vara säker på att sova gott om natten. Om du ställer dig vid fönstret ser du Lindöfjärden. Bakom stora skjutdörrar öppnar sig en stor garderob med hyllor, hängare och goda förvaringsmöjligheter. Extra hög mysfaktor tack vare den mjuka heltäckningsmattan. Sovrum nummer två gör sig utmärkt som ett kontor, barn- eller gästrum.

I samtliga fönster finns måttbeställda persienner av trä. Markiser till samtliga fönster förutom sovrummet.

Byggnadstyp
2½-plan med källare
Byggnadsår
1930
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2017/2018
- Nymålat i samtliga rum. Väggar, tak och lister
- Nylagt klinkergolv i hall med underliggande golvvärme
- Heltäckningsmatta i sovrum och klädkammare
- Furugolv från Silja (slipbart)
- Ny tvättmaskin
- Elfa förvaringssystem i klädkammaren
- Nya eluttag (ej i hall och badrum)
- Nytt kök från Epoq
- Nya vitvaror
- Ny bänkskiva
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Uteplats
Gemensam uteplats med trädgårdsmöbler på innergården.
Bilplats
1 parkeringsplats med laddstolpe på innergården ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
116 kWh/m2/år
Namn
Brf Stören i Kalmar
Om föreningen
Trädgård med gemensamma trädgårdsmöbler. Allmän skötsel såsom trädgård, städning och administration sköts av föreningen för att bibehålla en god ekonomi.

Gemytlig förening med bara fem lägenheter. Obelånad förening. Gemensamt i källaren finns bastuavdelning och dessutom ett gästrum som kan disponeras vid behov.
Byggnadsår
1930
Byggnadstyp
2½-plan med källare
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769617-1789
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
5 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Huset är totalrenoverat 2007. Då tilläggsisolerade man och fasaden fick ny puts.
2011- ommålning av fönster utvändigt.
2015 - Byte av fönster. Den yttre rutan har bytts mot tjockare isolerglas och ommålning har skett både invändigt och utvändigt.
2015 - Nytt staket har byggts.
2018 - Fiber indraget.
2021 - Laddstolpar.

Både fönsterbyte och staketet har betalats med likvida medel vilket innebär att föreningen inte har tagit något lån.

I föreningen har man börjat diskutera och ta beslut gällande solceller.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, övernattningslägenhet, gemensamt badrum och bastu i källaren, källarförråd och torkrum.

Ekonomi

Pris:
3 490 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
2 041 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och 1 st parkeringsplats med laddstolpe
Andel i föreningen:
17.618%
Andel av årsavgift:
17.618%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Planritningar

Planritning