Johan III:s gata 12

2 090 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
52 kvm
Område:
Stensö
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 016 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Renoverat, påkostat och riktigt läckert! På ett helt fantastiskt Kalmarläge, där Kalmarsundsparken, Södercentrum och Stensö möts. Där, precis jämte dammen och parken, med havet ett olympiskt stenkast bort möter du Johan III:s gata 12. Jag presenterar stolt för första gången bostadsrättsföreningen Brf Gullregnet!

Detta är ett projekt som jag fått äran att följa från ax till limpa. Ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat. Det är en stor sak att köpa en bostad, och ett ännu större uppdrag att få utforma ett hem. Ett uppdrag som tagits på stort allvar. Bostäderna har fått sig en helomvändning i såväl form som stil.

Det kommer inrymmas totalt sju bostäder. Storlekarna kommer variera från 41 kvm upp till 96 kvm. Varje lägenhet stoltserar med sin egen balkong. Den största bostaden har dessutom en väl tilltagen uteplats. Föreningens gemensamma trädgård är väl värd att skryta om och disponeras fritt. I källarplan finns förråd, ett till varje bostad samt ytterligare biytor.

På sydvästra gaveln, på första plan, möts vi av 96 kvadratmeter. Här genomgicks stora förändringar kort innan husets omvandling, varför skicket lämnats orört. Det var alldeles för fint för att vidröra. Väl inne förstår du vad jag menar…Därefter möts vi av tvåor i olika storlekar och utförande. Gemensamt för samtliga är påkostade trägolv. Totalrenoverade och helkaklade badrum samt exklusiva kök från Sentens (ej i lgh 1202). Samtliga väggar och tak är nymålade och all el är ny.
Läge, läge och läge! Det är onekligen ett avundsvärt läge. Med möjligheten att snurra handduken om dig och ta cykel ner till Kalmarsundsparken för ett morgondopp. Du bor med närhet till det mesta och behöver aldrig stressa, varken till jobb eller en mysig fika på stan.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Johan III:s gata 12
Postadress
392 46 Kalmar
Område
Stensö
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1201
Boarea
52 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 016 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
2 090 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen högst upp i huset. Äntligen charmiga vinklar och vrår! Här utlovas en riktigt ljus och härlig vindstvåa! 52 kvadratmeter på pappret men den totala golvytan uppgår till 59,5 m2.

Du får det bästa välkomnandet, en påkostad enstavsparkett som sprider sig vidare in i kök, vardagsrum och sovrum. I hallen möts du av trendig panelvägg med ekribbar. I direkt anslutning till entrén når vi ett praktiskt förråd. Längs med murstocken löper inbyggd ledbelysning.

Vanligtvis brukar jag gå förbi badrummet och presentera det sist, men, ett badrum som detta går inte att bara passera. Påkostat och riktigt läckert. Kort version: ett badrum med alla rätt! Lång version: Norrvange granitkeramik som pryder såväl väggar som golv. Behaglig golvvärme, takfönster och spotlights i tak. Dusch med infällbara glasväggar, handfat med kommod, spegel med inbyggd belysning och toalett. Dessutom lever du det goda livet och tvättar precis när du vill. Din tvättmaskin gör vardagslivet lättare.

Från hallen når vi det trivsamma Sentens-köket som har, tror det eller ej, några få år på nacken. Renoverat 2019 och pedantskött sedan dess. Vita luckor med infällda grepp. Stryk handen längs med ekbänkskivan. Goda förvarings- och avlastningsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis med häll och micro, fläkt och diskmaskin. Spotlights i tak och otroligt ljusinsläpp.

Hallen öppnar upp sig till såväl vardagsrum som sovrum. Vilket ljus takfönster tillför! Västerbalkongen nås från både vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet rymmer din soffa, TV och allra bästa sällskap.

På andra sidan vardagsrummet ligger sovrummet. Goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober med spegeldörrar. Rummet rymmer plats för säng och tillhörande nattduksbord.

FAKTA:
Genomgående för bostaden:
Säkerhetsdörr från Daloc.
Enstavsparkett, Bjelin 27 cm Härdad ek.
Nymålade väggar och tak i samtliga rum.
Ny el och fiber indraget i hallen.

Sovrum:
Nya skjutpartier i spegelglas med inbyggd garderobsinredning.

Badrum:
Norrvange Granitkeramik på väggar och golv.
Golvvärme.
Ny inredning bestående av toalett, kommod med handfat, dusch med infällbara glasväggar och tvättmaskin.

Byggnadsår
1945/2022
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Härlig balkong med ljuvlig morgon- och förmiddagssol.
Bilplats
I föreningen finns 2 garage. Hyrs för 500 kr i månaden. Parkering utmed kringliggande gator.
Namn
Brf Gullregnet
Om föreningen
Ombildad 2022
Byggnadsår
1945/2022
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769640-7902
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
7 st
TV/bredband
Fiber indraget.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
2022 genomgick huset och samtliga lägenheter en totalrenovering. Stambyte etc.
Gårdsplats
Mysig, lummig trädgårdstomt som är gemensam för de boende.
Parkering
2 st Garageplats finns med fjärrstyrd port.
Gemensamma utrymmen
I källarplan finns förråd. En till varje bostad.

Ekonomi

Pris:
2 090 000 kr
Månadsavgift:
4 016 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
13.2768%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån
Driftkostnaden är uppskattad.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Matilda på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Matilda Billsten Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]