Hemvägen 14C

1 690 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
68 kvm
Område:
Vimpeltorpet
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 150 kr/mån

4 dagar kvar till visning.

26 Mars
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Härligt att se hur ett bostadsområde fått växa fram till förmån för såväl stora som små. Vimpeltorpet har på kort tid blivit ett kärt och högt uppskattat kvarter för oss kalmariter. Lugnt, barnvänligt och riktigt trivsamt!

Välkommen till ett bekvämt boende i markplan med egen ingång och lummiga dungar av skog strax intill. På husets baksida står uteplatsen vidöppen. Från den stensatta uteplatsen tar du klivet ut på grästäppan. Livskvalité! Solen ges fritt spelrum under stora delar av dagen. Väl värt att nämna: din baksida är placerad i solsäkra söder! Helt fritt mot grönskan.

Bostaden stod inflyttningsklar 2020. Känslan av nytt och fräscht lever kvar. Genomgående för hemmet är härligt ljusflöde, trägolv, ljusa ytskikt och stora fönster. Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt! Hemmet disponerar cirka 68 kvm fördelat på tre rum och kök. Köket från Ballingslöv är modernt, stilrent och välutrustat. Detaljer i mässing - svårt att inte älska! Badrummet är drömlikt. Helkaklat och smakfullt inrett. Njut av en tvättavdelning som heter duga. Du kommer längta till söndagstvätten! Sovrummen är smart planerade, ett mindre och ett större med fönster mot uteplatsen och förvaring i världsklass! I avgiften inkluderas förråd och parkeringsplats.
Förening och omgivningen Tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne. Att ha direkt närhet till värdefulla kulturmiljöer med gamla ekar, skogspartier och stenmurar. Att se naturens alla skiftningar under året samtidigt som centrala Kalmar ligger på bekvämt avstånd.

Som boende i Brf Södra Råstenen får du uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll. Föreningen har precis slutfört installationen av solceller vilket kommer påverka driftkostnaderna positivt fram över.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Hemvägen 14C
Postadress
393 61 Kalmar
Område
Vimpeltorpet
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
L102
Boarea
68 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 150 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, parkering och förråd. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 1 077 kr i månaden avseende hushållsel, varmvatten och värme.
Pris
1 690 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I välskött bostadsområde hittar vi denna trerummare. På husets framsida finns plats för mindre utemöblemang. Med lummig skogsdunge i ryggen välkomnas vi in.

Det blir ett ljust mottagande! Det som direkt fångar din uppmärksamhet är den otroliga utsikten från fönsterpartierna i sällskapsrummet. Natur och träd så långt ögat kan nå. Fridfullt och harmoniskt.

Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med kvadratmeterna. I direkt anslutning till entrén finns avhängning för ytterkläder och skor. Längre ner finns också ett städskåp. Fötterna har vi placerat på trendigt stengolv som så småningom övergår i ekparkett. Likadana golv är återkommande i samtliga rum. Likaså de vitmålade väggarna. Stilrent, neutralt och tidlöst.

Tack vare den öppna planlösningen samspelar kök fint med vardagsrum. Här samsas många kvadrat om uppmärksamheten! Köksinredning från Ballingslöv med gråa luckor, vitt kakel och ljusa bänkskivor i sten. Här finns stora arbetsytor som rymmer många kockar och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill fönsterpartiet som vetter mot husets framsida. Kombinera umgänge och matlagning! Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, micro, induktionshäll och fläkt.

Vardagsrummet är ett kapitel för sig själv! Generös golvyta som möjliggör flera olika möbleringar. Här får du plats med soffa, matmöblemang och ditt allra bästa sällskap. Att uppskatta är det fina ljusinsläppet men också den fina utblicken över vidsträckta grönområden. Det är från vardagsrummet vi når uteplatsen.

Bostaden bjuder på två sovrum. Det stora rummet är ett rum som har allt man kan önska sig. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, förvaring i garderober som löper vägg till vägg. Fönster som vetter mot uteplatsen tryggar för en god natts sömn. Det mindre rummet ligger i hemmets andra ände. Lagom stort och passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring. Förvaring i garderob.

Badrummet är centralt placerat i hemmet. Helkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns stort handfat med kommod, dusch med infällbara glasdörrar, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga. Tvättmaskin, torktumlare samt goda förvarings- och arbetsytor. Spotlights i tak.

Byggnadsår
2019
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Uteplats
På husets baksida väntar en ljuvlig uteplats i söderläge och berikad med sol stora delar av dagen! Första delen är stensatt, placerad under tak och omgiven av ett staket i trä. Vidare ut löper föreningens gräsmatta som du nyttjar fritt.

På husets framsida finns en stensatt uteplats med plats för cafébord.
Bilplats
En parkeringsplats ingår till varje lägenhet. Parkeringsplatsen för Hemvägen 14C ligger nära bostaden.
Namn
Brf Södra Råstenen
Byggnadsår
2019
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-2743
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
29 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen kommer att under hösten 2022 installera solceller.
Parkering
Till varje bostad följer en parkeringsplats.

Ekonomi

Pris:
1 690 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 150 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, parkering och förråd. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 1 077 kr i månaden avseende hushållsel, varmvatten och värme.
Andel i föreningen:
3.2197%
Indirekt nettoskuldsättning
807 945 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg som inkluderar såväl värme som hushållsel. För mer information läs under månadsavgift. Föreningen har precis slutfört installationen av solceller vilket kommer påverka driftkostnaderna positivt fram över.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]