Linnégatan 14A

3 490 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
93.4 kvm
Område:
Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 4. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 222 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

I hjärtat på Malmen Välkommen till Linnégatan 14A. Ett hem som före nuvarande ägares tid beskrevs som en stoppsladd i tiden. Ett hem som nu fått liv igen. Uppmätt till fantastiska 93 kvm fördelat på tre rum och kök i en av få pampiga, sekelskiftesfastigheter i Kalmar.

Välkommen till en totalrenovering med alla rätt!
En sekelskiftesdröm Det här är en bostad som väcker beundran och begär. En beundran för säljarens känsla och varsamhet vid dess totala återuppbyggnad. Och ett begär för dess fina hantverk och påkostade materialval. Att bostaden blivit väl omhändertagen undgår ingen. Här har ingen renovering gått överstyr. Fokuset har alltid legat på hemmets hjärta och själ samtidigt som nutiden fått spela en biroll. Rum har kastats om för att tillgodose och optimera de stora volymerna. Dina sovrum är placerade mot innergården. Trots att huset som bostaden ligger i har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1903 har prioriteringarna inte förändrats. De klassiskt representativa sällskapsrummen i fil, de paranta fönsterpartierna och den generösa takhöjden. Allt finns kvar, fint bevarat.

Bostaden har ett onekligen avundsvärt läge på Malmen. Du lever ostört utan insyn i lugna kvarter.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Linnégatan 14A
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
454
Boarea
93.4 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 222 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
3 490 000 kr eller högstbjudande

Rumsbeskrivning

På Linnégatan, en anonym och välbevarad adress, stoltserar en vacker och pampig fastighet med byggår 1903. Vi öppnar den ståtliga röda porten. Entrén och trapphuset speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Breda trappor och vackra detaljer visar oss vägen upp till våning två.

Innan vi tar klivet in vill jag ge dig lite ”bra att ha”-information. Under 2021 skedde en totalrenovering av bostaden. All el och VVS blev utbytt. Allt (och då menar jag allt) är restaurerat och nybyggt av hantverkare som kan sin sak.

Vi vrider nyckeln i låset. Stig på. Redan i dörren imponeras du av takhöjden som mäter otroliga 3,2 meter. Det fantastiska ljusinsläppet hälsar oss glatt välkomna in. I hallen vilar du fötterna på ett nylagt klinkergolv med underliggande golvvärme. Förvaring i skjutgarderober.

Till vänster om hallen öppnar sällskapsrummet upp sig. Vilket rum! Två fantastiska fönsterpartier i blickfånget. Ljuset tränger in i vartenda litet hörn. Stuckaturer, höga golvlister och den vackraste kakelugn du kan tänka dig. Påkostad enstavparkett, smakfulla kulörer och stora ytor, attribut som är återkommande i samtliga rum. I sällskapsrummet lever du helt ostört utan insyn.

Via spegeldörrar i original tar du dig från det ena pampiga rummet till det andra. Rum i fil är något alldeles speciellt. Likt nyssnämnda rum finns här, i köket, en fungerande kakelugn och vackra fönster. Detta tidigare sovrum, har nuvarande ägare valt att omvandla till ett spatiöst kök. Och titta så bra det blev! Det klassiska köket från HTH har med en medveten blygsamhet tagit plats i rummet. Trots att köket är helt nytt känns det som att det alltid haft sin plats just här. Profilerade luckor, gråa detaljer och goda förvaringsmöjligheter. Dessutom får du det där skafferiet du alltid drömt om. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, integrerad diskmaskin, kyl, frys och inbyggd micro.

Från köket till det stora sovrummet sträcker sig en passage med ett charmigt förråd på ena sidan och ett helt nyskapat tvättrum på andra sidan. Sovrummet är tilltaget och vetter mot föreningens innergård. Här sover du gott om natten. Förvaring i garderober.

Vägg i vägg med sovrummet ligger nästa sovrum. Storleksmässigt perfekt som gäst-, tonårs- eller barnrum. Här finns gott om svängrum för säng, nattduksbord, skrivbord och mer därtill. Ser du den mysiga hörnan? den har nuvarande ägare köpt loss från föreningen. Här skapar du kanske ett litet bibliotek? eller kanske ett kontor? Ja, du avgör.

Badrummet är centrerat i bostaden och nås via hallen. Badrummet är, likt resten av bostaden, totalrenoverat. Här finns golvvärme, dusch med vikväggar, kommod med handfat, toalett och spotlights.

Byggnadsår
1903
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Tvättstuga finns i föreningen.
Uteplats
Mysig, stensatt uteplats.
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
152 kWh/m2/år
Namn
Brf Kajan 13
Om föreningen
Det historiska huset uppfördes ursprungligen ca 1903 enligt uppgift och 1929 enligt taxering. Värdeår 1975.
Föreningen bildades 2011 genom inköp av fastigheten Kajan 13 med adresser Fabriksgatan 17 och Linnegatan 14A-D om totalt 16 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Byggnadsår
1903
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-3010
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
16 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Telia (Fiber). Grundutbud tv ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2012 Åtgärdat fuktproblem i källare, plåtarbeten, kodlås m.m.
2013 Renoverat fasad, ytterfönster, tak och trädgård och markarbeten.
Föreningen kommer att sätta upp grind in mot gården (mot Linnégatan) samt byta fönsterglasen i fönstren. Planer finns även på att flytta soprummet och då göra om detta till övernattningslägenhet.


Parkering
Parkering utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen såsom uppfräschad innergård med grillplats och gemensamma utemöbler. I källaren finns tvättstuga och lägenhetsförråd.

Ekonomi

Pris:
3 490 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 222 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
6.2504%
Andel av årsavgift:
6.2%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Planritningar

Planritning